Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Saitek Cyborg 5.1 Headset

Saiteks nya Cyborg-serie bjuder på headset med inbyggt ljudkort för surroundupplevelse utan stor hemmabioutrustning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ljudet är en sjukt viktig del av en bra spelupplevelse. Idag är surroundljud mycket vanligt även på PC-spel, men det är inte alla som har möjlighet att bygga upp en surroundanläggning i datorrummet. Då är headsets med 5.1-ljud ett bra alternativ.

HQ

För att få äkta surroundljud måste man ha ett ljudkort som levererar sådant. Alla har inte det och många använder det inbyggda ljudkort som levererades med datorn när man köpte den.

Därför har Saitek helt enkelt valt att bygga in ett surroundljudkort i hörlurarna. Lurarna kopplar man in i datorn via USB sedan installerar man drivrutinerna och man är klappad och klar. Vill man koppla in en MP3-spelare eller dyligt går det också bra via vanlig 3,5 mm-plugg.

Själva hörlurarna har bra storlek, täcker hela örat och kanterna är klädda med skönt tyg. Tyvärr är känslan plastig och något rapplig. Mikrofonen är avtagbar och funkar i övrigt utan problem.

Ljudet är allmänt mycket bra. Att lyssna på musik är ett nöje och även spel låter prima. Tyvärr är den utlovade surroundkänslan ytterst blek och frånvarande. Något som får räknas som ett stort minus när det faktiskt är ett par 5.1-hörlurar det handlar om.

Detta är en annons:

Ett annat stort problem är det höga knäppljud hörlurarna alstrar när man, via fjärrkontrollen. byter mellan stereo och 5.1. Det är smärtsamt högljutt och jag anar att det inte är speciellt hälsosamt. Det känns rentav felkonstruerat.

Eftersom jag inte hittar någon övertygande surroundupplevelse och cyborg-lurarna har ett par andra missar sjunker även betyget. Ljudet är förvisso klart godkänt om man bortser från surrounddelen, men som stereohögtalare är istället priset för högt.

Saitek Cyborg 5.1 Headset
Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Sitter bra, smidig mikrofon
-
Tveksam surround, plastig kvalitet
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content