Svenska
MEDLEMSRECENSION

Digger

Ett av de absolut första spelen jag spelade var Digger på en gammal PC på ett danskt bankkontor där min far servade minidatorer (såna där datorer som var "små" som garderober). Jag minns hur imponerad jag var över grafiken och kanske inte minst ljudet. Att pressa polyfonisk musik ur en dåtida PCs "internal squeaker" var inget annat än en bedrift.

Hur är det då att återse digger en sisådär 25 år senare? Jotack, kul, men frågan är hur kul det vore utan minnena. Originalspelet har naturligtvis åldrats och tappat mycket av sin glans, men för den som vill finns den faktiskt medskickad här. Ett stort minus dock för att man inte tagit med originalets version av "popcorn" i soundtracket. En licensfråga, får man anta. Äter man ett bonuskörsbär är det dock fortfarande ouvertyren till Wilhelm Tell som ljuder ur högtalarna.

Är man inte en obotlig nostalgiker kommer man förmodligen att spendera det mesta av tiden med nyversionen av spelet, och hur är då den? Grafiken är, som sig bör, bra mycket snyggare och skarpare och man har moderniserat lagom mycket. Det är lätt att känna igen spelet som Digger, men det känns samtidigt nytt och fräscht.

Man har också lagt till ett antal nya sätt att spela, såsom coop för två spelare (det har jag tyvärr inte provat) och survival, där man på ett liv ska klara sig så långt som möjligt.

Spelkontrollen är bra, men här har inget nytt tillförts. Digger kan gräva och skjuta (ett skott, sedan måste han ladda om). That's it. Tillkommit har dock ett antal nya föremål och fiender. Digger kan nu äta chilipeppar för att gräva snabbare, det finns bomber att putta ner på fienderna och det finns fiender som kan skjuta istappa och på så vis frysa Digger till is.

Jag tycker nog att nyheterna tillför en hel del, men frågan är om det är tillräckligt för att fånga en helt ny publik. För dig som också spelade Digger när det begav sig ger jag en tveklös rekommendation, för er andra finns det ett demo ni kan testa först. Gör det, vet ja!

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10