Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Creative Fatal1ty Gaming Headset

Vi testar världsspelaren Fatal1tys alldeles egna headset. Är det värt de extra pengarna för en silvrig signatur?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Om det finns någon spelare (utanför Sydkorea) som kan kalla sig superstjärna så är det Johnathan Wendel. Under namnet Fatal1ty har han inte bara vunnit massvis av tävlingar (främst i Quake III, Quake IV och Painkiller, vilket kanske tyder på en tveksam spelsmak) och tjänat 4-5 miljoner i prispengar, han har också lanserat ett eget märke som inkluderar allt från musmattor och moderkort till armband och huvjackor.

HQ

Creative Fatal1ty Gaming Headset är ett medelstort headset som är helt gjort i plast och det första intrycket är inte direkt förtroendeingivande. Men det håller för mild misshandel trots en del knakande, jag skulle dock tro att det är ganska lätt att trampa sönder.

Väl på huvudet sitter lurarna bra. Tack vare plastkonstruktionen är headsetet väldigt lätt, även om det tenderar att bli aningen varmt efter några timmar. På vänster lur sitter en löstagbar mikrofon som förstås är ställbar och ljudet i den är okej men inte briljant. Att kommunicera i spelsituationer fungerar men glöm att spela in dina egna poplåtar, det brusar alldeles för mycket.

Ljudmässigt är Fatal1tys hörlurar riktigt bra. Ljudet är balanserat för dynamiska spelsituationer med massor av explosioner, och resultatet blir att även musik med brett frekvensomfång låter bra. I riktigt extrema ljudsituationer låter det aningen, aningen raspigt, men det är bara när jag fläskar på med låtar som den superbombastiska Love Will Grow eller Who Wants to Live Forever. Jämfört med mina musikhörlurar Philips SBC HP800, till ett jämförbart pris, är ljudet inte riktigt lika dynamiskt, men så är ju inte det här headsetet gjort specifikt för musikavnjutning.

Slutbetyget är att Creative Fatal1ty Gaming Headset är bra men inte riktigt bäst. Ska man ha ett lyxigt spelheadset är Razer Barracuda ett bättre val (om än till ett högre pris) och för en ren ljudupplevelse är det förstås bättre att söka sig bort från datoraffärerna och in i hi-fi-handeln för en rad kompetenta lurar som AKG K24P, Koss Porta Pro och Sennheiser PX100 för samma eller lägre pris. Det känns som att minst en hundralapp av priset beror på den "exklusiva" licensen.

Detta är en annons:

Och, egentligen, hur många dedikerade gamers vill ha utrustning signerad av en annan gamer? Det är inte direkt så att killarna i F1-cirkusen bär märkesgrejer signerade Schumacher...

Creative Fatal1ty Gaming Headset
Creative Fatal1ty Gaming HeadsetCreative Fatal1ty Gaming Headset
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Sitter skönt, bra ljud
-
Fånig signatur, medelmåttig mikrofon, plastig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content