Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Barracuda HP-1

Musjägarna på Razer breddar sitt utbud och släpper sitt exklusiva Barracuda-headset. Det är dyrt, men också ett av de bättre vi kommit över

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razer är näst intill legendariska tillverkare av främst kompromisslösa gamingmöss. De har på senare tid breddat sig och de har nu även ett mycket kompetent headset i produktstallet.

HQ

Hörlurarna stödjer 7.1-surroundljud. Helst ska de kopplas till Razers egna AC-1-ljudkort med en DVI-liknande kontakt. Jag tror inte att så många kommer att köpa ett sådant lite udda ljudkort utan de flesta kommer istället att använda ett internt eller ett Sound Blaster-kort med surroundutgång. Så gjorde även vi och testade med ett Sound Blaster X-Fi istället.

Ljudet är överlag mycket bra. Det är fullt godkänt när man lyssnar på musik eller tittar på film, men det är i spel med bra surroundmixning som lurarna verkligen glänser. Man känner sig lite bättre i Battlefield 2 och betydligt mer skrämd i Resident Evil 4. Surroundmöjligheterna är mycket bra för att vara ett par hörlurar. Anledningen till att det fungerar så bra är att Barracuda har åtta separata högtalarelement i själva hörlurarna. Det gör att de främre och bakre ljudkanalerna tydligt kan särskiljas.

Komforten är även den ypperlig. Det är inga som helst problem att ha lurarna på även under långa spelsessioner. Man blir varken för varm eller känner sig på annat sätt obekväm. Själva lurarna är klädda i ett svart plyschaktigt material och hörlursstommen är konstruerad i mattsvart snygg metall. Den här kvalitetskänslan kostar också någonstans. Barracuda-lurarna är rätt tunga och det tar en liten stund att vänja sig vid detta.

Själva mikrofonen sitter med en 3,5 mm plugg i den vänstra hörlurskåpan och kan enkelt tas bort om man inte vill ha den ivägen. Barracudan har en väl tilltagen kabel på två meter och därpå sitter en rätt bastant fjärrkontroll. Men den kan man reglera huvudvolymen samt volymen separat på de främre och bakre ljudkanalerna. Man kan också stänga av belysningen så att de obligatoriskt blåskimrande razerlogotyperna släcks och hela paketet går in i becksvart stealthmode.

Detta är en annons:

Fjärrkontrollen är något klumpig, men har också ett clips som gör att man enkelt kan fästa den på kläderna för att lätt komma åt den, även under de vildaste matcherna.

Razers Barracuda HP-1 är ett mycket kompetent headset för den kräsne spelaren. Allt håller mycket hög kvalitet och headsetet har blivit en ny favorit på redaktionen. Tyvärr ligger priset något för högt för att alla ska kunna ta chansen att uppleva spelljud på den här nivån. Nåväl kvalitet kostar och Razers första försök på spelljudsarenan är mycket lyckat.

Razer Barracuda HP-1
Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra surroundeffekt, hög kvalitet, störtsköna att ha på sig och stabil fjärrkontroll
-
Kräver surroundkort för att komma till sin rätt, tunga
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Barracuda HP-1

Razer Barracuda HP-1

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Musjägarna på Razer breddar sitt utbud och släpper sitt exklusiva Barracuda-headset. Det är dyrt, men också ett av de bättre vi kommit över



Loading next content