LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      förhandstittar
      The Witcher 2: Assassins of Kings

      The Witcher 2: Assassins of Kings

      Så är det snart dags för fantastiska The Witcher 2: Assassins of Kings att ta klivet över till Xbox 360. Vi reste till Polen för att ta reda på vilka nyheter CD Projekt RED implementerat och om grafiken är lika bedårande än

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Efter det rutinmässiga uppvaknandet klockan 4 på morgonen följt av buss, taxi och flygfärd anländer jag till kyliga Warszawa och möter upp med CD Projekt RED tillika den övriga, europeiska, spelpressen. En kontorsbyggnad i standardutförande med CD Projekt-loggan i topp avslöjar ingenting om innanmätet som visar sig vara riktigt hemtrevligt med mjuka soffor, biljardbord och spelrelaterade affischer.

      Ett par handskakningar senare introduceras jag nästan omedelbart till demostationen där jag som en av de allra första i världen ska få prova på The Witcher 2: Assassins of Kings till Xbox 360. Spelstudions representanter påpekar gång på annan att det här knappast är någon direkt konvertering av PC-utgåvan utan en förbättrad bearbetning. En spelsession senare är jag beredd att hålla med på den punkten.

      Universumet i vilket berättelsen om Geralt of Rivia utspelar sig är ingen sagolik plats. Istället har den polska studion vågat ta upp ämnen som rasism, våldtäkter, förintelse och kungamord. Något som med största säkerhet bidragit till PC-utgåvans popularitet. Historien om Geralt, en godhjärtad man med många talanger som knappast uppskattas av landets invåre, är en stark och relaterbar sådan.

      The Witcher 2: Assassins of Kings
      När The Witcher 2: Assassins of Kings anländer till Xbox 360 gör det så med en helt ny, 3 minuter lång, animerad introsekvens.
      Detta är en annons:

      Folket i landet Temeria är inte nödvändigtvis onda utan kanske snarare underinformerade. I ett styre som totalt utelämnat välfärd finns ingen plats för annat än fylla, våld och rädsla. Karaktärerna man möter under spelets gång återspeglar detta på trovärdigast möjliga vis och i slutändan har man förhoppningsvis lärt sig något om sig själv.

      Såväl spelkontroll som menyer har anpassats för att träffa rätt på den nya plattformen och båda fungerar riktigt bra. Striderna flyter lika snyggt som till PC och är i sin tur lika oförlåtande när du väl glömmer att blocka eller ducka. När jag fick testa ett av de Xbox 360-unika uppdragen i ett avlopssystem under Loc Muinne stod det snabbt klart och tydligt att svårighetsgraden är precis lika obönhörlig som den var till PC.

      Går jag in oförberedd i en strid kan jag räkna med att ligga död i ett dike efter bara några sekunder. Om jag däremot planerar i förväg och rustar mig med rätt drycker, fällor, och använder rätt kombination attacker och färdigheter bör jag kunna klara av vilken motståndare som helst. Låter det avskräckande kan du alltid dra ned svårighetsgraden och njuta av den fantastiska bakgrundshistorien istället. Gillar du en rejäl utmaning som bara kan leda till psykisk smärta och tomhet kan du istället pröva din lycka i den högsta svårighetsgraden där Geralts död innebär spelets definitiva slut.

      The Witcher 2: Assassins of Kings
      Konsolversionen kommer knappast att bli lika snygg som till PC. Det innebär dock inte att vi inte är imponerade av hur pass mycket av detaljrikedomen som gått att rädda i konverteringen.
      Detta är en annons:

      Xbox 360-versionen av The Witcher 2: Assassins of Kings är fortfarande, på alla sätt och vis, ett ofärdigt pussel men bitarna som redan sitter lovar gott. Grafiken har fått sig en liten törn i jämförelse med PC-versionen i och med nedskalade texturer men såväl synfält som mängden karaktärer som kan vistas på skärmen förblir. Detta har man löst genom att dela in zonerna i något mindre områden för att spara minne. Om allt går som det ska inför släppet bör The Witcher 2 bli en av de mest imponerande titlarna till konsol någonsin, rent grafiskt. Den rika atmosfären av levande bakgrundsljud och stämningsfull musik skadade inte direkt helhetsintrycket heller.

      360-utgåvan, titulerad "Enhanced Edition", släpps 17 april till såväl Xbox 360 som PC. Sistnämnda kommer att uppdateras helt gratis för att förra årets trogna fans ska få uppleva de extra fyra timmarna och förändringarna i spelsystemet som Enhanced Edition har att erbjuda. CD Project RED är verkligen på rätt väg och det finns egentligen inget som talar emot att det här skulle bli något annat än den renodlade rollspelsupplevelse vi lärde oss älska förra året.

      The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings

      Relaterade texter

      The Witcher 2: Assassins of KingsScore

      The Witcher 2: Assassins of Kings

      RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

      The Witcher 2: Assassins of Kings var en självklar kandidat till 2011 års bästa rollspel. Nu är Xbox 360-versionen äntligen här och Oskar har förstås spelat sig alldeles svettig...



      Loading next content