Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Sonic and the Secret Rings

Sonic and the Secret Rings

Sonics första äventyr till Wii fokuserar på hiskeliga hastigheter och superenkel spelkontroll. Är Sega på rätt spår eller kommer misshandeln av deras älskade maskot att förstätta? Vi vet svaret...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

För femton år sedan skapade Naoto Oshima en TV-spelskaraktär vars enda uppgift var att ta upp kampen med en korpulent rörmokare iklädd hängselbyxor. Karaktären, som först fick namnet Mr. Needlemouse, blev snabbt en välkänd och omtyckt maskot och drog in stora pengar som följd. Det var som sagt femton år sedan, och igelkotten Sonic är idag lika ung och vital som dagen när han föddes. Även om Sega, mer eller mindre omedvetet, har ansträngt sig för att sänka Sonics rykte med hjälp av en hel del riktigt dåliga spel, är den supersnabbe och tillika blå igelkotten en riktig överlevare. Sonics seghet har lyckats att ta honom till ännu en konsolgeneration, och det är inte alls pjåkigt.

HQ

Trots att Sonic kommer att göra sin debut till den nyaste konsolgenerationen i november, ser vi på Gamereactor mest fram emot hans äventyr som kommer tidigt nästa år. Då kommer Sonic att göra det han är bäst på, nämligen springa som sjutton, till Nintendo Wii.

I Sonic and the Secret Rings, som tidigare kallades Sonic Wildfire, börjar spelet med att den taggige maskoten sitter och bläddrar i den välkända sagoboken Tusen och en natt. Som av ett trollslag dyker den, tack vare Disney, ökände anden i flaskan upp och berättar att många sidor ur den älskade sagoboken är tomma. Sonic är ju alltid villig att hjälpa till, och går med på att återställa sagornas tomma sidor. För att lyckas med det måste han dock dras med in i sagornas värld och förlita sig på sin bästa förmåga, nämligen sin snabbhet.

Gamereactor hade fördelen att testa Sonic and the Secret Rings på både E3-mässan och Tokyo Game Show i år. Det vi är överens om är att spelet är riktigt roligt, tack vare den spännande spelkontrollen. För att styra Sonic krävs det att du håller Wii-moten som en handkontroll, men styrkrysset mot din vänstra hand och nummerknapparna mot din högra. Eftersom fart är det främsta i Sonic and the Secret Rings, behöver inte du sätta Sonic i rörelse. Ditt jobb är att styra honom förbi diverse hinder så att han kan upprätthålla sin överljudsfart.

För att styra Sonic vickar man helt sonika på handkontrollen till höger eller vänster. Du kan även få Sonic att backa, genom att lyfta handkontrollen uppåt och bakåt mot dig själv. Den knapp som är numrerad med siffran 2 får Sonic att hoppa och attackera om han befinner sig mitt i ett språng. Sonic kan dessutom nå ofattbara hastigheter genom att fylla upp en speciell mätare med något som liknar eldsfärer. För att få Sonic att sätta av, komplett med rörelseoskärpa och allt, måste spelaren snabbt skaka handkontrollen upp och ner. Att styra Sonic är en ren fröjd, och spelet är otroligt lätt att komma in i. Det som är något klurigt med spelkontrollen är just att backa, för om man fastnar någonstans kan det bli pysselgöra att få den blå igelkotten eftersom han har extremt lätt för att sätta av i superfart om man tar tillbaka handkontrollen i sin ursprungsposition.

Detta är en annons:

Självklart kan man göra annat än att spela igenom kampanjläget, om man nu skulle tröttna på att skotta loss i sagornas värld. Sonic and the Secret Rings kommer nämligen att innehålla ett roligt minispelsläge där upp till fyra spelare kan spela tillsammans. Inget mindre än 30 pulshöjande minispel kommer att finnas med när spelet är klart för lansering.

Av det vi sett och provat i Sonic and the Secret Rings, är vi faktiskt positivt inställda. Visst, Wii erbjuder inte den vassaste grafiken, men Sonics kommande Nintendo-äventyr är roligt tack vare den innovativa spelkontrollen som gör det lätt för alla att komma in i spelet. Det känns som om Sega har tagit ett bra beslut att fokusera på enkelhet, fart och fläkt istället för de actionbetonade huvudingredienserna som funnits i de mediokra Sonic-spelen på senare tid. Sonic and the Secret Rings är ett spel som passar både nya och gamla fans av Segas maskot, och visar att det inte riktigt är dags att bortse från den blå igelkotten.

Sonic and the Secret RingsSonic and the Secret RingsSonic and the Secret RingsSonic and the Secret Rings
Sonic and the Secret RingsSonic and the Secret RingsSonic and the Secret RingsSonic and the Secret Rings
Sonic and the Secret RingsSonic and the Secret RingsSonic and the Secret RingsSonic and the Secret Rings

Relaterade texter

Sonic and the Secret RingsScore

Sonic and the Secret Rings

RECENSION. Skrivet av Love Bolin

Vi vet hur snabb han är. Vi vet att hans karriär pekar brant nedåt och har gjort sålänge. Men vi minns något annat, en Sonic som bländade oss. Är han tillbaka?



Loading next content