LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      förhandstittar
      Just Cause 3

      Just Cause 3

      Avalanche tar inte bara sin tempofyllda serie till de nya konsolerna, utan gör den också ännu mer explosiv. Här är E3-intrycken.

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Fröet till konceptet Just Cause måste ha såtts i något ögonblick då Crackdown och valfritt Grand Theft Auto blev lite för intima med varandra. Ta den öppna världen från samtliga spel, lägg till galenskaperna som började i och med Saint's Row 2 och vidareutveckla Crackdowns..., möjligheter till vertikal rörelse. Ta sedan allt det här och rör om ordentligt. Släng ner det i en kolsyrad burk och skaka till tusen. När du sedan öppnar den får du svenska Avalanches tredje Just Cause.

      Just Cause 3 spinner vidare på dess två föregångare. Du ränner, än en gång i rollen som Rico Rodriguez, runt i ett fiktivt örike och spränger allt som pryds av styrets logga. Historierna har alltid kretsat kring målet att till varje pris störta en diktator som med en korrupt regering och en enorm armé under armen, gjort allt för att göra livet surt för invånarna på ön. Samma sak gäller i trean, då Rico kommer hem till ett örike någonstans i Medelhavet, i akt och mening att åter igen handskas med en korrupt regering. Avalanche har inför trean velat berätta historien om Rico, vem han egentligen är och varför han gör det han gör.

      Just Cause 3
      Mera fordon kommer kunna låsas upp ju mer man spelar.

      Christofer Sundberg, Avalanches grundare, vill att vi som spelare ska få uppleva en mer personlig Rico den här gången vilket han tror kan uppnås genom just en historia om hans ursprung (det är hans mammas hemland vi besöker). Vi på Gamereactor känner så här på förhand att personlighet och Rico Rodriguez inte riktigt går helt ihop med tanke på att han i de tidigare spelen varit lite av en råmacho-kan-allt-I'm-the-best-around"-stereotyp, men å andra sidan kan det bli intressant att se hur Avalanche, just på grund av det, hanterar ambitionen. Men, på samma sätt som i nu senast Saint's Row IV, känns storyn mer eller mindre som en ursäkt för att köra på galet, over-the-top tempo som spelet erbjuder. För erkänn, när ni tänker på den här serien så är det nog inte storyn det första som poppar upp i huvudet. Utan kaos. Rent kaos. Sundberg lovar också att de som ser fram emot seriens signum, inte kommer bli besvikna i och med trean.

      Detta är en annons:

      Till att börja med har du en yta på över 1000 kvadratkilometer (1036 för att vara exakt) till ditt förfogande, som enligt E3 presentationen innehåller total frihet. Samma presentation visar oss också lite mer av Ricos signaturvapen "grappling-hook". Denne enarms-fällkniv har uppgraderats sedan förra gången och nu kan du inte bara fästa en lina mellan två objekt åt gången, utan flera linor tillsammans, så att exempelvis fyra helikoptrar helt plötsligt är fastklistrade i varandra. Förutom det kan du även fästa den på ytor mycket längre bort än tidigare vilket gör manövrering smidigare än någonsin. Sen ska vi också kunna använda dessa linor som en slags slangbella, och ta det kombinerat med en lastbil med explosiv last... Som speakern i trailern säger: "Create incredible moments of chaos and destruction".

      Just Cause 3
      Stack jetplanet iväg? Grappling-hooken kan nu skjuta längre och därmed fästas under. Sen kan man ta över det.

      Sen ska vi inte glömma den trofasta fallskärmen. Denna svarta tygbit har varit oumbärlig för vår hjälte och det vore inget Just Cause utan den. Därför är den självklart men i trean och framför allt har dess stabilitet förbättrats sedan föregångaren. Tack vare det så du skjuta upp dig mot en avsats, veckla ut fallskärmen och antingen med ett en- eller två-hands vapen dela ut massiv skada från skyn, allt medan du faller med stil. Skulle allt detta inte vara nog för dig (möjligheterna är snudd på oändliga bara med dessa två verktyg) så har Avalanches bussigt nog inkluderat en wingsuit för att ytterligare dominera i skyn. Jag tvivlar inte för en sekund på att den kommer användas till både det ena och det andra, och det ska bli intressant att se vilken typ av kaos som spelarna kommer ställa till med. Men vi ska snacka lite eldkraft också. Serien trogen så finns det även traditionella vapen också. Pistoler, maskingevär, raketgevär..., och ja, obegränsat med C4. Håll till godo.

