Svenska
MEDLEMSRECENSION

Lego Batman

Skrivet av: Morwen   2009-08-29

(PlayStation2 versionen)
Femton fångar rymmer från Arkham Asylum. De startar tre planer: Edward Nigma AKA The Riddler försöker stjäla guld från Gothams bank, Oswald Cobblepot AKA The Penguin försöker ta kontroll om Gothams gator med beväpnande leksaks pingviner och The Jokern försöker sätta staden i eld igen, genom att spränga Gothams katedral. Det finns bara en man som kan rädda staden och fånga in varenda en av de förrymda brottslingar, och med sig har han sin trogne (men ibland klumpige) Robin. Jag talar om Batman.

30 nivåer, tre episoder, två sidor. Spelaren spelar igenom de olika nivåerna antingen som hjälte eller skurk, vid frispel är man både och. Variationen i spelen är hög, varje karaktär har olika färdigheter, Bane och Clayface kan kasta omkring tunga containrar, Jokern har sin elektriska hand, Riddler och Scarecrow han hypnotisera, Killer Croc kan gå under vatten och Catwoman och Posion Ivy kan hoppa högt över taknocken. Batman och Robin har olika kostymer som ger dem olika färdigheter, Batman kan glida i luften, tåla hetta, spränga m.m. medan Robin kan dyka, styra elektricitet och dra till sig föremål. Variationen är stor med andar ord.

Spelet är lätt, skurkar man möter på gatan dör (eller oskadlig görs) som flugor och när man dör återuppstår man sekunden efter men bara lite mindre cash. Men att hitta de dolda föremålen och legobitarna som låser upp uppgraderingar är lite klurigare och gör att spelet håller lite längre tills man hittar dem. Grafiken är också se vänlig ut och humorn duggar tätt.
Det finns bara en sak om irriterar mig ibland och det är kameravinkeln. På vissa nivåer är den helt okej men på andra är det svårt att riktig se vad man gör eller om jag går riktigt rätt nog. Jag har ramla av många tak för det. Men det är en bagatell som försvinner i detta underhållande spel som är utan tvekan en av mina tre favoriter.

Slutsats:
Barnsligt enkelt men väldigt kul och underhållande

Tillägg: har både PS2 och Xbox360 versionen. Xbox verionen har lite mer förfinad grafik men varje cutscene fryser i början med två tre sekunder. Inget större fel men lite irriterande.

Samlat betyg: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10