Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Resident Evil 6

Resident Evil 6

Den urklassiska skräckserien Resident Evil ska snart få ett sjätte kapitel och våra danska kollegor har tittat närmare på vad vi ska få lägga nävarna på i höst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Dimman hänger tung i den mörka rummet. Den glittrande bakgrunden från några lampor växlar för en stund stämningen från lugn till panikartad. Framför dig ser du en märklig figur. Omänskliga ljud kommer från hans strupe. Du höjer vapnet och siktar. Du skriker mot varelsen, och han vänder sig mot dig. Svett droppar från din panna och du börjar att darra. Din största rädsla har blivit verklighet. Det är en zombie du möter, och den kommer mot dig. Men något är fel. Det ser ut som... Ja, det är din bästa vän som närmar sig. Och han kommer att skada dig. Har du vad som krävs för att avfyra skottet?

Ett sådant scenario kommer Leon S. Kennedy att råka ut för i Resident Evil 6. Utvecklarna har försökt så hårt de kan för att återgå till den ursprungliga Resident Evil-känslan av rädsla och stress. Du ska bli skrämd av storyn och av själva spelupplägget. Rädslan ska vara konstant närvarande.

Resident Evil 6

Det är stora löften utvecklarna kommer med när de talar om Resident Evil 6. För att kunna skildra så många emotionella spektrum som möjligt, ger spelet dig möjlighet att spela som tre olika karaktärer, av vilka några är kända från tidigare spel. Varje karaktär börjar sin egen historia i olika delar av spelet och samlas till sist i Lanshiang, en fiktiv hamnstad i Kina. Du har möjlighet att välja mellan Leon S. Kennedy, Chris Redfield och en ny karaktär vid namn Jake Muller.

Detta är en annons:

Leon börjar sin berättelse i Toulouse, 2013, där man planerar en mottagning för USA:s president. En biologisk terrorattack sätter stopp för det hela, och Leon kommer till platsen för att eliminera hotet. Tyvärr har presidenten blivit smittad och förvandlad till en zombie.

Leon står inför ett svårt val, men Amerika har en nolltolerans mot biologiska angrepp, och en kula i presidentens huvud senare försöker Leon med en agent från amerikanska Secret Service, Helena Harper, att gå till botten av händelsen. Hans undersökning förhindras eftersom han och Helena anklagas för mordet på presidenten, och när spåren leder till Kina, måste de lägga benen på ryggen.

Resident Evil 6

Chris Redfields historia börjar också i Kina, men sex månader innan den huvudsakliga berättelsen börjar. En biologisk epidemi har brutit ut, och organisationen BSAA, Bioterrorism Security Assessment Alliance, skickar Chris och hans team av elitkommandosoldater för att undersöka och eliminera hotet. Han får sällskap av sin ställföreträdare, Piers Nivans, som är den bästa prickskytten i BSAA. Men något går fel under operationen, och Chris och Piers team fångas av terrorister. Endast Chris och Piers lyckas bryta sig loss, medans resten av teamet blir offer för terroristernas senaste påfund, C-viruset. Fysiskt och psykiskt påverkade av händelserna svär Chris hämnd och kommer inte att sluta förrän alla terrorister är döda.

Detta är en annons:

Den sista person du kan spela som, Jake Muller, är en helt ny karaktär i Resident Evils universum. Jake är en legosoldat som lever i det fiktiva Ardonia i Mellanöstern. Landet har hamnat i ett inbördeskrig, och Jake är en av de många legosoldater som hoppas bli rika genom att sälja sina tjänster. Jake är son till den döde Albert Wesker, och därmed ett attraktivt mål för terrorister.

Resident Evil 6

Du kan välja mellan alla dessa tre berättelser från början. Om du inte är intresserad av någon av dem, har du möjlighet att välja Mercenary Mode, bekant från tidigare spel i serien. Till skillnad från i föregångaren behöver du inte klara hela Resident Evil 6 för att låsa upp Mercenary Mode.

