Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Assassin's Creed: Brotherhood

Assassin's Creed: Brotherhood

Ezio befinner sig i Rom, hjärtat av tempelriddarnas korruption. Han står dock inte ensam... Redaktionens nytillskott berättar om vilka nyheter som väntar i Assassin's Creed: Brotherhood

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Är Ezio fortfarande huvudkaraktären?
Ja, du spelar fortfarande som Ezio. Brotherhood tar i princip vid där Assassin's Creed II slutar vilket gör att det blir som en direkt uppföljare till tvåan. Efter den spännande avslutningen av tvåan reser Ezio hem till Rom men hinner inte vila ut någon längre stund innan hans villa bombarderas av kanonkulor. Spelet är i full gång!

Brotherhood alltså, vad är detta brödraskap?
Ett gäng lydiga lönnmördare som Ezio har kontroll över, i rollen som mästarmördare. I Brotherhood kommer du att kunna rekrytera medlemmar till Brödraskapet som du sedan ska skicka ut på olika uppdrag runt om i Europa. Det blir alltså ditt uppdrag att träna dem! När de är upplärda kommer du och de datorstyrda karaktärerna att kunna slåss tillsammans och ta ut större fiendegrupper på en och samma gång. Ju bättre du tränat de nyförvärvade desto mer skada kommer ni kunna göra som grupp.

Du kommer alltså inte enbart att ha ansvaret över dig själv och ditt eget liv, utan även personerna i Brödraskapet. När situationen löst sig och era fiender blivit dödade kommer dina medhjälpare att försvinna och du måste vänta en tid innan du på nytt kan tillkalla dem. Ha i åtanke att dina medhjälpare faktiskt kan dö och de då inte kommer komma tillbaka, vilket är varför det är viktigt att du planerar dina strider.

Hur funkar det när man spelar online?
Här kommer du att få välja mellan olika karaktärer och spelformer, däribland Wanted, Hunter och Alliance. Beroende på vilken spelform du väljer kan du bland annat få i uppdrag att mörda andra spelare och de i sin tur få i uppdrag att ha ihjäl dig. Det blir en kamp mot klockan där du obemärkt skall döda din motspelare utan att de som är efter dig får syn på dig.

Detta är en annons:

Blir det inte ganska enformigt?
Förhoppningsvis inte. Det ska finnas femtio erfarenhetsnivåer för dig att ta dig an. Du får poäng när du besegrar din motståndare, men det varierar med hur snyggt du gör det. Meningen är att du skall utveckla och förbättra din lönnmördare så att den lär sig nya tekniker och skaffar sig bättre vapen.

Kan man fortfarande spela själv?
Jadå, det kommer fortfarande vara möjligt att spela en singleplayer-kampanj. Några av karaktärerna från multiplayer-läget kommer även att dyka upp, då som måltavlor för Ezio.

Finns det något annat man förbättrat eller ändrat på?
Nu har du möjligheten att rida på häst inuti städerna, för första gången. Hästarna spelar en stor roll i spelet och du kan förvänta dig mycket strider från hästrygg, både närstrid och på längre håll och du kommer även kunna hugga ned dina fienders hästar. Du kommer kunna använda din häst både för akrobatiska rörelsemönster såväl som för avancerade strider.

Dina fiender i spelet kommer att vara snabbare och ivrigare och inte stå och vänta på sin tur i samma utsträckning som man kan uppleva att de tidigare gjort. Ezio kommer att ha två små pistoler vid sina gömda knivblad istället för en. Du kommer att kunna kombinera både närstrids- och långdistansvapen för att göra dina attacker effektivare och häftiga. En del andra vapen, så som kanoner, är bara något av det nya som Ezio kommer ha till förfogande. Förutom nya prylar kommer det även vara nya kamptaktiker och rörelser för att du smidigt skall klara av flera motståndare på kort tid.

Detta är en annons:

Är spelet mer begränsat då det gjorts på så kort tid?
Förhoppnignsvis har Ubisoft lyckats bättre än vad som kan förväntas med en så kort utvecklingsperiod. Du befinner dig visserligen i Rom under hela spelet men det är en stor stad, tre gånger större än Florens i tvåan, och är därmed den största kartan någonsin i ett Assassin's Creed-spel.

Kommer Brotherhood leva upp till förväntningarna?
Med nya häftiga rörelsemönster och stridstaktiker, det spännande flerspelarläget och de utmaningar som Brotherhood erbjuder för onlinespelare, kommer spelet troligtvis minst sagt att vara spelvärt. Det kommer vara roligt för de spelare som haft mersmak för Ezio och en utmaning för dem som vill ta sina lönnmördarfärdigheter till 'the next level'.

Assassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: Brotherhood
Assassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: Brotherhood
Assassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: BrotherhoodAssassin's Creed: Brotherhood

Relaterade texter

Assassin's Creed: BrotherhoodScore

Assassin's Creed: Brotherhood

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Inte Assassin's Creed III, men inte heller en simpel expansion. Mikael Sundberg har gjort Roms gator osäkra som mästermördaren Ezio Auditore di Firenze



Loading next content