Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech MX Air

Det har tagit ett tag för oss att lägga vantarna på den, men nu har vi äntligen kört hårt med Logitechs rörelsekänsliga läckerbit.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

MX Air är en snygg, optisk mus som är trådlös och uppladdningsbar. Förutom att fungera som en vanlig mus har den också ett inbyggt gyro som gör att den på bästa Wii-mote-sätt är rörelsekänslig. Egentligen är det fel att jämföra den med Wii-moten då MX Airs rörelsekänslighet faktiskt är mer precis.

HQ

Rörelsekänsligheten fungerar imponerande bra. Förutom att styra muspekaren med lätta handrörelser så kan man enkelt justera volymen genom att hålla in en knapp och röra musen upp eller ner. Det finns en hel del andra rörelser som också fungerar bra.

De medföljande drivrutinerna gör så att muspekaren blir större om du lyfter musen från bordet och använder rörelsekänsligheten, men även utan installation fungerar de flesta funktioner redan direkt ur lådan.

MX Air är fullpackad med tekniskt godis. Ta scrollhjulet av touchmodell till exempel. Dra fingret över hjulplattan som om du skulle scrolla på ett fysiskt hjul och ett klickljud börjar låta, som om ett hjul snurrats. Ju snabbare man snurrar "hjulet" desto snabbare låter även ljudet.

Förutom de vanliga musknapparna finns ett antal knappar för att justera volym, play & stopp samt för att starta Menu Cast-programmet för hantering av iTunes, Internet Explorer mm. Inga av knappikonerna syns då musen är i viloläge, men så fort man rör den så tänds knapparna.

Detta är en annons:

Förutom att man kan diskutera hur nödvändig MX Air egentligen är så måste man imponeras av uppfinningsrikedomen och fingertoppskänslan hos Logitechs designers. Allt som MX Air föresatt sig att göra gör den med flaggan i topp. Den fungerar utmärkt som en vanlig, uppladdningsbar mus samtidigt som rörelsekänsligheten med det inbyggda gyrot fungerar mer eller mindre perfekt.

Med det sagt måste man ändå flagga upp för det höga priset. Visst, MX Air är både snygg och fungerar bra, men det finns bättre fjärrkontroller och billigare möss.

MX Air är en liten bit imponerande teknik. Vill du ha något riktigt snyggt till din Media Center-dator och något som kommer att pryda sin plats på soffbordet är MX Air något att titta närmare på. För en mer praktiskt användning så kan du titta närmare på en bra multifjärr, eller varför inte Logitechs DiNovo Mini som vi recenserade härom veckan.

Logitech MX AirLogitech MX AirLogitech MX Air
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra rörelsesensor, fungerar både som mus och fjärrkontroll
-
Dyr, rörelsekänslighet kräver tillvänjning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Logitech MX Air

Logitech MX Air

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Rörelsekänslig och supersnygg. MX Air är en liten teknikspäckad läckerbit.



Loading next content