Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lawbreakers

Lawbreakers

Cliff Bleszinskis flerspelarröj fanns tillgängligt på E3, och vi siktade in oss på Playstation 4-versionen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lawbreakers från Boss Key Productions är den forna Gears of War-utvecklaren Cliff Bleszinskis senaste skapelse, som har varit under utveckling ett ganska bra tag vid det här laget. Men nu är det snart dags för lansering, den 8 augusti kommer spelet släppas till PC och Playstation 4. Sistnämnda fanns tillgänglig för både press och allmänhet under årets E3-mässa, och vi på Gamereactor tog chansen att prova på ett par rundor av frenetisk action under vår tid i Los Angeles.

HQ

Spelläget vi fick prova på heter Blitzball, och går ut på att spelarna ska ta en boll/bomb från mitten av banan till fiendernas bas, men detta måste göras snabbt, annars smäller bomben i dina händer. Vi har sett liknande spellägen tidigare, där laget måste samarbeta för att skydda den som bär bomben, men det finns alltid en risk att bomben smäller om ni är för försiktiga och långsamma, vilket ger det hela en fin balans mellan samarbete och att bara springa på i fullt ös.

Under vår tid med Lawbreakers hann vi prova på en hel del av klasserna, av vilka Juggernaut helt klart blev en av våra favoriter, speciellt karaktären Aegis (varje klass har två karaktärer, Aegis är den laglydiga Juggernauten i spelet). Juggernaut-klassen kan skapa väggar för att blockera passager för att skydda antingen dig själv eller dina lagkamrater från fientlig eld, och klassens hagelgevär var härligt dödlig på kort håll, som i små trånga korridorer där du stängt in dina fiender. En annan höjdarklass var Enforcer, vars automatkarbin var bra att ha på både långa avstånd och när det hela blev lite intimare på korta avstånd. Vi gillade även Titan-klassen, som med sin ultimata förmåga kan skjuta blixtar på sina fiender från sina fingrar.

Detta är en annons:
Lawbreakers
Cliff Bleszinskis första spel sedan han lämnade Epic är snart här.

En stor del av spelupplevelsen i Lawbreakers är de gravitationslösa striderna, där du ofta kommer märka att du flyter runt högt ovanför striderna och bringar lite död från ovan eller hittar något sätt att ta dig ner i fighten igen (förmågor som "Slam" gör det hela mycket lättare). Denna typen av tredimensionella strider är inte helt olika de vi sett i bland andra Call of Duty: Infinite Warfare och Call of Duty: Black Ops 3, samt en hel del olika Halo-banor genom åren, men det hela känns mycket mer svårkontrollerat här i Lawbreakers, något som kan vara ganska störigt om du vill utföra välplanerade anfall, särskilt då det kan vara riktigt svårt att kontrollera din karaktär när du väl börjat flyta iväg.

Banan vi spelade på, Mammoth, var en rätt ordentlig blandinng av olika platser. I mitten fanns ett stort och öppet rum där det blev många intensiva strider om herravälde över bomben, men väl närmare de båda baserna stötte vi på en serie sammanflätade korridorer, något som ändrade spelet ganska drastiskt. Att få övertaget i det centrala rummet var rätt svårt, men när det väl var dags att ta bomben, så behövdes det bara lite fart för att springa in och greppa målet. Fart var dock inte lika användbart i de trånga korridorerna som ledde till fiendebasen, du behöver alltid se till att antingen ha en klar väg till basen, eller så får du se till att utplåna allt motstånd du stöter på för att säkra poängen. När det hela tiden händer så mycket, och eftersom olika delar av olika banor kräver olika specialiteter, så är det verkligen viktigt att samarbeta och se till att ens lag är väl balanserat för bästa möjliga verkan.

Vi märkte det redan under spelets alpha-fas förra året, och vi stötte på det igen i år under E3, nämligen att det är en svår balansgång med balanseringen av klasserna. Just nu känns vissa klasser helt klart överlägsna andra, och nu i LA såg vi att den lättillgängliga Juggernauten valdes bra mycket mer än andra klasser, inte bara på grund av deras kraftiga vapen, men även för deras förmågor. Det är helt klart något utvecklaren får ta och hålla ögonen på när spelet väl lanseras för att se till att inget ruskar till det hela allt för mycket när spelare väl får en djupare förståelse för spelet och lär sig dess många små finurligheter.

Detta är en annons:

Något som verkligen stod ut i spelet var designen. Som Bleszinski själv sa till oss, så finns det en hel del hero shooters med en ganska tecknad stil, och just därför har Lawbreakers bestämt sig för en lite mer rå och något mer realistisk stil. Detta betyder att de ljusa banorna från färgglada Overwatch är utbytta mot något mer dämpade alternativ, som grå betong och beige jord. Det kanske inte är en lika färgrik värld, men det erbjöd något nytt som överlag ser ut att vara väldigt välpolerat.

LawbreakersLawbreakers
Lawbreakers fanns spelbart till Playstation 4.

Efter att ha spelat Lawbreakers på PC ifjol, så var vi lite oroliga över hur väl spelet skulle funka till konsol, men vi blev imponerade av hur väl spelets höga tempo funkade med handkontroll till Playstation 4. Spelets grundpelare finns fortfarande kvar, tyngdlösheten och framförallt den höga hastigheten (det är en hel del sprintande som gäller i spelet) har inte kompromissats bort i platformsbytet, och något vi var mäkta imponerade av var att det fanns en synfälts-slider i spelets menyer, även i Playstation 4-versionen.

Något vi skulle vilja se mer av vore en förklaring av spellägena i Lawbreakers, då det tog oss ett tag att fatta reglerna och detaljerna kring Blitzball, det tog oss till exempel ett bra tag att inse att bomben exploderade om vi höll i den för länge. Vi fick lära oss det den hårda vägen, förbryllade över vad som lett till vår död, innan insikten om vårt misstag sakta kröp över oss, vi hade helt enkelt varit för långsamma. Det var inget som förstörde vår spelupplevelse, vi fick lära oss att hantera saker och ting ju mer av spelläget vi spelade, men det vore trots allt trevligt med lite mer information om alla spellägen för dem som är nya till spelet.

Överlag så imponerade dock Lawbreakers på Playstation 4. Det bjuds på en hel del olika klasser med olika spelstilar, ett nytt spelläge fylld med massa rasande action och en bana som uppmanade till en hel del olika tillvägagångssätt. Allra viktigast så visade sig Lawbreakers vara ett riktigt högoktanigt actionspel som bjöd på intensiv action som sällan saktade ner. Med bara en handfull veckor kvar till spelets lansering, så verkar allt vara bra än så länge, och vi ser verkligen fram emot att se hur allting artar sig när portarna öppnas och spelare börjar föra krig på spelets servrar.

HQ

Relaterade texter

6
LawbreakersScore

Lawbreakers

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Cliff Bleszinskis arenaskjutare är äntligen här och Kim har utforskat hur det egentligen är att panga motståndare i viktlöst tillstånd...



Loading next content