Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Zeus Esports Edition

Gamdias försöker slå sig in på tillbehörsmarknaden för krävande spelare och gör det på det enda rätta sättet, nämligen att satsa på kvalitet. Vi har hårdtestat Zeus Esports Edition...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Gamdias kämpar fortfarande med att göra sig ett namn bland de riktigt kräsna PC-spelarna. Och vill man lyckas med det räcker det såklart inte med att bygga bra grejer. Proffsen vet vad som gäller, man måste ha det bästa. Lyckligtvis tycks Gamdia veta om det här och går in i striden med fräscht nytänkande och högsta tänkbara prestanda.

HQ

Ett fint exempel på det är Zeus Esports Edition, en datormus med en uppsjö av inställningsmöjligheter som nästan garanterar att du kommer att kunna få den att kännas exakt som du vill ha den. Det inkluderar bland annat justerbara sidor och elva knappar varav nio är inställningsbara. Dessutom ingår vikter för att få just den tyngd man vill ha, extra teflonfötter och möjlighet att synka profilen med Gamdias tangentbord för flera fiffiga lösningar. Dessutom finns en 32bit ARM Cortex-processor och inbyggt minne för att snabba på musens funktioner.

Gamdias Zeus Esports Edition
Zeus Esports Edition ser oortodox ut - och är det också. Men för den som tar sig tiden att lära sig alla finesser och inställningar väntar en kalasmus.

Den lyxiga boxen Zeus Esports Edition levereras i andas kvalitet rakt igenom. Ofta något positivt, men kan ibland vara ett tecken på att man försökt maskera tekniska tillkortakommanden med ett bra första intryck. Lyckligtvis känns det som ett mycket stabilt bygge som även utan några större justeringar ligger bra i handen och har en beläggning som gör att man undviker den värsta handsvetten med tillhörande missfärgningar. Värt att notera är att detta är en mus för högerhänta i första hand.

Hjulet saknar möjlighet att tryckas i sidled, något som för mig personligen mest är positivt eftersom det ger ett stabilare bygge som minimerar risken för feltryck. En lampa visar vilken DPI som för tillfället är aktiverad och det går smidigt att byta profiler vilket indikeras med ljus så man direkt ser vilken man har aktiv. Rakt under hjulet sitter tre knappar på den plats där man numera oftast väljer sin DPI. Funktionen för dessa går att ställa in som man önskar, men knapparna är aningen knöliga att komma åt snabbt.

Detta är en annons:
Gamdias Zeus Esports Edition
Med de tre oväntat stabila hjulen på undersidan går det lätt att ställa in musen som man vill ha den.

Däremot sitter fyra knappar oortodoxt placerade på vänster sida av musen (där det normalt är två större knappar), vilket fungerar väldigt mycket bättre än jag hade räknat med efter tillvänjning. Att man ska råka trycka in dem av misstag är ovanligt då de har längre tryckväg innan de aktiveras och ett bra placerat tumstöd på sidan som dessutom går att justera. Den längre tryckvägen lär kanske inte tilltala alla, men då jag ändå råkar snudda vid dem ibland så känns det som en vettig grej att ha det på det här sättet. Det ger fler funktioner utan risk för misstag.

Alla knapparna i övrigt fjädrar bra och känns stabila. Möjligen att jag upplever lutningen framtill som lite för brant för att det ska vara helt optimal vinkel för huvudknapparna och jag hade gärna även sett att de varit aningens bredare. Vill du justera musens utformning gör du det på undersidan med något av de tre reglagen för ändamålet. De är alla väldigt vridstyva och ger en kvalitativ känsla. Jag gillar även den eleganta belysningen undertill, även om jag vet att många av er fnyser åt sådant lullull. Belysningen går för övrigt också att ställa in i en uppsjö av varianter och effekter, inte minst tack vare fyra zoner på musen.

Gamdias Zeus Esports Edition
De fyra knbapparna på sidan kommer vara en vattendelare. De är aningen svampiga och kräver en del tillvänjning.
Detta är en annons:

Hera heter det medföljande program som används för att ställa in musen så som önskas. Det vore synd och skam att kalla det särskilt stilrent (vilket highend-grejer för PC sällan är), men det är föredömligt tydligt och lättanvänt, vilket gör det till en fröjd att skapa nödvändiga profiler. Straight Path Correction går också att slå av och på samt ställa in som man vill ha det, och macron förtjänar särskilt att nämnas med direkt sanslösa möjligheter med upp till 160 inslag i en sekvens.

Låt mig slå fast att Zeus Esports Edition inte är en mus för de mest konservativa. Den är nytänkande på ett sätt jag gissar kommer vara för otraditionellt för de som kört med samma grejer under lång tid. Men är du däremot öppen för de förändringar en ny tillverkare kan tillföra som inte sitter fast i gamla hjulspår, så är detta ett mycket bra om än oväntat kostsamt alternativ och tills vidare kommer Zeus Esports Edition vara mitt förstahandsalternativ vid PC-spelande.

Gamdias Zeus Esports EditionGamdias Zeus Esports EditionGamdias Zeus Esports EditionGamdias Zeus Esports Edition
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Goda inställningsmöjligheter, bra medföljande programvara, suveräna macron, välbyggd, väldigt snygg
-
Brant vinkel på huvudknapparna, de små knapparna svårnådda
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Zeus Esports Edition

Zeus Esports Edition

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Gamdias kämpar fortfarande med att göra sig ett namn bland de riktigt kräsna PC-spelarna. Och vill man lyckas med det räcker det såklart inte med att bygga bra grejer....



Loading next content