Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Trials Evolution

Trials Evolution

Gissa vilka två av dessa tre påståenden du tror stämmer in på den här titeln: trial racer, förstapersonsskjutare, eller flygsimulator? Nej, vi är inte ute och cyklar (hah!). Låt oss förklara...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Red Lynx har satsat stort på Trials Evolution. Ska vi vara helt ärliga borde spelet ha begåvats med en undertitel som Street Fighter-uppföljare vanligtvis har monopol på. Hyper-Evolution HD Genre-fest kanske? Det vore något det, och dessutom hade det sammanfattat vad spelet faktiskt bjöd på under vår spelsession. Trials Evolution levererar nämligen tredubbla antalet banor, dubbla antalet cyklar, ett helt nytt multiplayerläge och en fullskalig baneditor som grädden på moset.

Huvudkonceptet ifrån Trials kvarstår. Högoktanig motor-cross-action på lätta till medelsvåra banor erbjuder fartdårar en chans att uppleva enorma hopp och ännu större explosioner medan de svårare banorna väntar den som törs utmana ödet och sina egna limitationer. Tack vare det tredubbla antalet banor hinner man lära sig gravis innan man måste ge sig på de allra svåraste utmaningarna samtidigt som man hela tiden samlar in medaljer för att låsa upp nytt material.

Trials Evolution
I Trials Evolution kommer du att få snickra ihop dina egna banor och dela med dig av styggelserna till hela världen. Vi ser redan framför oss hur ett enda enormt hopp med landning i en hög med däck skulle kunna roa i timtal.

Skill Mode är ett av spellägena som fångade min uppmärksamhet. Här måste jag lära mig att balansera, accelerera och bromsa i perfekt timing för att ha en chans. Erfarenhet som definitivt kommer till hands senare och som dessutom ger mig en omedelbar känsla av kontroll.

Detta är en annons:

I en av utmaningarna stod jag exempelvis öga mot öga med en hinderbana på en cykel som bara hade ett läge; full acceleration. Tänk långfilmen Speed från 1994 så förstår du vad jag menar. Broms var naturligtvis inte att tala om. En annan placerade mitt virtuella alter ego på en minibike vars bensintank var gravt limiterad. Något som tvingade mig att ta det försiktigt mellan påfyllningarna. Någon helt annanstans byttes hjulen ut mot skidor, och jag ska inte ens börja babbla om UFO-banan...

Men solida singleplayer-upplevelser och smått löjliga minispel är något vi sett förut i Trials HD. Multiplayerkomponenten är däremot sprillans ny och erbjuder upp till fyra spelare att tävla mot varandra i en kamp om evig ära och skryträttigheter. Allt på en och samma konsol. Här går banorna parallellt med varandra som för att tvinga oss att vara elaka mot varandra. Sämre eller rent ut sagt dåliga spelare kan också vara med i leken då man rätt och slätt teleporteras tillbaka till gruppen om man råkar hamna bakom kamerans synfält - Självklart med ett gäng minuspoäng i bagaget.

Trials Evolution
Här kommer en som ska dö.

Det bästa har jag sparat till sist. Nu snackar vi editing-verktyg. Dessa har förbättrats gravt sedan sist och erbjuder nu, för första gången, utomhusmiljöer. Här får jag en enorm sandlåda för mig själv där jag kan sätta ut föremål precis vart jag vill. En "lite-version" finns att tillgå för den som inte känner sig familjär med konceptet, men enligt högsta hönset på Red Lynx, Antti Ilvessuoi, ska den avancerade versionen erbjuda i stort sett samma verktyg som utvecklarlaget använde för att skapa spelet.

Detta är en annons:

Dynamiken och mångsidigheten i skaparverktyget gjorde mig närmast lyrisk under presentationen. En erfaren utvecklare visade upp dess sanna potential genom att snabbt och lätt bygga ihop en flygsimulator(!) och en Splosion Man-liknande plattformsbana. Totalt vansinne.

"Vi kan vänta oss vad som helst när skaparverktyget släpps", skrattade Ilvessuo. Till skillnad från tidigare delar i serien kommer man kunna dela sina banor med vem som helst, och en sökfunktion kommer tillåta spelare att leta upp de nyaste och mest populära banorna från hela världen. Något som kommer att bidra till spelets livslängd, helt klart.

Som slutord kan jag bara konstatera att Trials Evolution verkar bli ett enormt spel på alla plan. Särskilt för en nedladdningsbar titel. Baserat på allt jag sett såhär långt kommer den här titeln definitivt att tävla om den prestigefyllda platsen som "bästa nedladdningsbara 2012".

HQ
Trials EvolutionTrials EvolutionTrials EvolutionTrials Evolution
Trials EvolutionTrials EvolutionTrials EvolutionTrials Evolution

Relaterade texter

3
Trials Evolution ute nu till PC

Trials Evolution ute nu till PC

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ubisoft och finska Red Lynx meddelar nu att Trials Evolution: Gold Edition finns ute till PC. Den innehåller inte mindre än 129 banor från både Trials Evolution och Trials HD. Det kommer även att gå att köpa i butik från och med imorgon.



Loading next content