Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Dead Island 2

Dead Island 2

Deep Silvers zombiepest sprider sig till Kalifornien, och Mathias har spanat in resemålet för att förbereda sig inför nästa års stora solsemester...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Bikinibabes och blodbad. Solsken och superslakt. Anledningarna till att se fram emot Dead Island 2 är många, men det har varit dödstyst kring spelet en längre tid nu. Det var ursprungligen tänkt att den efterlängtade uppföljaren skulle släppas redan under våren i år, men då våren snart är slut var det inte många som blev chockade när spelet försenades, även om vi nog inte hade räknat med att det skulle komma först nästa år. Utgivaren Deep Silver har som bekant överlämnat serien till Yager Development (skaparna av Spec Ops: The Line), och de vill helt enkelt ha mer tid på sig. Det är såklart aldrig något negativt enligt oss på redaktionen, för den som väntar på den perfekta zombieslakten väntar aldrig för länge.

Och Yager har sannerligen ambitiösa planer inför uppföljaren till det kultförklarade originalet. Efter att ha ödelagt en tropisk ögrupp i föregående spel så sprider sig viruset till det soldränkta Kalifornien. Blodet kommer forsa ner för de branta backarna i San Francisco, hela vägen till Hollywood och ut i havet vid Venice Beach. Detta ska enligt utvecklarna bli "världens minsta onlinerollspelsvärld", där singleplayer och multiplayer förs samman på ett sömlöst sätt. Åtta personer kommer dela på en och samma spelvärld, och om dessa spelare sedan samarbetar, konkurrerar eller ignorerar varandra är helt upp till dem.

Dead Island 2
Dead Island 2 kommer bli riktigt, riktigt blodigt. Zombierna sliter sönder alla levande mumsbitar de får tag på, medan de själva får lemmar avkapade och huvuden söndertrampade av spelarna.

Detta är intressant koncept som vi gärna ser mer av, då det alltid är spännande att stöta på en oförutsägbar ensamvarg bland alla datorstyrda fiender. Som om inte det vore nog så går det även att skräddarsy sin spelstil genom att välja bland ett antal olika karaktärer, precis som i originalet. Bärsärken Ryan svingar en slägga och slänger knytnävarna åt alla håll och kanter, samtidigt som yogaexperten Dani håller sig i rörelse och levererar snabba stötar med en kniv. Jägaren Ashlee håller sig på avstånd med sitt armborst, och den fjärde karaktären John kastar molotov cocktails.

Detta är en annons:

Självklart kommer man även kunna skräddarsy sina egna zombiedödande redskap, denna gång med större frihet än i tidigare spel. Med föremål och uppgraderingar man hittar runt omkring i spelvärlden kan man skapa pilar som tänder eld på ens fiender, eller varför inte skjuta någon stackare i nyllet med en elektrisk hagelbössa?

Dead Island 2
Säg hej till Suicider, den amerikanska fotbollsspelaren från helvetet som dessutom sprängs och reduceras till i en stinkande och frätande sörja när han dör.

De olika karaktärerna och deras vapen gör det möjligt att experimentera inom gruppen om man väljer att spela tillsammans med polarna, vilket självklart är att rekommendera. Dead Island 2 bjuder nämligen på redigt stora zombieflockar, upp till 50 stycken på skärmen samtidigt, och många av dem har unika förmågor med sten-sax-påse-doftande relationer till de spelbara figurerna. Ashlee kan lätt bli överväldigad av en grupp blixtsnabba Runners, och de superfläskiga Thugs är alldeles för kraftfulla för Dani, medan Ryan får hålla sig från att slå exploderande Suiciders om han själv vill behålla livhanken.

Att kombinera de olika karaktärernas förmågor, och på så sätt undanröja odöda odjur på ett strategiskt sätt, kommer att bli en essentiell del av det sociala spelet i Dead Island 2. Extra intressant blir det förstås om personerna du förlitar dig på är främlingar som lika gärna skulle kunna sno alla skatter framför näsan på dig och sedan överge dig mitt i zombieorgien.

Detta är en annons:
Dead Island 2
Originalets allvarliga ton har bytts ut mot den mer skojfrisk och lättsmält attityd, vilket tycks smitta av sig på vapnen, storyn och karaktärerna i spelet.

Grädden på moset? Monstergrafikmotorn Unreal Engine 4, såklart. På förhand är Dead Island 2 en av de snyggaste zombieslakterna vi någonsin skådat, och därför känns det såklart lite extra surt att vi nu ska behöva vänta ytterligare ett år innan vi får åka på solskenssemester i Kalifornien. Men skulle nu väntan kännas fullständigt olidlig för dig så har du åtminstone betaversionen att se fram emot, som vi förhoppningsvis får veta lite mer om under nästa månads E3-mässa.

Relaterade texter

8
Dead Island 2Score

Dead Island 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter orimligt lång väntan och en definition av begreppet utvecklingshelvete är det nu äntligen dags att få spela Dead Island 2, har det varit väntan värt?



Loading next content