Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for Windows

Microsofts utmärkta Xbox 360-handkontroll finns nu även till PC. Martin berättar varför detta är den enda handkontrollen du behöver

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Handkontrollen till Xbox 360 har varit min favorit sedan den lanserades. Den är snygg, lagom stor och har en riktigt stabil och skön känsla i alla reglage. Med Windows Vista som ny spelplattform var det kanske bara en tidsfråga innan Microsoft tog sitt förnuft till fånga och gjorde en PC-vänlig variant.

HQ

För er som redan stiftat bekantskap med Xboxens vita handkontroll är fortsatt beskrivning onödig. Den här är precis likadan, samma - på pricken. Den enda skillnaden är att till den PC-kompatibla varianten så får man också med en trådlös mottagare (som även går att köpa för sig) att koppla in i en av datorns USB-portar. Installera den medföljande programvaran, tryck på synkknappen och du är igång. Föredömligt enkelt. Hela kontrollen andas gedigen kvalitet och har inget tillstymmelse till knarr i plasten eller dålig passform. Microsoft har verkligen lyckats med både design och tillverkning.

För dig som inte haft förmånen att komma i kontakt med den här kontrollen tidigare så kan jag nämna att den har två analoga tumavtryckare, två analoga styrspakar, ett digitalt styrkort, fyra huvudknappar och två axelknappar som man med fördel manövrerar med pekfingrarna. Det finns också Start- och Tillbakaknappar, allt enligt kontrollerstandarden för Xbox 360 och Windows Vista.

Själv är jag mycket förälskad i 360-kontrollen och tycker att det är en av de absolut bästa - någonsin. Att då kunna slippa alla rappliga kopior och kunna använda denna lilla vita guldklimp även till min PC är kalas.

En stor fördel är att det är inte bara den här PC-varianten som passar till Xbox 360. Nej, även den vanliga, trådlösa Xbox 360-kontrollen passar till din PC med den medföljande mottagaren. Köper du en sådan här som extrakontroller till din Xbox 360 så har du även skaffat dig två stycken handkontroller till din PC - klockrent!

Detta är en annons:
Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for Windows
Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for WindowsMicrosoft Xbox 360 Wireless Controller for Windows
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Perfekt känsla och kvalitet, snygg, passar till både PC och Xbox 360
-
Inte ett enda...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content