Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Playstation Wireless Stereo Headset

Sonys prisvärda gaming-lurar är här och David har bekantat sig närmare med familjen Playstations nya kusin.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Playstation wireless stereo headset är lurarna som är tänkt att kröna var inbiten Playstationspelares huvud. Det må vara att ta i en smula att kalla dem för den blaffigaste av kungakronor, men ett stabilt par lurar värdig en prins är de absolut. De levererar ett habilt ljudspektra, sitter som en smärre smäck över öronen och utgör ett givet tillskott i Playstationfamiljen. Trots att de är utvecklade för Playstation 3, 4 och Vita, fungerar trådlösheten endast till de två tyngre syskonen i skaran. Playstation Vita-lirare måste använda en medföljande sladd som konverterar lurarna till en vanlig trådkopplad variant, en lösning som för övrigt funkar lika bra till smartphones och annat krims krams med hörlursuttag. Lurarna funkar även trådlöst till PC och Mac, men kommer till sin fulla glans i kontakt med Sonys stationära konsoler. En liten usb-sticka förs in i maskinen och, poff, de är redo att användas.

HQ
Playstation Wireless Stereo Headset
Färgerna går, som Playstation-designen ju sig bör, i rikliga mängder blått och svart.

För att fördjupa upplevelsen något finns en app att ladda ned gratis från Playstation Store, med vilken en kan mixtra med olika ljudlägen anpassade efter specifika spel och genres. Alternativen må inte göra så stor skillnad att jag svimmar, men att möjligheten finns är en fin bonus och utförandet är hyfsat smidigt. Väl redo bör lurarna räcka i ungefär åtta timmar, en siffra som känns generös med tanke på att de bara kostar lika många hundralappar, en summa som förhållandevis är ganska blygsam.

Riktigt bra lurar, särskilt trådlösa, tenderar att vara bitiga pjäser, men Playstation-kåporna känns förhållandevis slanka. Snygga är de allt också, som gjutna i en läckert matt plast som känns dyrare än vad det är, och som i blått och svart helt går i linje med Playstation-designen i övrigt. De sitter mjukt och lätt, på plats uppe på kolan, och är välsignade med sköna knappar (med det där perfekta motståndet, som sådana som jag kan sitta och tix-trycka på i evighet) som alla är användarvänligt placerade på vänster sida, där också en gömd mikrofon håller till.

Playstation Wireless Stereo Headset
Alla knappar och ingångar är behändigt samlade och lätta att komma åt.
Detta är en annons:

7.1 surround-ljudet gör att det enkelt går att höra varifrån saker och ting kommer i det spelade spelet, vare sig det är fotsteg långt borta eller kulor som viner längs öronen. Ljudet tenderar dock att läcka ut mer än vad som hade varit optimalt, så om sovande eller bara allmänt ljudhatande personer finns i närheten, kan det vara en idé att inte kräma på utav bara helskotta, utan dra ned nivån några snäpp.

En udda funktion som lämnar mig något frågande, är att två ytliga plastbitar, en på var sida om lurarna, är löstagbara. Min gissning är att de finns till som utbytbara skal som användare kan byta ut, typ som faceplates fungerade till Xbox 360, eller Nokia 3310-skalen som kunde inhandlas av skummisar på diverse marknader (gärna med motiv som tribal-mönster eller lättklädda damer). Tanken på att Sony ens funderat på att kosmetiska tillbehör för en ändå ganska smal produkt, som ju också i sin tur är ett slags tillbehör, skulle innebära ett sätt att tjäna bra deg på, gör mig lite full i skratt (även om officiella skal med tribal-mönster och lättklädda damer till dessa lurar minst sagt vore en syn).

Playstation Wireless Stereo Headset
Vika-ihop-till-en-liten-boll-designen är smidig, men gör att lurarna känns något sladdriga och sköra.

För de snobbigaste av ljudnördar kan lurarna säkert lämna ett och annat att önska. Basen kunde vara lite djupare och de ljusare tonerna något klarare, visst. Faktumet att båda kåporna går att vika in till en mer portabel (som att inte något som sitter fast på huvudet var portabelt nog), inbakad form, är fiffigt, men gör också att lurarnas helhetsdesign blir sladdrigre och mer fragila än vad den behövt vara. Personligen ser jag dock detta som petitesser. Det går inte att bortse från att de trots allt sitter väldigt lätt och härligt, väl på, och att ljudet låter grymt för den som inte letar fel.

Detta är en annons:

Räknar vi bort de mest extrema finsmakarna bör alltså dessa lurar fungera finfint för de flesta som är ute efter att förfina sin Playstation-upplevelse. För den förmögne finns absolut bättre alternativ att finna, men för alla andra, som vill tillföra en inte allt för dyr guldstjärna till sina gamingsessioner, är Playstation wireless stereo headset en smålyxig krona som bör passa var spelande ljudprins.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra ljud i förhållande till pris, läcker design som matchar andra Playstation-produkter, generös batteritid
-
Något sladdriga, begränsad anpassning av ljud
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content