Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Halo Wars

Skrivet av: Översten   2009-08-22

Ett nytt Halo-spel men dock inte ett i första-persons vy utan ett strategispel som utspelar sig 21 år innan händelserna i Halo:Combat Evolved och har inte gjorts av Halo-universumets skapare: Bungie utan av den ansedda spelstudion Ensemble Studios som nu, ledsamt nog, lagt ner.

Men de slutade med flaggan i topp. Handlingen i spelet kretsar kring skeppet Spirit Of Fire, dess besättning och deras kamp mot Covenants på planeten Harvest, en nu förlorad koloni för människorna.
Det finns tre huvudkaraktärer som man följer hos människorna, eller UNSC som man kan kalla dem: Kaptenen James Cutter, vilken är befälhavare över Spirit Of Fire och den enda av karaktärerna som man aldrig styr över någon gång i kampanjläget. Sen finns det professorn Ellen Anders, vilken är en professor som man får chansen att styra någon gång under spelets gång.
Och till sist så finns det sergeanten Forge, vilken är med under alla uppdragen i kampanjläget och som man kan styra hela tiden.

Kampanjläget är bra med en stor variation mellan uppdragen. Ett bra exempel är det första uppdraget då man med en Warthog kör genom Covenants linjer, samlar ihop soldater och till slut tar tillbaka sin bas som man precis har förlorat och sen måste du, några uppdrag senare, laga ditt skepp som blivit attackerat och håller på att stormas av Covenants.

Kampanjen blir också mycket bättre med sin otroligt snygga och detaljerade grafik och då man kan zooma in på sina trupper mitt i stridens hetta.

Som ett taktiskt strategispel så är de här spelet bra men om man letar efter ett djupare strategispel så får man leta vidare.
Här gäller det bara att bygga upp en bas med en reaktor, ett förråd och en barrack för att sedan uppgradera dem och bygga mer byggnader för att kunna få tillgång till stridsvagnar och mera.

Sedan förutom kampanjläget, så finns det skirmish läget då man kan spela upp till 6 spelare på samma karta, tre i varje lag då.
Och det är här som spelet växer och blir ännu bättre.
Varje ny match är unik och det blir bara mer roligare ju mer du spelar. Det finns ju nämligen sex olika sätt du kan spela på. Antagligen som Forge och dina förråd är fullt uppgraderade från början eller som Cutter och du får tillgång till MacBlast då du kan bomba en bas ifrån luften.

Halo Wars får en stark 8:a då det är ett bra strategispel som gör så att man längtar efter att spela mer.

Ensemble Studios lämnar oss med flaggan i topp och visar att det inte bara är Bungie som kan göra bra Halo-spel.

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
  • Skrivet av: marcus 5127
    2009-08-22 18:00
    Nu skrämde du mig igen med den där avataren!
     
  • Skrivet av: DanniG
    2009-08-22 18:56
    Säljer eller byter mitt Halo Wars, om någon e intresserad
    ja håller inte med din recension alls men den var bra
     
  • Skrivet av: Cobain_Lennon
    2009-08-22 20:35
    Det enda problemet jag har med detta är att det är obalanserat som satan. I början av matchen är covenant överlägsna, men efter 15 min så vinner UNCS om motståndarna är lika skillade.

    Förutom det är spelet helt otroligt. Riktigt grymt. Singelplayern var inte lika bra som MP'n, tyvär.
     
  • Skrivet av: Gamesrule
    2009-08-22 21:08
    Bilden du har valt hör inte ens till Halo Wars. BTW en ganska bra recension
     
  • Skrivet av: Maiden333
    2009-08-22 21:25
    Riktigt dåligt RTS tyvärr. Company of Heroes och Age of Empires är riktiga RTS
     
  • Skrivet av: Översten
    2009-08-23 15:04
    Sökte på Halo Wars och fick upp den här bilden, därför är den med.
     
 
Mitt betyg:8/10
12 medlemsrecensioner
Samlat betyg:8.5/10
Info
Omröstning Vilket av dessa spel ser du mest fram emot i september?
  • 55% Destiny
  • 1% Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
  • 9% FIFA 15
  • 0% Gauntlet
  • 5% Infamous: First Light
  • 13% Hyrule Warriors
  • 9% NHL 15
  • 7% The Sims 4
  • 2% Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade

0
Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

av Emil_Nissen

Er specielt tilfreds med den flotte opstilling nazisterne til sidst i videoen har øvet sig på i ugevis. 5 på stribe - ikke dårlig. ...Er lidt i tvivl om at videoen overtræder copyrights med musikken. Så må en Mod lige skrive. :)





0
P.T

P.T

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy


0
P.T Gameplay

P.T Gameplay

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy!




0
CSGO - Hyggen i beat mode

CSGO - Hyggen i beat mode

av Hyggen76

Jeg er virkelig i beast mode i det her game, for jeg får da et par kills :-D Den er renderet i 720p, da det er min første videoher på siden, så ville jeg lige se hvordan det fungerede :-D


0
The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

av P-Dude

Den første bloateren i spillet, har spillt gjennom før på på PS3, men dette første møtet på PS4 ble ganske interessant. Var i photo mode for å ta et kult bilde, men var ganske dust gjort fant jeg ut, fikk sinnsykt lav health under hele fighten og er egentlig et mirakel at jeg klarte meg så lenge...





0
Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

av JitterEye

My entry for the Gamereactor Gamescom competition. All clips were captured over three days of playing FFA in Black Ops 2. To, hopefully, stand out, I decided to add a bit of editing and music (which is copyright free btw). Hope you enjoy :)


0
Shinobi | ARVOSTELU?

Shinobi | ARVOSTELU?

av tha_imaschi

Yksi oudoin reboot suositulle pelisarjalle? ?((???))? Join Maker Studios: http://awe.sm/gKMwD ?((???))? Shinobi thumbnail art: http://pertheseus.deviantart.com/ ---------------------------------------------------------------------- Kiitos jos pidit! Jaa ihmeessä tätä videota kavereillesi ja tuttavillesi! Paina tykkää nappia! Se auttaa, oikeasti ja arvostan sitä paljon! Tilaa - nappulaa saa myös hyödyntää jotta näet milloin minulla tulee uusia videoita! Kiitokset tuesta! ---------------------------------------------------------------------- ?((???))? Kotisivu: http://imaschichan.wordpress.com/ ?((???))? Twitter: http://twitter.com/imaschi ?((???))? Striimi: http://twitch.tv/imaschi ?((???))? Facebook: https://www.facebook.com/imaschichan ?((???))? Tumblr: http://imaschichan.tumblr.com ?((???))? deviantArt: http://imaschi.deviantart.com


1
Nordschleife / AC Cobra

Nordschleife / AC Cobra

av kalabalik

Fenomenala moddar till Assetto Corsa: Nordschleife: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/wip-nordschleife-by-snoopy.9846/ Shelby Cobra: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/shelby-cobra-released-v0-1.955/ Real Head Motion: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/ VisorXForce: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/update-visorx-v2-4-and-visorxforce-v1-0-5-real-helmet-visor-app-internal-driver-view.8115/




BETA +