Dansk
Norsk
Suomi
English
Deutsch
Italiano
Español
Português
Français
Nederlands
中文版
Indonesia
Polski
日本語
한국어
Česko
Ελληνικά
Türkçe
Tiếng Việt
عربي
Följ oss
"for those about to rock, we salute you"
"-Knock, knock.
-Who's there?
-Go fuck yourselves."
Medlem sedan: | 2006-10-09 |
Kommentarer | 1087 |
Till kycklingkebaben:
4 - 6 kycklingfiléer (4 om de är stora)
1 ½ msk kardemummakapslar
1 tsk riven färsk ingefära
¼ kanelstång
1 tsk gurkmeja
1 liten stjärnanis
1 tsk kryddnejlika
½ tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
4 vitlöksklyftor
saften av en halv lime
salt
peppar
- Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda, salta och peppra runt om.
- Mixa kardemummakapslar, kanel, stjärnanis och kryddnejlika till ett pulver. Det går bra att mortla dem också men det tar längre tid.
- Massera in alla kryddorna på kycklingen tillsammans med vitlöken men spara limesaften till senare.
- Lägg kycklingen i en plastpåse i kylen i två timmar.
- Stek kycklingen i olja på medelvärme så att kryddorna inte bränns. När kycklingen fått färg häller du i vatten i stekpannan så att kycklingen är halvtäckt. Koka kycklingen tills den är klar och se till att vända den ofta.
- Ta upp kycklingen ur stekpannan och dra sönder köttet till mindre bitar.
- Lägg kycklingen i stekpannan igen, pressa över limejuicen och stek tills all vätska har försvunnit.
Klart!
Till den röda såsen:
2 dl passerade ekologiska tomater
1 msk sambal oelek
3 msk chipotlepasta
2 msk Heinz chilisås
Blanda allt och låt stå och dra. Vill man ha mer hetta kan man med fördel ha i mer sambal oelek eller chipotlepasta.
Till aiolin:
För enkelhetens skull, kör på Hellmans majonnäs och blanda med pressad vitlök.
Tack för kommentar dock. Bra spel, när man väl har fixat alla problem i config (ini) filen.
Tack åtminstone.