Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Turtle Beach Ear Force XP400

Ett lyxigt headset att kränga på sig när det vankas onlinematcher på Playstation 3 eller Xbox 360 är aldrig fel. Vi har testat Turtle Beach Ear Force XP400

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Alla som lirat online över Xbox Live iklädd det inte allt för bekväma headsetet som följer med konsolen, vet att känslan inte är alltför lyxig. Att kunna röstchatta under onlinebataljer är fortfarande rätt coolt, men helhetskänslan dras lätt ned när det platsiga, tunna eländet ska pluggas in i handkontrollen och träs över ens motvilliga huvud.

HQ

Komfort
Lyckligtvis finns alternativ. Turtle Beach Ear Force XP400 är ett riktigt bra sådant. Innan vi går in på ljudkvalitet och extrafunktioner är det värt att nämna det första intrycket - det av komfort och smidighet. XP400 är nämligen enormt bekväma och sitter som en så kallad smäck - vad nu det är - över öronen. Efter några år inom radiobranschen (och förstås som gamer) vet jag hur viktig bekvämlighet är, och hur minsta lilla skavank kan få det att skava i öronen fort. Att slippa en sladd mellan lurar och handkontroll är också enormt skönt.

Turtle Beach Ear Force XP400

Basenhet
Så innan jag kastar mig ut i Call of Duty: Modern Warfare 3, vilket blir mitt testspel för lurarna, krävs en del installation. En digital audio-sladd mellan Xbox 360 och en medföljande transmitter behövs, och denna sändare kopplas via USB till din konsol. På Xbox 360-handkontrollen pluggar jag in en "XBA Bluetooth Adapter", där vi vanligtvis kopplar de billiga headseten som följer med konsolen. Efter att ha hållit in knappar på de tre enheterna synkas allt och du är redo att köra... förhoppningsvis. För mig tog det några försök, och att få in ljudet från själva spelet var lite av ett gissel.

Ljudkvalitet
Ljudkvaliteten är riktigt bra, roligt nog, och även om man kan ifrågasätta exaktheten i 5.1-ljudet finns klarheten och dynamiken där. När det sprängs extra mycket i spelet ser lurarna till att din egen röst framhävs och hörs bättre, vilket är en smart funktion. Särskilt ljudkvaliteten i din egen röst är finfin - om du likt jag är sån där självgod jävel som vill höra den alltså. Jag har även använt lurarna som bluetooth-headset till min smartphone, och även om det inte är något jag tänker göra till allmän beskådan fungerade det felfritt.

Detta är en annons:

Knappar
Alla knappar och rattar har placerats utanpå lurarna, och de är många till antalet. Lurarna slås på genom att hålla in en power-knapp på ena kåpan, något som också aktiverar sändaren. Här finns volymkontroll för både spelljudet och för din egen röst, och den förstnämnda har en klassisk ratt, medan Voice-kontrollen består av två knappar. Att hitta alla dessa knappar samtidigt som man har lurarna på sig är lite klurigt till en början, men ge det nån vecka och det blir lika bekant som din jeansficka.

Turtle Beach Ear Force XP400

Laddning
Ytterligare en fiffig grej som gör att man använder XP400 med belåtenhet, är uppladdningen. Lurarna får ny kraft via USB och det är inga problem att börja ladda mitt i en match. Skulle du få slut på batterier är det bara att peta in sladden i Xboxen och fortsätta spela. 15 timmar får du ut av en full laddning.

Extrafunktioner
XP400 har också några extrafunktioner, som att du kan ta emot samtal från din mobil via bluetooth, så du inte behöver störas (alltför mycket) mitt i en onlinematch. Det går också att pilla med EQ och olika varianter av 5.1-ljudet. Det finns fyra till fem varianter av vardera, men ärligt talat är det inget vi fått ut något av att modifiera. Både ljudkaraktär och surroundljud fungerar bra (bäst) i sin standardvariant, men visst är det trevligt att valmöjligheterna finns.

Detta är en annons:
Turtle Beach Ear Force XP400

Det enda frågetecknet är egentligen prislappen. 2600 spänn för ett headset, oavsett extrafunktioner och kvalitet, är en saftig summa. Om det är värt det låter jag dig avgöra, det enda jag kan säga att är att du inte kommer att bli besviken med det här paret över din gamer-skalle.

Turtle Beach Ear Force XP400
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Trådlösa och smidiga, funkar till både PS3 / X360, bra ljudkvalitet, smart laddning
-
Rätt dyra, synken krånglar ibland
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Turtle Beach Ear Force XP400

Turtle Beach Ear Force XP400

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Ett lyxigt headset att kränga på sig när det vankas onlinematcher på Playstation 3 eller Xbox 360 är aldrig fel. Vi har testat Turtle Beach Ear Force XP400



Loading next content