Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Sims 2

Tänk dig ett spel, en värld där man kan göra nästan vad som helst. Det är Sims det.

The Sims 2 har ingen egentlig story. Hela grejen med Sims är att man ska göra en egen story. Som till exempel så kan man bygga ett stort hus med bara en männsika som bor där. Och när mannens liv har tagit slut så ska han spöka i huset och skrämma bort alla som försöker komma till hans spökhus. Det var bara ett av ett hundramiljarder storys som du kan göra.
EA Games har verkligen satt högbudget på The Sims 2. Iallafall på hållbarheten.

Innan du kan börja med en värld så måste du ju såklart göra en karaktär eller snarare en Sim. Sim är dom har "Figurerna" som man ska spela som i The Sims. Samt så finns det Sim pengar som heter Simdaler. Med Simdaler så kan man köpa material eller saker till antingen din Sim eller till ditt hus. Och såklart så måste dom här charmiga figurerna ha ett eget språk. Och det språket kallas Simlish. Och om man inte är helt borta och cyklar som är det ett ord som låter 96% som English, vilket inte är ett dugg konstigt eftersom spelet är gjord av Engelskmän och Amerikaner. Men nu tillbaka till Sim skapandet.

När du väl har kommit till själva Sim menyn så ska du välja hur fet Simmen ska vara och hur lång den ska vara. Och naturligtvis så måste du välja ett kön också. Och färg på huden, ögonen, munnen, håret och det finns nästan hur många som helst möjligheter på The Sims 2.
Efter att ha gjort en Familj eller bara en enstakad Sim, så ska du såklart antingen köpa ett ny byggt hus, eller bygga ditt eget hus. Det som är lite roligt med The Sims 2 är att man kan ha olika miljöer, eller iallafall inte samma. Du kan lägga helikoptrar, moln, höjder och som jag tidigare sa en hel drös med olika saker och möjligheter.

När du nu äntligen har byggt ett hus, skapat en familj och sedan inredat huset så ska man ju såklart träffa andra männi... jag menar Simmar, för ingen Sim vill ju vara ensam.
Om det skulle vara så att du inte hade en aning om hur din Sim mådde så kan du ju kolla mätaren. Tillexempel så måste du kolla om din Sim måste gå på toaletten, äta, sova, ha roligt eller om din Sim har ingen att prata med så kan du ju, ringa, gå till någon och börja snacka, bjud in någon eller snacka via Internet. Så håll nu ett extra öga på toalett mätaren, för den åker ner hela tiden och om det skulle vara så att din Sim pissa ut blått piss (?) vilket färgen nu verkar vara så får du smita från problemet eller vara en gentleman och torka upp urinet.

När man har skapat, byggt och jobbat hårt i flera timmar eller kanske till och med dar så måste man ju vila. Eller så kan din Sim göra något kul som att ta barnen till parken, träffa nya Simmar eller varför inte bränna ner några lätt brända äppelträd? Jaa, det finns så mycket möjligheter i The Sims 2 att man nästan storknar.
Tråkigt nog så har The Sims 2 inte samma grafik klass som dom andra spelen som kom samma år ( 2004) Som Halo 2 och Half-Life 2. Men The Sims 2 är ju inte till för att vara ett grafik monster.

Men glöm nu inte att The Sims 2 har några skojiga låtar som poppar fram när du håller på att bygga ett hus tillexempel. Men förvänta dig inte en massa hårdrock och AC DC utan här så är det lugna pop låtar som gäller. Dock så är musiken inte alltid så bra men såklart så finns det undantag, som soundtracket till exempel.

Spelkontrollen är simpel och väldigt lätt att hantera så det är bra att det inte alltid är en sån där överdrivet avancerad kontroll så att man knappt kan gå framåt ens. Fast jag tror inte att det möjligtvis finns några sån spel ( Eller har jag fel?) för annars så skulle det vara helt sjukt. The Sims 2 har perfket skuggning och ljus, så man själv ser när stämmningen tystnas och när solen går ner långsamt långsamt...

Oftast så kan det vara till och med skrattretande hur fåniga Simmarna låter när dom pratar med varandra. När det poppar upp en pratbubbla om att ett ufo kommer att attackera medans den andra börjar prata om en kryssning. Det får man ett gott skratt av hur korkat det ibland ser ut.

Och förvänta dig inte att ha en massa onödig el på dygnet runt för då kommer polisen med ett sorts vapen som han eller hon tar en av dina saker. Så om du skulle ha en fin plasma tv? Snap. Bye bye the Police took it. Så var försiktig med sånt. Grafiken som jag förut nämnde var ju inte den bästa. Om ni undrar så ska jag säga det nu. För det första så är Simmarna ganska kantiga och inte så bra animerade, medans själva spelet har många snygga detaljer som man måste bara upptäcka. Det känns ibland som att det är helt annat spel när grafiken är så ojämn men ändå charmig.

EA kunde verkligen göra The Sims 2 till ett barnsligt men ändå kul spel som passar för alla åldrar ( Kanske inte för 0,1 åringar precis... men för alla andra) så om ni inte har The Sims 2 till er PC? varför inte gå och köpa det? _Captian Price

Sammanfattning: Kul spel med många snygga detaljer och den sköna stämmningen gör The Sims 2 magiskt.

Testad version: PC, PS2

Grafik: 7/10 Ljud: 6/10 Spelbarhet: 8/10 Hållbarhet: 9/10

Plus: Många och fina detaljer, mycket att göra, bra ljus och skuggning, färgglatt, skön stämmning, passar alla åldrar.

Minus: Ojämngrafik, inte så bra musik, Ojämn ljudmix, fåniga röster, Inte så många olika kläder att välja mellan.

Medlemsrecensioner16
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10