Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Crew

The Crew - Wild Run

Vi har rattat runt monstertruckar, motorcyklar och utövat extra vårdslös drifting i den första stora expansionen till The Crew...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Jag gillade delar av The Crew när det släpptes förra året, även om glädjen blev kortvarig. Engagemanget att bygga ett stort garage dämpades något av att jag saknade just... tja... en "crew" att dela glädjen med. Men jag hann ändå avnjuta det roliga och spela storyn samt köra kust till kust i USA i min modifierade Camaro. Det var en njutbar racingtitel, och nu har jag fått chansen att spela dess första riktiga expansion, Wild Run, och glädjande nog tog det inte lång tid att fastna på nytt.

Det finns många nya funktioner att berätta om, och till min förvåning var det ofta det som jag såg minst fram emot som visade sig vara det roligaste. Det gäller även i omvänd riktning där det jag såg mest fram emot var minst underhållande (om än främst beroende på bristande teknik i dagsläget). Men låt mig börja med det jag gillade bäst - dragracing.

The Crew
Monstertruckar är en av de stora nyheterna i Wild Run, och är överraskande roliga att spela.
Detta är en annons:

När jag först fick höra talas om det, trodde jag initialt att det främst var något för riktiga motortokar med bensin i blodet, som till varje pris ville pressa ur hästkrafterna i varje race. Låt mig direkt slå fast att jag omöjligt kunde haft mer fel, för tillsammans med goda vänner har dessa korta lopp potentialen att vara precis hur roliga som helst. Dessa event handlar helt om timing där det gäller att värma upp däcken precis lagom mycket, accelerera från en stillastående start och sedan växla med kirurgisk precision. Bilarna avsedda för denna gren måste hanteras extremt varsamt och det hör till vanligheterna att se folk snurra iväg.

Et annat underbart tillägg är Monster Trucks. Jag fick prova dessa bestar i en specialbyggd arena där det gick att bränna av tricks som om det varit självaste Tony Hawk som styrt monsteråket som en skatebord på jättehjul. Kunde inte hålla mig från att fråga om det finns chansen att även låta spelarna själva snickra banor längre fram, vilket de tyckte var en bra idé utan att vilja lova något. Oavsett hur det blir med den saken har Ivory Tower gjort mer än tillräckligt med arenor, varav flera beskrivs som "wild", och det ska bli kul att tävla om högsta poäng med massor av avancerade trick.

The Crew
Underhållningsvärde prioriteras framför realism i en arkaddoftande titel som The Crew

Utöver detta testade jag även det nya driftläget, där det såklart går ut på att drifta och bygga upp poäng. Detta har aldrig varit undertecknads starkaste sida i bilspel, och jag skulle väl ljuga om jag sade att det gick överdrivet bra med en combo-multiplikator som gick upp till gånger sex eller sju som mest. De nya vädereffekterna i Wild Run gjorde inte saken lättare. Leriga och hala vägar vittnar om att det är bra gjort, men vi verkar i alla fall slippa vattenplaning i The Crew (åtminstone på samma glashala sätt som i Forza).

Detta är en annons:

Nästa nyhet som visades var motorcyklar. Genom att placera kameran inuti hjälmen fick vi en solid känsla av fart, och skrevraketerna kändes helt annorlunda från fordon med fyra hjul (som sig bör). Under min provtur åkte jag längs en slingrande väg med polisen hack i hälarna, så det var lite svårt att få något lugnt och sansat intryck när allt gick så rysligt fort. Vi väntar med att säga något mer konkret tills vi får testat i hemmets lugna vrå.

The Crew
The Summit är en hubb för motorfans som flyttas runt i USA för att skapa mötespunkter med race i olika omgivningar.

The Summit heter ett nytt tillägg som samlar spelare för olika aktiviteter. Det är en mobil hubb som flyttas runt i USA för att nyttja varierande geografi spelvärlden. I mitt fall testade vi att tävla i den plana Nevadaöknen utanför Las Vegas, men vem vet vad som väntar nästa gång hubben flyttas? Det verkar kort sagt vara ett bra och naturligt sätt att samla både solospelare och grupper.

När jag såg The Crew första gången 2014 tänkte jag att om spelarna bara själv kan få skapa sina egna race, så kommer detta bli en långlivad titel. Och just detta är ett av de mest intressanta nya tilläggen, för nu går det busenkelt att flytta markörer för att på så sätt skapa tävlingar och andra utmaningar. Det har blivit mycket enklare att göra detta, och dra nytta av terrängen för dina egna önskemål. Vill du tävla runt berg, mellan städer eller längs en flod - så är det bara att göra det. Det är inte bara lättare att fixa sådant, utan även att styra upp utmanare att spela mot (och med?). Vi hade visserligen lite tekniskt strul med detta, men det ska vara fixat till premiären.

The Crew
Grafiken har fått ett märkbart lyft.

Eftersom The Crew i allt väsentligt är ett onlinerollspel på fyra hjul, tänkte jag spontant att det säkert finns någon viss level som måste nås innan detta nya Wild Run-innehåll kan användas, men så verkar inte vara fallet. När jag talar med producenten Stephane Jankowski säger han: "Vi ville att spelarna ska kunna ge sig i kast med detta nästan direkt".

Han fortsätter: "Som ny spelare i The Crew behöver du spela igenom prologen för att du ska förstå hur världen fungerar och så vidare. Det tar inte mer än 20-25 minuter. Efter detta får du din första bil och kan bege dig till The Summit för att sätta igång med dragsters, Monster Trucks och drifting. Om du vill kan du efter det fortsätta med storyn, eller så låter du bli. Vi ser till att du kan göra som du vill och ta del av roligheter, Summit-grejer och när som helst spela äventyret. Tanken är att du så snart som möjligt ska få tillgång till det nya."

The Crew
Det går direkt att ge sig i kast med det roliga, utan något som helst knussel.

Hela spelet får också en ansiktslyftning i och med Wild Run. Det såg inte så illa tidigare heller med tanke på den enorma öppna världen, men med bland annat nytt vädersystem, förbättrade visuella effekter och ännu längre sikt ser det nu märkbart bättre ut. Någon jämförelse sida vid sida fick vi inte dock, så exakt hur mycket snyggare Wild Run är vågar jag inte riktigt slå fast ännu.

Allt som allt var det ett positivt intryck jag fick av denna expansion och antar att det kommer att vara mycket välkommet för de som avnjutit The Crew sedan starten. Dessutom lär nog många lockas att antingen börja spela eller återvända tack vare nytillskotten motorcyklar och monstertruckar.

HQ

Relaterade texter

The CrewScore

The Crew

RECENSION. Skrivet av Johannes Leander

Johannes har den senaste veckan levt sitt liv i Ubisofts upphåsade massiva online-racer. Lyckas det uppfylla den amerikanska drömmen?

7
Ladda ned The Crew gratis nästa vecka

Ladda ned The Crew gratis nästa vecka

NYHET. Skrivet av Fredrik Säfström

Ubisoft firar 30 år, och i det sammanhanget släpper företaget ett spel gratis, varje månad under resten av året. Vi har redan blivit bortskämda med Prince of Persia: The...



Loading next content