Svenska
MEDLEMSRECENSION

Titan Quest

Jag kikade igenom min bokhylla igår och vad fann jag? Titan Quest, ett oförtjänt bortglömt spel.

Att Diablo II är fantastiskt det är det nog inte många som tvivlar på, och efter det var det flera utvecklare som gjorde halvambitiösa spel uppbyggt på samma princip, ingen lyckades egentligen och har glömts bort. Det enda riktigt seriösa försöket gjordes 2006 med Titan Quest. Det spelet är faktiskt riktigt skapligt.

Allt utspelar sig under antiken, Grekland Egypten och i Orienten. Man får en karaktär som man får bestämma två inriktningar på. Alltså att man väljer två klasser som senare kommer påverka vilka magier du kommer använda dig av i resten av spelet. Det ger väldigt trevlig variation av slaktandet av antikens vida mytologiska fauna av monster som kentaurer, skorpionmäniskor, cykloper, harpyer, medusor osv. Jag tror att min karaktär och God of Wars Kratos är de som ligger bakom den totala utrotningen av antikens monster. Men det är typ det spelet går ut på, köpa vapen-slakta-få pengar-köpa större vapen-slakta osv- vilket är ett smart och beroendeframkallande koncept.

Grafiken är riktigt vacker och det är också en av Titan Quest bra sidor. Tyvärr är hela spelet helt avsaknat på blod vilket ger spelet ett lite för barnvänligt utseende. Jag skulle vilja ha ett lite vuxnare spel med bättre handling och variation- men va sjutton- det funkar!

+Snygg värld
+coola monster
+klass systemet är kanonbra
+grymma magier

-på tok för barnvänligt
-ingen direkt engagerande story
-blir enformigt i längden

7/10

Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10