Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield: Bad Company

Battlefield - Bad Company är ett lite mer lättsamt krigsspel i förstapersonsvy.

Spelet skiljer sig från tidigare Battelfield-spel i och med den lite lättsamma stämningen. Du följer B-company som bestämmer sig för att leta guld istället för att lyda arméns order.

Singleplayer delen i spelet är väldigt kul att spela. Den bjuder på mycket humor och förstörelse. Förstörelsen är det som gör att Battlefield - BC skiljer sig från många andra förstapersonsskjutare. Det mesta kan gå gå sönder vilket gör att du hela tiden måste leta upp nytt skydd när fienden skjuter efter dig med tyngre vapen. Förstörelsen ger dig även nya möjligheter när fienden tagit skydd i hus och bakom murar. Har du bara ett tillräckligt tungt vapen är en husvägg inget bekymmer.

Grafiskt är Battlefield - BC väldigt välgjort. Det bjuds på skogsmiljöer och öken. Bilduppdateringen hänger med även om det händer väldigt mycket på skärmen.

Ljudet i Battlefield - BC är bättre än i de flesta andra förstapersonsskjutarna. Ljudbilden förändras beroende på var du vistas. Avfyrar du en rad kulor på i en öppen träng hörs ekon från långt avstånd, vilket gör att ljudet låter fylligt. Det måste nästan upplevas för att man ska förstå hur pass unikt ljud Battlefield - BC har.

Online är tyvärr spelets svagaste punkt. Jag törs nästan påstå att jag tycket att singleplayerdelen var roligare än onlinedelen och det känns märkligt i och med att det är ett Battlefieldspel. Det saknas precision online. Man kan inte lägga sig ner vilket gör att man inte kan använda högt gräs m.m. som kamouflage. Du är låst till din squad vilket tar bort en del av lagkänslan. Det går inte heller att stänga av ljudet på andra spelares headset. Battlefield - Modern combat är bättre och framförallt roligare online. Med andra ord ett steg tillbaka på den punkten för DICE.

Spelet har både singleplayer- och onlinetroféer. De flesta är ganska lätta att låsa upp medans några av onlinetroféerna tar många, många, många timmar. Ett exempel är en där det krävs att du dödar över 10 000 personer online.

Sammanfattningsvis är Battlefield - Bad company ett bra spel. Köp det främst om du planerar att spela själv och låt dig inte luras av varumärket och tro att du ska få en solid onlineskjutare.

Medlemsrecensioner45
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10