LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      förhandstittar
      Need for Speed: Most Wanted

      Need for Speed: Most Wanted

      Racing-fantomerna från Criterion vet hur ett racingspel ska utvecklas. Två år efter Need for Speed: Hot Pursuit är de tillbaka med ännu mer dödsföraktande arkadracing och gummit doftar ljuvligt bränt redan nu

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Om du tycker om att bete dig illa på fyra hjul kommer Need for Speed: Most Wanted garanterat att innehålla något för dig. Gänget från Need for Speed: Hot Pursuit är tillbaka och de har utvecklat sin idé i en intressant riktning. De har tagit den stora spelvärlden från Hot Pursuit, skippat landsbygen och istället placerat hela rasket i en stor och öppen stad vid namn Fairhaven. Likt en gigantisk lekpark finns här massor med saker att göra, utmaningar ligger runt varje hörn och varje del av Fairhaven bjuder in spelaren till att hitta på nya saker. Paralellerna med Burnout Paradise är självklara och på många sätt detta framtiden för Criterions egna spelserie Burnout.

      Likt Hot Pursuit och Burnout-spelen är Need for Speed: Most Wanted ett renodlat arkadspel, realismen står grafiken för medan resten av spelet lutar åt precis motsatt håll. Det är sinnessjuka farter, bredsladdar som får asfalten att fläckas gummisvart och boost-funktion som gäller hela vägen. Likt Criterions tidigare spel är fordonsfysiken ganska förlåtande så fort man vant sig vid hur fordonet fungerar, men det krävs en hel del träning innan man kan nyttja alla trick som finns att tillgå. Att bränna bort boost-mätaren så att ögonbrynen nästan lossnar, för att sedan kränga sin blytunga Ford Raptor in i en kurva och kunna drifta sig genom den, och samtidigt undvika alla motståndare som ställer sig i vägen - det är en utmaning.

      Criterion låter oss välja mellan små, ultralätta prestandavidunder likt Ariel Atom (som har mer hästkrafter per kilo än ett helt solsystem) och större, tyngre och betydligt mer burdusare fordon. Dessutom finner vi allt däremellan, precis som vi kan förvänta oss. Bilfysiken känns till stor del igen från Need for Speed: Hot Pursuit, där man visserligen hade hyfsat tunga bilar, men om man fick med sig mycket fart i kurvorna, kändes fjäderlätta och mycket lättkontrollerbara. Criterion hade enligt mig en mycket bra bilfysik i Hot Pursuit och jag gläds att det ser ut att kännas på nästan precis samma sätt.

      Need for Speed: Most Wanted
      Criterion har inte pratat sådär jättemycket om bilutbudet, men att vi kommer få ta del av ett stort antal prestandamonster från tillverkare som Ford, Audi, BMW, Porsche och Nissan vet vi redan nu. Mer kommer säkerligen.
      Detta är en annons:

      Criterion är noga med att säga att de inte gör uppföljare till andra utvecklares spel och därför heter detta spel Need for Speed: Most Wanted, precis som det som kom 2005. Medan grundidén är densamma, är allt annat nytt. Du ska kämpa dig upp i den undre världen och bli mer och mer känd som en racerförare med ordentligt mycket hår på knogarna. Ju mer känd du blir, desto mer uppmärksamhet får du av polisen.

      Precis som i Need for Speed: Hot Pursuit kommer allt du gör att loggföras i Autolog som i samband med Most Wanted uppgraderas till version 2.0. Här kommer ännu mer statistik att finnas tillgänglig för spelaren och självklart är kärnan i Autolog att du enkelt ska kunna skryta för dina vänner att du har slagit deras rekord. Självklart ska du ta dig an deras bedrifter och försöka överträffa dessa. Allt du gör ger dig "speed points" så bege dig ut i Fairhaven och sladda, drifta, hoppa, mosa omgivning och demolera både poliser och motståndare.

      För närkamp kommer det bli en hel del av i Most Wanted, då både konstaplarna i sina superbilar försöker demolera dig så gott det bara går, dina motståndare kommer försöka att utföra takedowns på dig så länge de rullar. Polisnärvaron har intensifierats i Most Wanted och du är nu nästan hela tiden hett villebråd. Polisen har dessutom blivit ännu argare och våldsammare och de gör allt de kan för att sätta stopp för dig. Motståndarna är inte mycket vänligare och det kan stundtals bli riktigt kaotiskt på den stora stadens banor. Plåt knycklas, bildelar ryker och omgivningen får sig en ordentlig omgång. Burnout-känslan är mycket påtaglig, med andra ord.

      Need for Speed: Most Wanted
      Att fly från polisen kommer att sätta sina spår, precis som i Hot Pursuit kommer bilarna att demoleras på ett riktigt snyggt sätt.
      Detta är en annons:

      En sak som Criterion har fokuserat på är att ha så få fasta hinder som möjligt i Fairhaven. Därmed kommer betongbarriärer och annat otrevligt lysa med sin frånvaro och vi kommer kunna sladda runt nästan okontrollerat. Fairhaven som stad är designad för att bjuda in till kreativa manövrar och Criterion lyckades ju minst sagt hyfsat när de gav oss Paradise City att leka i, i Burnout Paradise.

      På många sätt kan man se Need for Speed: Most Wanted som en spirituell uppföljare till Burnout Paradise, för jag tror att det är det närmsta vi någonsin kommer ett nytt Burnout-spel. Jag tror nämligen den spelserien är död och begraven av EA. Men det spelar mindre roll för mig, den 30 oktober släpps Criterions nya spel och jag är riktigt taggad. Need for Speed: Most Wanted ser dessutom riktigt snyggt ut, och om du gillar hetsiga arkadracingspel med massor av action lär du tjuta av upphetsning i höst. Jag kommer nog verkligen göra det.

      Need for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most Wanted
      Need for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most WantedNeed for Speed: Most Wanted

      Relaterade texter

      Need for Speed: Most WantedScore

      Need for Speed: Most Wanted

      RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

      Criterion blandar arkadaktig tokkörning med ambitiöst onlineläge, och mixen blir lyckad. Jonas "Hjälp, sladd" Elfving har satt betyg på Need for Speed: Most Wanted



      Loading next content