Svenska
MEDLEMSRECENSION

Uncharted 2: Among Thieves

Skrivet av: Jacob_2   2009-10-18

En kväll blev Lara Croft gravid och fick senare sonen Nathan Drake och pappan var självklart Indiana Jones

Spelet känns verkligen som en blandning mellan Laras äventyr och den lite mer action inriktade Indiana Jones.Den största skillnaden mot föregående spelet är att man aldrig spelar själv, man har alltid en AI styrd medspelare. Det roliga med det här är att man aldrig känner sig själv och är man inte är någon mördarmaskin som skulle få självaste Rambo att bli grön av avund.

En annan positiv egenskap jag finner med AIn är att den funkar riktigt bra, sen att Drake och sin medspelare pratar med varandra för spelet till nya höjder. Det är dialoger i själva spelet som känns rätt genom arbetade, oftast är det komiska meningar och dialoger.
Några favoriter är "Jag svettas som en hora i kyrkan" och "Synd att du ska behöva sitta på något så vackert"
Det här bidrar till en skön stämning i spelet, och det känns som en mer verklig relation mellan karaktärerna i spelet.

Så det kanske är dags för Gordon att säga Hej till Alex, spelet kanske slutar med jag älskar dig Alex.

Något annat som imponerar i Uncharted 2 är grafiken, den är riktigt snygg dels tack vare den starka färgsättningen och dem snygga ljuseffekterna. Man levererar även dem snyggaste snö banor vi har sett i ett spel än så länge. Jag upplever i alla fall det bättre än Crysis när det kommer till snö.

Ljudet är enormt imponerande när man mellansekvenserna rullar igång men väl när dem slocknar så känns en del ljudeffekter sämre. Men det är fortfarande ljud som slår det mesta idag, men vapnen låter alldeles för klent.

En annan grej med vapnen är att jag inte upplever dem som att dem är "personliga". Det finns ingen direkt stark känsla i vapnen, visst det gubbarna tål mindre stryk men inget vapen känns direkt som ett favorit vapen. Jag får känslan att jag kan lika gärna spela med enbart pistol i ställe för en Ak47 eller dylikt.

Kontrollen känns även den lite sladdrig och lite konstig i början, men man vänjer sig till slut. Men samma sköna känsla som det finns i Xbox 360 kontrollen är inte där. Men det beror nog helt enkelt vilken konsol man spelar mest på.

Man har även begåvat spelet med ett stor multiplayer stöd, finns en hel del roliga lägen som vi känner igen från andra spel. Fast i en annan form, Capture the Flag är nu exempelvis en skatt.
Men multiplayern finns där för dem som vill ha lite extra tid efter att ha klarat det episka äventyret.

Singelplayer delen är väldigt bra med mycket fin action och väldigt lite pussel i spelet, dem är inte direkt svåra heller. Nu känns det mer som man ska funderar vilken följd man ska döda fienderna i för att vara effektiv. Framförallt på dem höga svårighetsgraderna, spelet är faktiskt djävulskt svårt på en del ställen framför allt mot slutet av spelet.

Men för mig är det Singelpalyer delen som är det bästa, jag myser nästan när jag spelar det. När mellansekvenserna kommer så vill man bara dra fram en läsk och lite godis för att enbart njuta av den underbara dialogen.

Det här är verkligen ett spel som borde bli film, det är ett förbannat bra äventyr för dig som vill ha ett spel med mycket action och en trevlig upplevelse med en del överraskningar.


Jag hade sett lite mer djungel, vintern blir det lite för mycket av.

Medlemsrecensioner41
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10