Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield: Bad Company

Spelad version PS3, PAL

Du är i dåligt sällskap nu!
Fyra soldater bestämmer sig för att desertera när de hittar någonting verkligen värt att kämpa för. Du är Preston Marlowe som slåss bakom fiendens linjer i denna actionladdade FPS från svenska utvecklarna DICE.

Battlefield: Bad Company utspelar sig under ett fiktivt krig i modern tid mellan USA & Ryssland. Ditt kompani upptäcker att ryssarna har anlitat legosoldater och betalar dem i guldtackor. Efter en lite ogenomtänkt raid hamnar du och ditt dåliga kompani i en neutral, påhittad öststat, där det blir ännu fler strider. För att försvåra din skattjakt ytterligare så får ni ingen hjälp av USA:s armé längre, utan ni blir klassade som desertörer.
Om man jämför med giganterna inom förstapersonskjutarna, Call Of Duty 4: Modern Warfare & Killzone 2 så är BF:BC mera medelmåttigt.

Grafiken är sämre än hos nämnda konkurrenter. Det känns mera ödsligt & tomt med tråkiga landskap och utspridda byar & hus. Visst är det halvsnygga eldeffekter, sämre rök och det är jädrigt kul med all förstörelse, alla träd & väggar som man kan meja ner. Tyvärr försvinner bil-, båt- eller pansarvagnsvraken några sekunder efter man förstört dem, vilket känns tråkigt.

Ljudet är bättre än grafiken, mixad i DTS, med några snygga akustik-förändringar när man går från inomhus till utomhus, men det är lågt mixat. Kanske ligger det Battlefield: Bad Company i fatet att jag spelade Dead Space precis innan, för så bra som i det spelet är inte ljudet.
Musiken är pampig och oerhört mäktig. Snyggt med fullskalig orkester inuti spelet men liten kammarorkester som spelar i menyn, det ger en cool kontrast.
Det finns några buggar, både ljud som tystnar och objekt som flimrar.

Enspelar-historien inte alls lika stark som i mästerverken COD4 & KZ2. I de spelen känns det som du slåss i episka bataljer som förändrar historien, medan i BF: BC är allting mera egoistiskt.
För vad är egentligen skillnaden mellan legosoldaterna vars guld man försöker stjäla & en själv? Annars är det dina kamrater och deras gnabb som är behållningen.

Kontrollen är helt ok förutom fordonsstyrningen som är en pina. Hållbarheten är också okej, det finns åtta kartor att spela igenom och de tog mig lite över en timme styck, men det är multiplayern som är hela grejen med Battlefield och har alltid varit. Där finns det oändligt med speltimmar om man så önskar.

Multiplayern, ja. Det är den som höjer betyget ett snäpp. Det blir ett sånt magnifikt kaos som det bara kan bli i Battlefield-serien! Tänk dig 24 spelare som springer runt, snor pansarvagnar, bemannar kulsprutor och spränger väggar till höger & vänster!! Dessutom kände jag mig inte usel första gången jag hoppade in i en multiplayermatch. Jag hängde med rätt hyfsat tycker jag själv, i jämförelse med COD4, där de brukar sopa banan med mig.

Sammanfattningsvis är Battlefield: Bad Company en ganska blek historia, där online-spelet är den riktiga behållningen. Konkurrenterna kan vara lugna, det dåliga kompaniet är inte tufft, det är inte ballt, det är medelmåttigt...

Medlemsrecensioner45
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10