Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Orange Box

Jag och min kusin recenserar The orange box.
Det började med att jag skaffade half-life 2 till min pc, efter jag hade spelat halva spelet fick datorn virus och rensades från grunden. Då försvann mitt sparade spel inklusive drivrutirnerna på ljudkort, grafik kort och disk läsare. Vilken epic fail asså. Men ett nytt ljus skapades. Jag inhandlade the orange box till min 360. Jag utgår från att ni vet vad half life är för spel (skäms om ni inte) så jag tar inte allt grundligt. Här kommer dem fem spelen var för sig.

Half-life 2: Spänningen stiger, jag öppnar förpackningen och sätter i skivan i konsolen och spelmenyn startar upp. Det är fem spel som går och välja där och det är half life 2 som jag väljer. Spelet börjar ett par år efter det förra spelet slutade och du vaknar upp på ett tåg som snart anländer till city 17. Så fort du stigit av på plattformen börjar combinerna knuffa runt dig, det är ganska tydligt att det är dem som bestämmer här. Jag går omkring lite på plattformen och snackar med folk som har kommit med tågen, och dem verkar inte vara allt för glada. När jag just ska torteras räddas jag av min skojjiga vän Barney och jag måste lägga benen på ryggen och fly över stadens tak. Jag blir som småningom omringad av vakterna fast blir räddad än en gång av vännen Alyx. Men när jag har anlänt till Dr. Kleners labb och får half life dräkten(hazard suit) inser jag att det kommer bli jag som räddar alla andra, och så förblir det i hela spelet. Storyn i half life 2 är den bästa jag sätt i ett spel och är nåt framför alla andra. Under loppet av några timmar så reser gordon till olika ställen i trakterna av city 17 för diverse uppdrag. Efter du har varit tillbaka till black mesa och fått din zero point energy manipulator blir stället anfallet och du måste ta den enda vägen därifrån genom zombiestaden ravenholm, genom gruvor mm. Kanske ska släppa storyn nu och prata om Grafik, spelbarhet och ljud. Grafiken i spelet är mycket bra också för att vara från 2007 det som det är bäst grafik på är nog ändå elden och vattnet men jag ser inget större fel på allt annat direkt. Valves spel har alltid varit simpla i spelkontrollen som jag anser är bra och passar till spel som det här. Det är inte mycket bök med det, det ända som känns lite klumpigt är vapenbytarsystemet och fordonsfysiken. Jag älskar även ljudet i half-life 2 med dem häftiga gitarrerna och när det går upp i tempo medan adrenalinet pumpar. Vilket också kan kännas lite konstigt när den största delen av spelet är musikfritt. När spelet slutar slutar det med flaggan i topp!

Grafik:9 Ljud:10 Spelbarhet:10 Hållbarhet:10
Story: 14/10?

Betyg: 10/10

+ Spektakulär story, underbart ljud, bra kontroll, adrenalinet pumpar till max.

- Lite bökig fordonsfysik.

Half-life 2: episode 1 Du fortsätter direkt efter Slutet på half-life 2 och du ska fly ifrån city 17 tillsammans med tjatiga Alyx. du hjälper soldater att fly thats it spelet är alldeles för kort och inga större nyheter finns i spelet, en vanlig fortsättning alltså, men det är väl inget fel men det va?? Alyx tjatar mycket på en och låter en göra grovjobbet hela tiden vilket kan kännas frustrerande ibland. Mer finns tyvärr inte att säga.

Grafik:9 Ljud:9 Spelbarhet:10 Hållbarhet:8 story: 10

Betyg: 9/10

+ Härlig fortsättning.

- På tok för kort, tjatig Alyx.

Half-life 2: [VARNING minispolier] episode 2. Spelet fortsätter du har kraschat i Kiruna! Du springer runt vilsen i skogen och finner gamla vapen, Alyx tjatar som bara den och jaa. Alyx blir snart köttad av en hunter robot och det är upp till dig(och dem där snubbarna med magiska krafter och en hand på magen) att rädda henne.(Faaan!) Längre fram i spelet får du göra diverse grov jobb i spelet åt Alyx men det betyder inte att du har tråkigt men inbland blir det lite tjatigt. En ganska stor del av spelet spenderar du bakom ratten i en skrotig bil. I slutet får du vara superhjälte(igen) och skydda white forest base(esrange som det heter i verkligheten) från en stor hord av biffiga striders och psykiga hunters. Och spelet slutar (nästan) helt perfekt! (Hade velat att allternativ nr. 2 skulle ha dött)

Grafik:9 Ljud:10 Spelbarhet:10 Hållbarhet:9 Story:11/10?

Betyg:10/10

+ Otroligt bra story(igen), Bra miljöer (jag känner igen Mitt ursprungliga hem när jag ser det)

- Tjatalyx is back!

Portal:
Portal, det nytänkande och pro action-pussel spelet.
Vars ska man börja här då? Spelet har inte direkt en story men du är en försökspersion(Som säkerligen är i rejält behov av cash) som testar det nyaste vapnet inom ''potal teknologin''(?) Men det vapnet skjuter du portaler för att klara olika pussel, ta det lungt du kommer att förstå. Du går igenom rum efter rum men en lagom psykig robot instruktör som ständigt bevakar dig men sina små kameror. För varje rum blir det svårare och du måste klura, som fan, längre in in spelet läggs det till eldhål, autoturrets, flyttande plattformar mm. Efter som att man är i en klinisk ren miljö i spelet och alldrig utomhus så verkar grafiken bättre en i half life 2 men jag är ju ingen grafikexpert direkt. Spelet är ganska så kul när du vill driva tiden och gillar olika pussel och jag hittar inget fel men spelet.

Grafik:9 Ljud:8 Spelbarhet:9 Hållbarhet:6

+ Riktigt smarta pussel, Originellt.

-Håller inte i längden.

Betyg: 8/10

Team fortress 2: Det här spelet har jag spelat ytterst lite så klaga inte på att jag är okunnig eller nåt. Team fortress har inte heller någon story och det kan endast spelas över nätet, det passar alltså perfekt till denna box eftersom dem andra fyra spelen är helt campain baserade. Spelet har ett antal olika spelsätt blandannat klassiska team deathmatch och captue the flag. Team fortress 2 har lite ''tecknad'' grafik som tex battlefield heroes och man kan kalla spelet som ''galet'' för att det inte finns rätt mycket taktig och ger humoriska vibbar. Spelet har dock få banor som ger ett(litet) minus på hållbarhet.

Grafik: 9 Ljud:6(?) Spelbarhet: 9 Hållbarhet:8

+ Härlig grafik, galet skojj.

-Kan inte mäta sig med tex counter strike source och andra endast online fps.

Tack så mycket för att du läste våran recension och jag hoppas att du inte bara hoppat till slutet för att du inte gillar långa texter! xD

Box betyg: 10/10 -detta är ett måste för alla gamers på denna jord(och i yttre rymden)


Nu väntar vi alla på episode 3.

Medlemsrecensioner47
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10