Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brothers in Arms: Hell's Highway

Bröderna är tillbaka i det senaste action skjutaren. Fastän Call of duty är en aning bättre så har Brothers in arms alltid varit mer realistiskt och mer gripande. Stackars Medal of honor får klampa ner på tredja plats, Med bröderna på andra och plikten kallar på första.

Hela spelet börjar med att du går helt lugnt och tyst i ett kusligt skjukhus. Just denna nivå är som på Big red one början eller snarare mittemellan spelets gång. Efter den lite fundersamma banan så kommer scener från tidigare spel. Grafiken ser dock ut att vara ett par år gammal, och att animationerna är stela som is så är det en gripande story med en ljuv stämmning.

Du heter Baker. Sergeant Baker. Ingen bakare dock utan ledare över din grupp. Spelets riktiga början är under Operation Market Garden, det var när Amerikanerna hoppade fallskärm över Holland. Dock så vann inte Amerikanerna den striden och misslyckades Operationen. Baker och dina kamrater sitter i ett såkallade "Glider" flygplan som ska gå in för landning. Ditt själva uppdrag är att hitta dom försvunna Glider flygpanen. Det är simpel spelkontroll som man snabbt blir van på. Du ska gå över till några lador för att träffa en man som bor där. På vägen dit så kan man träffa får. Och då menar jag bokstavligt. Du kan alltså skjuta ihjäl chanslösa djur som blir såklart förskräckta av att jag håller på att smäller omkring som någon sorts galning.

Efter ett litet tag så får du syn på dina första Nassar som du ska ta kål på. All styrka som du har med dig är ett Maskingevärs grupp som har två man. Som sagt så kan det bli jäkla mycket trubbel.
Brothers in arms har alltid varit ett sådant spel där man ger order till andra soldater som till exempel: "Move out" eller "Take your position over there." Det har alltid gett mig glädje eftersom det är extremt kul att själv få bestämma vart trupperna ska ta position.

Dock så är Hells Highway ganska så realistiskt om man tänker på "Command" ståhejet och att man själv dör väldigt så fort. Men det gör fienderna med. Du kan se karaktären i Tredje person skjutare när du tar skydd mot en vägg eller någonting annat. Själv så är det ganska så skojigt och underhållande med en sådan sak. Spelet har ganska så våldsamt och då snackar jag om att huvuden smetas ut, ben och andra kroppsdelar flyger åt alla håll. Sådan våld innehåller Hell´s Highway.

Som många antagligen vet så är Hells Highway baserad på en verklig händellse, så beredd dig på känslosamma och trovärdiga soldater än mer primitiva robotar med AK-47:or. Faktiskt så har Brothers in arms någonting med Band of Brothers att göra. Soldaterna, storyn och ja. Faktiskt det mesta. Fast vad jag minns så såg Dick inte ut som en stel grönklädd soldat. Men en bild som man kan finna i Manualen till Brothers in arms: Hell´s Highway så är det en soldat i mitten av två som håller sina båda armar om dom två andra. Samt så är den bilden också från Band of brothers. Så man börjar faktiskt att fundera lite där.

Som jag antagligen tidigare sa så har Hells Highway stela animationer, fast rätt så bra grafik. Skuggningen är det bästa jag sett på ett WW-II action spel. När en Willys Jeep susar förbi en massa träd så kan man faktiskt känna den sommriga känslan. Ljudet är också godkänt fastän en tredjedel av gevären låter som luftgevär. Spelet har dom typiska Andravärlds Kriget vapen som du antagligen kommer att märka. Kan just nu inte komma på någon nyhet av vapen...
Det finns nog ingen.
Fast det finns ett vapen som jag alltid sökt rätta ljudet på. Och det är M1A1 Carbine. Den låter perfekt på detta spel.

Jag tror faktsikt att Tyskarna är ganska så korkade på det här spelet. Men ibland så kan dom vara riktigt smarta. Dom kan till och med flankera er på något skickligt sätt. Fast det är ganska så ovanligt att dom gör det.
Dock så har spelet en hyffsad längd på kampanjen, ganska så lång faktiskt. Och det är en bana som skrämmde skiten ur mig. Och det var just den där sjukhus banan. Det kunde vara helt tyst och helt plötsligt så rör sig rullstol helt autommatiskt. Det kallar jag läskigt...

Spelet har sina tragiska stunder där civila dör och att någon i gruppen blir ledsen, och som aldrig talar mer. Eller så dör någon en efter en. Spelet är såklart fantastiskt berättad och innehållsrik.
Så jag rekommenderar det till folk som gillar lite mer av tradegi FPS-spel.

Såklart så finns det Multiplayer. Fast att hitta en serv som verkligen funkar är svårt... Så man får antagligen bara sitta och lyssna på det kraftfulla Soundtracken. Fast nu blir det andra bullar för Medal of honor. Nu råkar det vara så att Medal of honor har bättre soundtrack än både Call of duty och Brothers in arms. Men dock så är den väldigt bra på Hells Highway. Mulitplayern är kass. Tråkigt nos så menar jag det. Kampanjen var godkänd fast Onlineläget var värdelöst. Förbaskat små nivåer och helt enkelt bara krångligt. Okej, man väljer ett vapen och om det finns extra tid så kan du sätta olika huvuden, överkroppar eller underkroppar. Men det ser bara allmänt konstigt ut. Någon i ditt lag är Squad leader och så finns det Baker squad, Machinegun team, Tank squad och några andra teams. Dock så är nog Tank squad sämst. Tre pers i en tank. Ni kanske undrar hur det går till men det är bara så här.

En grabb sitter i Main canon och han ska skjuta om det kommer fiende fodorn. En Machinegunner som sitter och kontrollerar en MG-42 och den sista och absolut krångligast, föraren. När man är förare så ska man kontrollera hela smeten. Det är riktigt kass kontroll just under denna akt. Men helt övrigt så kan bara kan multiplayer bli kul, fast oftast inte.

Helvetes motorväg har också en hel drös med buggar som man hittar här och var, mest i multiplayern då. Onlinet är då det fulaste med hela spelet. Men det finns annat än buggar att upptäcka och det är "Killroys". Killroy är ett märke som man kan hitta lite här och där i nivåerna. Det är svårt fast efter ett bra tag så hittar man alla tillslut.

Alltså...Brothers in arms Hellshighway var ett bra spel fast med en drös med buggar och dom stela animationerna, så är det ett bra spel. Så därför får det en svag åtta. _Captian Price

Sammanfattning:Tråkig huvudroll fast coolt upplägg. Hells Highway bjuder på en spelkänsla som man aldrig kommer att glömma.

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 8/10

Grafik: 7/10 Ljud: 6/10 Spelbarhet: 7/10 Hållbarhet: 8/10

Plus:Skaplig grafik, lång och spännande story, trovärdigt, väldigt underhållande, perfket skuggning, bra kamera.

Minus:Stela animationer, tråkiga vapen, buggigt, smått korkade fiender, Stört tråkig Multiplayer del.

Medlemsrecensioner11
Samlat betyg: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10