Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Yoostar 2: In the Movies

Yoostar 2: In the Movies

Någonsin velat bli filmstjärna? Klart du har. I Yoostar 2: In the Movies hjälper Kinect och Playstation Eye dig att axla stjärnornas roll och agera fram kända filmscener. Vi spekulerar kring konceptet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nu ska vi vara ärliga här, du kommer troligen inte att köpa Yoostar 2: In the Movies för att hjälpa dig under din tid på teaterskolan, men det finns ändå anledningar till att införskaffa denna hybrid mellan partyspel och filmstudio. Yoostar 2 passar in perfekt i din partyspelskväll tillsammans med DJ Hero 2 och Kinect Sports, och konceptet är både simpelt och lättillgängligt.

Här gäller det att spela huvudrollen i någon av de 80 medföljande scenerna från 50 olika filmer. Med hjälp av konsolens kamera kan du ersätta en av scenens karaktärer, och sedan är det din uppgift att tolka rollen. Vare sig det är troget eller helt improviserat. Scenernas längd varierar mellan 30 sekunder och en minut, och under tiden bedöms din prestation av spelet.

Viktigt att notera är dock att du inte behöver följa spelets regler. Och självklart kommer du att se idiotisk ut medan du spelar Yoostar 2, men det fanns en tid då du hade sagt samma sak åt plastgitarrer. Du är inte här för att behålla din värdighet, du är här för att ha kul.

Yoostar 2: In the Movies
Detta är en annons:

På pappret kan det vara lätt att avfärda spelet för dess spelmekanik. Det närmaste Yoostar 2 kommer till en föregångare är You're in the Movies från 2008, som bjöd på väldigt lite av det som utlovades på förpackningen. Det var helt enkelt ett slöseri på både tid och pengar, men det var på grund av bristande teknologi och bristen på innehåll. Sedan dess har vi gått vidare.

Nu är det Kinect och Playstation Eye som används till respektive konsol, och filmklippen den här gången är välkända och ikoniska klipp från toppfilmer. Komedigenren tar passande upp mest plats, men filmer som Blues Brother, Tropic Thunder och American Pie. Men här finns även mer dramatiska filmer som Casablanca och Karate Kid ifall du är sugen på att slipa på den där Oscars-prestationen.

Från menyn väljer du vilken av de tillgängliga scenerna du vill vara med i, och sedan vilken karaktär vars roll du vill spela. Därefter får du en kort stund att bekanta dig med replikerna och timingen som rollen kräver av dig. Efter lite tid med Yoostar 2 har vi insett att det faktiskt fungerar som utlovat, och att det kan vara riktigt kul att spela med sina vänner när man väl kommit över den där första obekväma trösken.

Yoostar 2: In the Movies
Detta är en annons:

Trots att det är lättillgängligt finns det dock ett problem som omedelbart uppenbarar sig, och det är att få tillräckligt med utrymme framför kameran. Så bered dig på att möblera om en del när spelet ber dig ställa dig i position. Nedräkningen till när du ska befinna dig i rätt position är även väldigt kort, och ibland kan det vara nästintill omöjligt att hinna i tid. Det här kan leda till några extremt bisarra inspelningar, då endast det i position spelas in av kameran.

Yoostar 2: In the Movies

Detta är helt klart en spelupplevelse som är bäst när den delas med några nära vänner, och om du hoppar in i spelet med lite optimism. Är du snabb på fötterna, har bra ljussättning och gott om utrymme är det inte mycket som motverkar den potential som finns här.
Utvecklarna Blitz planerar att förlänga spelets livslängd med mycket nedladdningsbart material, där priset på en ny scen varierar beroende på dess längd. Här har man även lagt till funktioner som tillåter dig att ladda upp dina inspelade filmklipp till bland annat Facebook och Youtube.

Om du inte har hårdvaran som krävs för att spela Yoostar 2 är det inget spel som kommer få dig att springa och införskaffa en kamera, men är du redan utrustad med Kinect eller Playstation Eye kan det mycket väl vara ett något att plocka fram en fredagkväll när det krävs ett partyspel.

Yoostar 2: In the MoviesYoostar 2: In the Movies

Relaterade texter

7
Yoostar 2: In the MoviesScore

Yoostar 2: In the Movies

RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

Vill du bli en filmstjärna? Så klart du vill! Nu ger Yoostar 2: In the Movies dig chansen att leva ut dina Hollywoodfantasier...



Loading next content