Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Andersson LED5062UHD PVR

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Efter att 1080p-TV letat sig in i varje hem, har det blivit dags att öka på upplösningen till svindlande 3840 x 2160. Det vill säga det som branschen kallar ultra high definition television, eller 4K TV om man så vill. En i många fall väldigt dyr affär. Men det behöver dock inte vara så. Andersson LED5062UHD PVR är en 4K TV som blir din för gott och väl under 10 000 kronor, vilket måste ses som ett kap. Förutsatt att den levererar då förstås, och det är precis det som vi på Gamereactor tagit reda på efter en månads flitigt användande.

HQ

Det första som slår mig när jag packar upp TV:n ur kartongen är att den för sitt pris känns väldigt snygg. Den har en tunn blanksvart ram och stilren fot utan krusiduller. Väldigt elegant och jag har sett betydligt dyrare modeller se plastigare ut än denna. Bilden är dock inte speciellt bra ur lådan och efter lite kalibrerande får jag till en behaglig bild som dock lämnar lite i övrigt att önska vad det gäller svärtan. Mer kontrast hade helt enkelt varit önskvärt. Störande är även att på båda de modeller av Andersson LED5062UHD PVR som jag kunnat testa så finns tydlig backbleed längs ramen, och tillsammans med nämnda kontrastproblem är det helt enkelt direkt underkänd bildkvalitet i mörka partier.

Andersson LED5062UHD PVR

Det kanske mest störande med Andersson LED5062UHD PVR är dock dess fördröjning av bilden. Den är högre än det mesta jag testat och så märkbar att vid normalt filmtittande kommer ljudet ur synk. Att spela snabba actionspel är därför halvt omöjligt och jag kommer på mig själv med att motverka mina rörelser när jag försöker spela. För rollspel och liknande spelar det dock ingen större roll och kör man på PC kan man dessutom i vissa fall gotta sig åt TV:ns främsta försäljningsargument, nämligen 4K-upplösningen.

Problemet med ljudet går såklart enkelt att avhjälpa om man har en hyggligt modern TV-dekoder eller förstärkare kopplad till TV:n som låter en justera ljudets fördröjning. Men det gjort återstår en mer än godkänd TV för det priset. Allra bäst är den dock som extra monitor till datorn. 4K är verkligen inget att fnysa åt och allt blir direkt knivskarpt. Det dräller inte av lättillgängligt 4K-material ännu, men av det jag lyckats testa är det direkt häpnadsväckande skarpt och en försmak av något som förhoppningsvis slår bättre än gimmicken med 3D.

Detta är en annons:
Andersson LED5062UHD PVR

Tyvärr dras bilduppdateringen ner till 30 bilder per sekund i 4K, men för film och normalt datorarbete är det faktiskt inget problem, inte heller till ovan nämnda långsammare spel. Men ämnar du köpa TV:n främst för att spela 4K-spel (vilket de nya konsolerna stödjer och som kanske kommer tids nog) av typen Call of Duty: Ghosts, så är det bara att tänka om. Med lägre bilduppdatering och enorm input delay är det helt enkelt inte funktionellt oavsett hur låga krav du har.

Vet du bara varför du köper Andersson LED5062UHD PVR så kan du bli en väldigt nöjd kund. Matar du TV:n med 4K-signaler är bilden inget annat än magnifik. Den gör dock inte alls ett särskilt bra jobb i lägre upplösningar. Därför är dess främsta användningsområde just nu som datormonitor. Det är kul att blåsa upp spel som Elder Scrolls V: Skyrim i 3840 x 2160 och bara gapa åt den direkt makalösa skärpan och skrivbordet i Windows känns direkt oändligt. Dessutom finns en del 4K-material på nätet man kan gotta sig åt i väntan på att det ska bli standard för film och liknande.

Ämnar du däremot koppla den till din Playstation 4 eller Xbox One skulle jag rekommendera dig att tänka om. Andersson LED5062UHD PVR presterar inte bra i 1080p och är dessutom på tok för långsam. Dessutom märks det att det är en lågbudget-TV på de sparsmakade menyerna och de bristande inställningsmöjligheterna samt det faktum att den inbyggda mediaspelaren inte ens tycks klara de vanligaste filformaten. Men ändå. För under 7000 kronor är den ett stilrent och snyggt kap, om de egenskaper den har är just de du letat efter. Om inte, så överväg en 1080p-TV för några tusenlappar extra istället.

Detta är en annons:
Andersson LED5062UHD PVR
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Mycket billig, väldigt stilren, oerhört skarp bild vid 4K-matning
-
Stor fördröjning i bilden, bara 30 bilder per sekund vid 4K, sparsmakade menyer, dålig inbyggd mediaspelare
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Andersson LED5062UHD PVR

Andersson LED5062UHD PVR

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter att 1080p-TV letat sig in i varje hem, har det blivit dags att öka på upplösningen till svindlande 3840 x 2160. Det vill säga det som branschen kallar ultra high...



Loading next content