Några nya tillägg i spelupplägget kan vi också vänta oss, och de ska göra spelupplevelsen mer strömlinjeformad. En av de största är att du nu ska kunna röra dig medan du skjuter. Olika skjutställningar har också införts; du kan till exempel ligga ner på rygg eller mage och fortfarande kriga vidare. Men förvänta dig inte att detta gör dig osårbar. Spelets zombies är nämligen riktigt vildsinta och kommer att göra livet surt för dig. Som en extra kick i skrevet, har utvecklarna infört ett gäng speciella zombies. Vissa använder vapen, andra kan springa och vissa kan hoppa. Jämfört med tidigare spel måste du avväga situationerna och välja rätt strategi för att besegra alla zombies.

Har du slut på ammunition kan du välja att använda dina närstridsvapen. Du kan också använda dig av de vapen som vissa zombies bär runt. Är det inte nog, kan du i bästa karatestil skicka zombies flygande med en rejäl park, eller ta inspiration från amerikansk wrestling och ge dem en armbåge i ansiktet. Slår det fel och du attackeras kan du försöka fly genom en Quick Time Event.

Förutom de allmänna och de mer speciella zombiefienderna har utvecklaren lagt till ett ny "supermonster" vid namn J'avo. J'avo är den ultimata produkten av det nya C-viruset och är en riktig otäcking, intelligent och snabb. Snubben regenererar sin hälsa med nästan ljusets hastighet och varje gång det beskjuts, muterar det och får plötsligt klor i stället för händer. Enligt utvecklarna kommer varje möte med en J'avo att vara unikt eftersom man inte vet vilka förmågor han kommer att få under stridens hetta.

Resident Evil 6

Inventory-systemet har tyvärr slopats, och istället presenteras du för en meny där alla dina prylar är placerade sida vid sida. Detta är eventuellt en nödvändighet när man kan springa och skjuta på samma gång. De klassiska gröna och röda växterna har också förändrats lite. Istället för att kombinera dem till olika drycker kan de blandas till piller som kan ätas när som helst. Fördelen är att nu kan du knyta en knapp till ett piller, så du behöver inte pausa spelet för att använda dem. Detta är ett system som de flesta spelare känner igen från andra shooters där du använder ett health pack eller liknande omedelbart, och hur det kommer att förändra Resident Evil-känslan återstår att se.

Om du saknar en vän att spela med, oroa dig inte. I likhet med de tidigare Resident Evil-spelen, kan du i Resident Evil 6 samarbeta med en vän - och co-op-delen har förbättrats. Vem som helst kan nu hoppa in i en väns spel, oavsett var i berättelsen han eller hon är. Man har också lagt till korta, audiovisuella kommandon du kan använda för att låta din partner vet om läget är bra, dåligt eller om du behöver hjälp.

Resident Evil 6 har förutsättningarna för att bli ett riktigt bra spel. Man har lagt till många förbättringar, och lärt sig av tidigare erfarenheter. Spelet ligger inte alltför långt bort i framtiden heller, då man siktar på 2 oktober som releasedatum. Så markera datumet i kalendern, ladda upp med tilltugg redan nu och ställ in dig på vad som kan bli det mest intensiva Resident Evil i seriens historia.

Resident Evil 6Resident Evil 6Resident Evil 6Resident Evil 6
Resident Evil 6Resident Evil 6Resident Evil 6Resident Evil 6
Resident Evil 6Resident Evil 6Resident Evil 6Resident Evil 6

Relaterade texter

Resident Evil 6Score

Resident Evil 6

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Oskar har skjutit fler zombies än vad hans samlade Facebook-vänner har fingrar och tår i Capcoms senaste skräckäventyr...

Nya försäljningssiffror från Capcom

Nya försäljningssiffror från Capcom

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Så har även Capcom lämnat sin kvartalsrapport, och med det en trave nya försäljningssiffror. Bäst har det gått för Resident Evil 6 som nu sålt 4,9 miljoner ex, vilket...



Loading next content