Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sony MDR-Z7

De bästa hörlurarna under 10 000 kronor vi någonsin testat kommer från Sony...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att Sony verkligen satsat hårt på högupplöst musik det senaste året råder det ingen tvekan om. Alla som lyssnat på sitt favoritband i studiokvalitet (24 bitar) och jämfört det med exempelvis Spotify vet mycket väl vilken otrolig skillnad det handlar om. 24-bitarsaudio innehåller 256 gånger mer information än vad som ryms i en Spotify-fil och HD-revolutionen är därmed (naturligtvis) här för att stanna

HQ
Sony MDR-Z7

Sony har verkligen tagit i från tårna med nya hörluren MDR-Z7. Eller vad sägs om ett 70 mm HD-element med membran av flytande kristallpolymer? Den här hörluren kostar 5000 kronor men spelar brallorna av konkurrenter för dubbla priset (Grado PS1 och Sennheiser HD800, framförallt).

Sony MDR-Z7

Z7 är den första hörluren i världen att återge frekvenser ända upp till 100kHz, helmetalldesign och möjlighet att köra balanserade kablar gör att det går att maximera sitt högupplösta ljudintresse. Som grädde på moset har sladden dubbla lager koppar, silverlindning och kontakter som skruvas på plats. Ingenting har lämnats åt slumpen och den Japanska ingenjörskonsten går ej att ta miste på här.

Detta är en annons:
Sony MDR-Z7

Det aluminiumbelagda membranet av flytande kristallpolymer ger ett mer balanserat och precist ljud över hela frekvensområdet vilket är något ett vanligt LCP-element inte klarar av lika bra. Att elementet är så stort gör också att ljudvågorna blir planare och reflektionsfördröjningarna mycket mindre. Ljudet är varmt och högupplöst på samma gång. Basen känns tung, rapp, kontrollerad och maffig utan att någonsin ta över. Diskanten är detaljerad men blir aldrig för vass och karaktären är rysligt underhållande och livlig. Det låter luftigt och stort med ett djup och närvaro som gör att allting uppfattas som att du är där på plats i studion när det spelades in.

Sony MDR-Z7

Vi på Gamereactor hade väl inga egentliga förväntningar på Z7:orna då Sonys ljudkaraktär i deras tidigare hörlurar varit lite för mekanisk, lite vass för att passa vår smak här på redaktionen. Vår förvåning när vi för första gången lyssnade på dem var därmed minst sagt rejäl. Designen är lyckad, byggkvaliteten fantastisk och komforten strålande. Ljudet är högupplöst, dynamiskt, otroligt detaljerat, proppat av underbar värme och bas samtidigt som lurarna aldrig kroknar i höga volymer eller tappar i de övre registren. De gigantiska elementen gör att Z7:orna ofta känns som om vi knutit fast två rejält imponerande högtalare på varsin sida om skallen. Glöm Sennheiser HD800 direkt, detta är vår nya referenslur.

Detta är en annons:
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Otroligt skön passform, sanslöst bra byggkvalitet, läcker design, påkostade material, otroliga sladdar, fantastiskt ljud med underbar dynamik
-
I lägre volymer tappar luren en liten, liten smula dynamik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Sony MDR-Z7

Sony MDR-Z7

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

De bästa hörlurarna under 10 000 kronor vi någonsin testat kommer från Sony...



Loading next content