Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner
MSI Trident 3

MSI Trident 3

Vi har testat MSI:s konsolutmanare Trident 3. Kolla in om detta kan vara det du letat efter att ställa i vardagsrummet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När du normalt surfar förbi Gamereactor och kollar in våra hårdvarurecensioner antar jag att du ser fram emot en massa data och tekniska specifikationer över produkter vi kanske vill köpa. Därför försöker vi också bistå med just det, men den här gången tänkte jag gå lite annorlunda till väga för detta handlar för mig lika mycket om förhållandet mellan PC och konsol som att faktiskt recensera. Jag har nämligen alltid haft lättare att förlika mig med konsol som format. Det är minimalt med krångel och jag kan bara slänga upp benen i soffan för att lira. Inga drivrutiner, felsökningar, virus menypill eller annat krävs (vilket somliga PC-spelare dock hävdar är en skröna) - och för mig funkar det bättre.

MSI Trident 3
Mindre än Playstation 4 Pro, men mer kraftfull.

På Gamereactor-redaktionen dräller det såklart at kraftfulla och svindyra datorer, men jag förknippar dem mest med besvär. Detta har jag tråkats för och kollegorna menar att jag tids nog kommer falla dit även jag, och inse att det är den ultimata spelplattformen. De så kallade Steam Machines var första gången jag kände att det nog kanske kunde vara något för mig med en dedikerad PC-spelenhet, men när vi fick våra första enheter slogs jag av prislappen och det faktum att de inte var så intuitiva som jag hade hoppats. Jag spelade vidare på Playstation 4, Wii U och Xbox One.

Men nyligen väcktes mitt intresse på nytt. Det handlar om MSI:s nya Trident 3, en hyggligt kraftfull kompakt dator till ett rimligt pris. För mig med fördomar inte ens den kinesiska muren kan rå på, var jag dock redo att avskriva alltihopa. Sakta men säkert har jag tvingats tänka om, och som nyfrälst vill jag nu förklara vad som fick mig att byta ståndpunkt. PC är nämligen överlägsen på nästan alla tänkbara sätt och Trident 3 är ett utmärkt exempel på hur du kan få fördelarna utan egentliga nackdelar.

Detta är en annons:
MSI Trident 3
Det finns gott om anslutningsmöjligheter.

Först och främst är Trident 3 i ett väldigt behändigt format. Dimensionerna är bara 346 x 72 x 232 millimeter, och därmed chockerande nog mindre än en Playstation 4 Pro. Den låter även mindre och är bättre ventilerad. Här krossades en rad fördomar jag haft direkt eftersom de väldiga datorer vi tidigare haft väsnats så in i bomben när fläktarna dundrat igång med avancerade kylsystem. Min Trident 3 är så diskret att den nästan försvinner bland böckerna i bokhyllan och smälter verkligen in i omgivningen.

Den nätta storleken gör dessutom enheten ganska portabel och det är lätt att flytta den från exempelvis skrivbordet till vardagsrummet. Det är verkligen precis som att hantera en konsol. Men hela poängen är att Trident 3 inte är som en konsol, för den erbjuder sådant jag tidigare bara kunnat drömma om. Den enhet jag testat innehåller GTX 1060-grafikkort, 8GB RAM, 256 GB SSD hårddisk (och en 1TB SATA hårddisk) samt processorn i7-7700. Därmed klarar den exempelvis virtual reality-kraven med stor marginal. Kanske viktigast av allt är ändå att det finns en märkbar fördel i alla spel rent prestandamässigt. Tredjepartsliren är helt enkelt klart bättre.

MSI Trident 3
Med ett så litet chassi är det inte helt enkelt att uppgradera eller bygga om.
Detta är en annons:

Det handlar inte bara om snyggare effekter och liknande, utan det mest konkreta är istället bilduppdateringen. Normalt bryr jag mig inte nämnvärt om diskussionerna om 30 eller 60 bilder per sekund är det optimala, men det tar inte lång tid att lära sig älska det överlägsna flytet i spelet. I spel som Hitman, The Division och For Honor är skillnaderna grafiskt så stora att det var svårt för mig att gå tillbaka till Playstation 4 Pro efteråt.

Som kronan på verket för min egen del i transformeringen från konsolspelare till en som nu omfamnar PC hittar vi priset. Jag tänkte mig att det skulle krävas kopiösa mängder pengar för att uppnå vad en konsol levererar, och i synnerhet för det här läckra konsolliknande utförandet. För drygt 12 000 kronor får du värstingmodellen av Trident 3 och frågar du mig är det snudd på bortskänkes med tanke på vad man får.

MSI Trident 3
Föredömligt tyst och behändig. En suverän lösning för konsolspelare.

MSI Trident 3 är själva essensen av vad som behövs för att konvertera en konsolspelare. Den ger alla tänkbara fördelar i spelen och det utan alla de brister jag normalt förknippar med formatet. Det är just den här du som är hårdkokt konsolspelare ska snegla på om du funderar på att ta klivet. Betyget reflekterar min sammanlagda upplevelse med enheten och det kan väl bäst summeras i uttrycket "PC Master Race".

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Bra prestanda, lågt pris, väldigt tyst, ursnygg, behändigt format, superbt VR-stöd, kraftig kylning
-
Svåruppgraderad
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content