Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Xbox 360 Messenger Kit

Trött på att i snigeltempo knattra in meddelanden att skicka till vänner på din Friends List? Lugn bara, Microsoft har en supersmidig lösning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Har du också en alldeles för stor Friends List? Jag har det i alla fall och måste hela tiden verkligen kämpa för att hålla mig under 100-gränsen som ju är max. Så mycket meddelanden blir det, inte minst från min Messenger-lista som är om möjligt ännu mer välfylld än min Friends List.

HQ

Trevligt såklart, mestadels i alla fall. Men ofta får jag skrivna meddelanden och att knattra in de mest triviala saker till svar tar eoner med handkontrollen. Lösningen brukar vara att koppla in ett vanligt PC-tangentbord i min Xbox 360, vilket dock är ohyggligt klumpigt att ha i famnen framför TV:n. Dessutom sabbas knappuppsättningen som blir engelsk. Visst, man kan tala in meddelanden, men det fungerar bara via Xbox Live och inte till Messenger ännu så länge.

Därför är jag oerhört uppriktig när jag säger att Xbox 360 Messenger Kit kommer som en skänk från ovan. Det är en liten tingest som med milt våld knäpps fast på handkontrollen och bokstavligt talat sitter som en smäck. Två stycken plastpiggar skjuts in i de två nedersta skruvhålen på handtagen till Xbox 360-handkontrollen och en kontakt skjuts in där man normalt pluggar in sitt headset. Faktum är att Xbox 360 Messenger Kit sitter så stabilt att den nästan är svår att få loss, vilket dock inte gör något eftersom den inte behöver tas loss förrän man slitit ut handkontrollen den sitter på.

Xbox 360 Messenger Kit hamnar mitt emellan handtagen på Xbox 360-handkontrollen och trots att det är en efterhandskonstruktion, är jag mäkta imponerad över hur bra den sitter. Den stör inte alls och sånär som på en liten skarv på undersidan märks den inte ens. Man kommer alltså åt batteriluckan som vanligt och det enda som påminner om att den finns där är tyngden eftersom den faktiskt väger en del.

Xbox 360 Messenger Kit är ett engelskt utformat QWERTY-tangentbord, vilket innebär att våra knappar för Ä och Ö saknas. Å finns redan från start, dock av en anledning som jag kommer till. För att hålla ned storleken på Xbox 360 Messenger Kit saknas dessutom alla andra knappar än siffrorna. Microsoft har löst detta genom att man dels har en Shift-tangent för stora bokstäver, men även en grön och en orange sådan.

Detta är en annons:

Med dessa båda knappar kan man nyttja antingen det gröna eller orangea specialtecknet som finns ovanför varje bokstav. Det är alltså inget problem att göra en smiley, parenteser eller något annat. Med hjälp av grön tangent finns ovanför bokstaven G de två prickar som förvandlar ett A till ett Ä och ett O till ett Ö. Därför trycker man in den kombinationen först och sedan exempelvis U för att få till Ü (som i über). Att Å finns direkt på tangentbordet beror på att det är den enda bokstav som använder ringen och att istället för att trycka in kombinationen för att få en ring ovanför A, så finns Å direkt på orange tangent plus W.

Hela knappsatsen lyser när man använder den. En förnämlig funktion som dels förstärker kontrasten på de små skrivtecknen, men framför allt gör att den fungerar perfekt även i beckmörker. Ljuset fyller även en till funktion, nämligen med Messenger-knappen. Messenger har nämligen fått en egen knapp och varje gång någon skriver till dig på Messenger börjar den blinka.

Ett snabbt knapptryck på Messenger-knappen och du får upp en speciell liten smidig dialogruta för bara just den dialogen medan spelet i övrigt pausas. Det går även att snabbt hoppa emellan flera dialoger. Men Xbox 360 Messenger Kit kan naturligtvis även användas för att skriva in namn och liknande i spel, döpa dina Halo 3-filmer, uppdatera din Xbox Live-information eller för att skicka vanliga textmeddelanden.

Med Xbox 360 Messenger Kit medföljer även ett nytt headset som en följd av att det gamla headsetet inte passar in i det nya uttaget. Något jag tackar för, eftersom det alltid är trevligt att ha ett headset i reserv. På det viset kan man ju dessutom låta gäster i Xbox Live-spel vara med och snacka istället för att bara vara stumma.

Detta är en annons:

Jag har som sagt längtat efter en produkt som Xbox 360 Messenger Kit. Och den levererar verkligen. Till svagheterna hör möjligen att handkontrollen blir märkbart tyngre och att det kan vara bökigt att få av Xbox 360 Messenger Kit igen. Men sammantaget är det en toppenprodukt för dem som gillar att skicka meddelanden och chatta via Xbox Live och känns dessutom riktigt prisvärd.

Xbox 360 Messenger Kit
Xbox 360 Messenger KitXbox 360 Messenger KitXbox 360 Messenger Kit
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Grym funktionalitet trots storleken, sitter stabilt i handkontrollen, förtar ingen ergonomi, smarta funktioner, bakgrundsbelysta tangenter
-
Gör handkontrolen klart tyngre
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Xbox 360 Messenger Kit

Xbox 360 Messenger Kit

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Trött på att i snigeltempo knattra in meddelanden att skicka till din Friends List? Lugn bara, Microsoft har lösningen...



Loading next content