Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Duracell Extender Base

Duracell fortsätter behandla uppladdningsbara TV-spelskontroller, och nu tar de sig an Playstation 3 med deras maffiga Extender Base. Vi har testat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Trådlösa TV-spelskontroller som måste laddas om är ett problem som många av oss troligen är bekanta med, men som tur var är lösningarna idag många. Lite då och då dyker dock en ny experimentell lösning upp på marknaden som får en att klia sig i huvudet. Så är fallet med Duracells Playstation 3 Extender Base, en riktig bjässe till laddningsstation som placeras till höger om din slimmade Playstation 3. Plötsligt har din konsol blivit 40 % bredare, men då Extender Base snott Sonys design rakt av ser det väldigt naturligt ut.

HQ

För att ansluta sin Extender Base måste den och hårdvaran låsas fast vid varandra underifrån. En sladd från laddningsstationen ska sedan dras under konsolen och pluggas in i en av dess USB-portar. Extender Base har även egen strömtillförsel, vilket kan bidra till ytterligare bök. Det hela kan kännas en aning komplicerat till en början, men när enheten väl är på plats så är det problemet ur världen.

Duracell Extender Base
Det tar en stund innan man vänjer sig vid synen av en Duracell Extender Base bredvid en Playstation 3.

Så vad gömmer sig då inuti denna laddningsstation? Högst upp på enheten finns en lucka som vid öppning avslöjar plats för två Playstation 3-kontroller. Här laddas dem, och som man kommit att förvänta sig av Duracell så är den processen relativt snabb och batteritiden som följer lång. Som en bonus finns det även tre nya USB-uttag och en SD-kortläsare att använda på laddningsstationen. Rent generellt sett så känns enheten väldigt robust, men luckan kan vara svåröppnad.

Tack vare separat strömtillförsel kan kontrollerna laddas även om din konsol är avstängd, vilket är ett stort plus. Du kommer alltså aldrig mer finna dig själva behöva ladda din Playstation 3-kontroller igen om du har som rutin att lägga in den i din Extender Base när du spelat klart.

Detta är en annons:
Duracell Extender Base
Glömmer du alltid bort var du lagt handkontrollen? Då kanske denna design är något för dig.

Samtidigt är även det produktens absolut största svaghet, som inte går att förbise. Extender Base är lika krånglig att koppla bort som den är att ansluta, vilket betyder att man inte kan plocka undan den lite snabbt när man känner att den inte kommer att behövas på någon timme. Extender Base gör helt enkelt din konsol väldigt klumpig.

Din Playstation 3 kommer att bli mer eller mindre omöjligt att lyfta upp och flytta, de extra kablarna kan som sagt bidra till trassel, och luckan där kontrollerna stoppas in öppnas uppåt, vilket betyder att konsolen inte kan ligga på en hylla under din TV. Vi hade föredragit en lösning som inte var så otymplig, även om Duracells Playstation 3 Extender Base kan komma till användning för de som inte oroar sig över platsen den tar.

Duracell Extender Base
Detta är en annons:
Duracell Extender BaseDuracell Extender BaseDuracell Extender Base
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Hög kvalité, passar in designmässigt, bra laddare
-
Tar mycket plats, gör konsolen otymplig, luckan bidrar med begräsningar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Duracell Extender Base

Duracell Extender Base

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Duracell fortsätter behandla uppladdningsbara TV-spelskontroller, och nu tar de sig an Playstation 3 med deras maffiga Extender Base. Vi har testat.



Loading next content