Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

MSI Infinite A

MSI laddar på med ännu en "färdig" helhetslösning för gamern som inte vill snickra ihop sin egen speldator...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det råder inga tvivel om att marknaden för "färdiga" speldatorer växt lavinartat de senaste åren. Under de senaste veckorna har vi lekt lite med MSI:s senaste skapelse och rent designmässigt är den utsökt. Kantig och futuristisk men med mängder av ingångar och funktioner. Framsidan pryds av flertalet USB-ingångar av olika typer/slag medan baksidan rymmer allt från dubbla HDMI-portar till ännu fler USB-portar (3 och C). Det finns såklart även displayport-ingångar samt ljudingångar. Chassit ger mig Tron-vibbar och det går att förändra vissa delar beroende på vilken typ av design man föredrar.

HQ

MSI har använt sig av grundkomponenterna från Core Frozr och maskinen lyser rött, precis som burken som den baseras på. Kabinettet är indelat i tre olika kylkammare. En för strömförsörjningen, en för grafikkortet och en för moderkortet och samtliga av burkens minnen. Detta gör att Infinite A är mindre känslig för skador eftersom varsin del är oberoende av varandra. Det gör även datorn mindre känslig för skador under frakt/transport. Chassit går under namnet Silent Storm 3 och det gör helt klart skäl för det. Den bullriga grafikkretsen som sitter i maskinen väsnas inte nämnvärt när vi använder Infinite A tack vare god isolering och finurlig utformning. 40 dB ungefär, närmare bestämt, vilket såklart är mycket godtagbart.

MSI Infinite A Gaming

Allt i maskinen går att komma åt med stor enkelhet och som bonus får du en snygg verktygssats med på köpet som håller hög kvalitet. Naturligtvis levereras Infinite A även med tonvis av kvalitativ mjukvara för saker som att optimera datorns ljud, nätverk och grafik.

Infinite A (i den konfiguration som vi testat) kostar 13 995 kronor och levereras då med en i7-700-processor monterad i ett B250 Intel-chipset, 16GB DDR4 RAM, 256 M.2 SSD-disk och 2 TB SATA-hårddisk. Den har ett Nvidia GTX1070-kort och ett 550 watts nätaggregat inbyggt. Det finns både WLAN och Bluetooth 4.2 byggs också. Priset är ganska rättvist om man tittar på komponenterna, särskilt när man tar det delade skåp och extra fläktar i beaktande. Systemet är uppenbarligen gjort för att fungera i många år, där komponenter som RAM och hårddisk graffikort inte uppgraderas av användaren, åtminstone inte direkt.

Detta är en annons:
MSI Infinite A Gaming

Moderna system är beroende av en en riktigt vass CPU och massor av RAM, men det viktiga är och kommer att fortsätta vara grafikkortet och under våra tester har Infinite A presterat väl.

Med 3D Marks testsvit, fick vi följande resultat:
Sky diver: 34759
Fire strike: 15163
Fire Strike Extreme: 8088
Fire strejk Ultra 4373
Tid Spy: 5835

Som nuffrorna visar finnes det ott om kraft för att köra moderna spel i 1440p, men 4K blir lite väl tungt. GTA V var lite överraskande på 185 FPS, här kommer den nya styrkretsen och den kraftfulla processorn in och agerar "räddare i nöden". Sammantaget är våra benchmark-tester mer än godkända och om du inte räknar med att spela Battlefield i 4K, så är denna dator mer än tillräcklig.

Detta är en annons:
MSI Infinite A Gaming

I samband med vårt test av den här datorn har vi även klämt lite på MSI:s nya tillbehör. Interceptor DB S1-musen är till exempel en strålande spelmus för den som sitter på en tight budget. Jag skulle faktiskt vilja gå så långt som att kalla den för den bästa billiga spelråttan jag har haft nöjet att testa. Det medföljer bland annat åtta små vikter som du kan nyttja för att förändra musens balans, något som brukar inkluderas först när man är villig att punga ut över 1000 kronor för en spelmus. Musmattan MSI Sistorm medföljer också Infinite A och den är precis som musen - riktigt fin. Silikonbaserad, stor och lätt att rengöra.

Den tillhörande skärmen kommer från MSI:s Optix-linje och heter G27C. Den ligger på 27 tum och maxar på upplösningen 1440p vilket är en smula lågt med dagens mått mätt. Panelen kommer från Samsung och har en extremt förnuftigt färgmättnad och färgåtergivning, kombinerat med god responstid. Byggkvalitet är förvånansvärt hög, metall alla viktiga platser och det verkar klokt att starta sin skärm lanseringen med en billig produkt som fortfarande visar att kvaliteten inte behöver lida. Skärmen är gjord med en R1800-kurvning som verkar vara den nya de facto standard för böjda skärmar och enligt oss fungerar detta väldigt bra.

MSI Infinite A GamingMSI Infinite A Gaming

Tangenterna heter Interceptor DS4200 och de är en kombination av mekaniska-brytarna och membran-brytare. Fungerar bra, känns rappt och tight med ett riktigt vettigt handledsstöd. Det följer även med ett headset med modellbeteckningen DS 502 som (likt alla annan utrustning från MSI) är designad i röd och svart plast och passar därför väldigt bra ihop med resten av prylarna. Lurarna kostar 700 kronor och är såklart inga ljudmonster men låter bra och fungerar ypperligt tillsammans med resten av utrustningen. Basen är stenhård, rapp och kontrollerad och diskanten levereras med stor tydlighet. Överlag är jag imponerad av DS 502.

MSI Infinite A GamingMSI Infinite A Gaming

För första gången någonsin (?) motsvarar priset på denna färdigförpackade helhetslösning från MSI vad de enskilda komponenterna går lös på (idag) vilket är ett välkommet avbräck från denna del av datorvärlden där flertalet tillverkare kräver tusentals kronor bara för att de slängt sitt varumärke på chassit i form av en blaffig logotyp. Infinite A är en bra lösning proppad med kvaliteter även om det såklart finns bättre speldatorer.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Grym design, härlig helhetslösningskänsla, god byggkvalitet, trevlig prestanda, finfina tillbehör
-
Klarar inte 4K, aningen plastigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content