      Just Cause 3
      Explosioner blir det mängder av, alla kommer att påverka omgivningen. Stå inte för nära bara...
      Detta är en annons:

      Jag nämnde lastbil förut, men det är bara toppen av det fordonsberg som kommer finnas med i Just Cause 3. Allt från sportbilar till jetplan och monstertruckar, till traktorer kommer kunna rattas (eller slängas med hjälp av den nya "grappling hooken") och alla dessa är enligt utvecklarna själva modellerade med stor detaljrikedom. Dessa, får man förmoda, kommer även kunna sprängas med hjälp av allehanda verktyg. Ni som antingen spelat någon av föregångarna eller sett minsta klipp från de, vet att hela spelet i korta ord går ut på att spränga saker. Och explosioner lär det bli mycket av i del tre. Bensinstationer, gasbehållare, bränslesilos och andra militära etablissemang går att spränga och var och en av dessa kommer att (om de hör ihop eller står nära varandra) påverka varandra för att skapa "amazing moments of unpredictable chaos."

      En sista detalj som vi fick se under den högoktaniga presentationen var spelets onlinedel. Nej, jag talar inte om multiplayer utan hur allt du gör i världen loggas och sen rangordnas mot alla andra runt om i världen. Allt från en simpel sväng till en explosion, eller mer organiserade race och samlingsobjekt jämförs och kan i slutändan ge exklusiva föremål. Vi misstänker att det hela rör sig om "Uppnå det där, uppnå en viss tid innan nästa chekpoint" och så vidare. Belöningarna kan röra sig om nya förmågor, uppgraderingar till bössan eller nya fordon.

      Just Cause 3
      Fallskärmen är i vanlig ordning tillbaka och är nu mer stabil än någonsin. Lättare att utföra aerodynaisk massaker med andra ord.

      Av det vi sett hittills ser hela paketet rätt bra ut, likt tvåan är det ingen fotorealism som eftersöks utan man har satsat mer på en färgglad palett som påminner om Far Cry och dennes trea. Det gillas och redan nu sätter sprängsuget in, ganska rejält. Vi hoppas även på att ljudteknikerna hos Avalanche lyckas få till ett mastigt och trovärdigt ljud som gör spelets alla explosioner rättvisa, för om det låter bra när man spränger, blir det desto roligare också. Sist men inte minst tycker vi det känns klokt att man sparat lite på öppna landskap mellan städerna. Stora världar i alla ära men i föregångaren kunde det bitvis bli ganska så tråkigt att antingen svinga sig framåt eller ratta en avdankad tuk-tuk genom en två mil lång öken. Missförstå oss inte nu, det kommer finnas både stad och land i Just Cause 3 men transportsträckorna är lite mindre den här gången, kanske för att adrenalinet ska fortsätta på topp och inte svalna.

      Just Cause 3
      Liten röd sportbil.

      Den här exotiskt frihetsdoftande bomben släpps lös på PC, Playstation 4 och Xbox One den första december i år, så julen kommer nog för mången gamer bli en högtflygande och intensiv sådan då Avalanche och Square Enix avser revolutionera inte actiongenren men den "öppna-värld-genren", en massiv explosion i taget. Om de lyckas återstår att se. Förväntningarna är inte direkt låga inte.

      Just Cause 3Just Cause 3Just Cause 3Just Cause 3

      Relaterade texter

      Just Cause 3Score

      Just Cause 3

      RECENSION. Skrivet av Jerry Fogselius

      Rico Rodriguez lämnar Panau bakom sig och flyttar hem till medelhavsinspirerade Medici. Jerry har njutit av årets fetaste actionäventyr

      6
      Avalanche Studios uppköpta av Nordisk Film

      Avalanche Studios uppköpta av Nordisk Film

      NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

      Avalanche Studios, studion som gav oss Just Cause-spelen, låter meddela att de nu blivit uppköpta av Nordisk Film som nu äger hela företaget. Games Industry rapporterar...



      Loading next content