Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

SteelSeries SteelSound 5H v2

Lätta, sköna och med en riktigt smart lösning för mikrofonen. Säg hej till SteelSeries topp-headset 5H v2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns gott om headset anpassade för spel ute på marknaden. De flesta är riktigt eländiga Clas Ohlson-varianter som har samma ljudmässiga finess som de där pappmuggarna och snöret man försökte leka telefon med i lekskolan.

HQ

Nej, spelar man mycket så är det få saker som är så viktiga som ljudet. Spelar du mycket PC så är det oftast hörlurar som gäller och då är inte bara ljudkvalitén viktig utan också hörlurarnas komfort och ergonomi.

Steelsound 5H v2 är ett par riktigt bra hörlurar med mikrofon. De riktar sig till den seriöse spelaren och med en del smarta funktioner tycker jag att de lyckas nå nästan ända fram till hörlurarnas Nirvana.

Hörlurarna sitter riktigt störskönt på huvudet. Stabilt, men inte störande hårt. De väger inte alls mycket utan att för den skull kännas fladdriga och plastiga. Kåporna är vadderade och klädda i ett mjukt plyschliknande material och känns inte svettigt varma, ens efter lång användning. Även huvudbåden är vadderad och det finns ingenting att anmärka på komfortmässigt, snarare tvärt om.

Efter som de här är ett headset som riktar sig till spelare så är de givetvis utrustade med en mikrofon. Den är böjlig och ytterst smakfullt placerad inne i den vänstra kåpan. Man drar enkelt ut den vid behov och skjuter sedan tillbaka den in i kåpan om man tycker att den är ivägen när man lyssnar på musik eller ska transportera lurarna.

Detta är en annons:

Fjärrkontrollen är liten, smidig och har ett clips som gör att man kan fästa den i kläderna. Med fjärren kan man ändra volymen steglöst till hörlurarna och i tre steg till mikrofonen.

Även kabeln känns lite extra då den är klädd med textil och ser mer ut som ett svart nylonrep än en kabel. Den är även riktigt lång och uppdelad i två sektioner. Närmast lurarna är det en meter kabel där även fjärrkontrollen sitter. Därefter är en två meter förlägning som man ansluter med 3,5mm pluggar. Det här är kanon om man till exempel har ett tangentbord eller någon annan utrustning som fungerar som ljudhub. Det här gör att Steelsound 5H har rejält med kabel, ingen kommer att bli besviken där.

Det märks att hörlurarna är anpassade för spel. Jämfört med exklusivare musiklurar så tappar Steelsound något, speciellt i de övre registren. Jämför man dem mot andra spellurar så håller de istället hög och klart godkänd klass. Lägg till den dolda mikrofonen och den sköna passformen så har du i Steelsound 5H v2 en riktigt bra spelkompis.

Steelseries Steelsound 5H v2
Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Lätta och mycket sköna, smart mikrofon och bra ljud
-
Fippligt liten fjärrkontroll och skarp diskant
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content