Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed II

Skrivet av: gurage   2010-04-08

Assassin's Creed II är ett (stealth)/actionspel från 2009. Varför jag sätter stealth inom parentes ska jag komma till senare. Assassin's Creed II handlar om Desmond Miles som nyligen hållits fånga mot hans vilja av företeget Abstergo. Abstergo är ett företag som leds av medlemmar ur templarorden som inte försvunnit som historien vill få oss att tro. De är ute efter Edenartefakterna som kan hjälpa dem att ta över världen. I en märklig maskin, Animus, kan Desmond återuppleva hans ättlingars liv, som alla varit lönnmördare. På så sätt kan Abstergo få reda på mer om Edenartefakterna. Den första släkting han fick
styra hette Altaïr Ibn Lahad.

Men med hjälp av en före detta arbetare på Abstergo lyckas Desmond fly till ett gömställe där han får återuppleva en annan släktings liv, Ezio Auditore da Firenze. Ezios far och bröder döms till döden fast de ingenting gjort.
Ezios sökande efter hämnd gör honom till en lönnmördare. Men allt är mycket större än han någonsin kan föreställa sig.

Assassin's creed II är mycket olik sin föregångare. Nu kan man exempelvis simma, man har flera vapen, och lite annorlunda uppdrag. Jag har haft jättekul med att mörda illasinnade vakter och spöa upp otrogna män.

Men jag blev lite besviken när jag väl hade spelat klart. Ubisoft skröt om att de hade gjort uppdragen mindre repetiva och mer omväxlande. Detta var helt ok, men nu får man istället inte planera morden. Det är en bestämd ingång som man måste ta, och ibland till och med ett speciellt vapen. I föregångaren fick man välja om man ville klättra över en mur föra att nå målet, eller smyga in i borgen med hjälp av munkar eller bara storma in som en galen barbar.

Och det för mig till nästa punkt. Jag satte ett parentes runt stealth i början. detta beror på att jag aldrig känner mig direkt ''stealthy'' när jag spelar som Ezio. Jag känner mig som Ezio The Barbarian (jag vet att många har nämnt detta). Jag skyller på fienderna. Visst, de har förbättrats en hel del, mot föregångaren men fienderna är fortfarande löjligt lätta att döda. Detta gör att det inte finns någon anledning till att använda stealth för att undvika vakterna. Och vapnen är för många enligt mig. Känner ingen skillnad i styrka eller snabbhet mellan Altairs svärd eller en schiavonetta. En slägga eller kvast, same shit.

Men fortfarande är Assassin's Creed II ett underbart spel, med otroligt stora lekplatser att vara på. Och jag har nog förälskat mig lite i Ezios moves med dubbellönnknivarna. jag rentav njuter när jag kör upp två knivar i en soldats ansikte.

En sak som jag blev förvånad och lite road över var att nu började Desmond svära ibland under dialogerna och samma sak med Lucy. Det tycker jag var ett ganska onödigt men fortfarande lustigt tillägg i spelet. T.ex i slutet så ******** **** ****** *********** ****
Men annars tyckte jag att det var ett litet löjligt sätt att hänga på de andra 18-års märkta spelen.

Ljud: 8/10 underbar musik, men ibland låter den lite för barnsligt för min smak. Sedan kan vissa människor på gatan ha dubbla röster och säger i kör exakt samma sak. detta kan vara både lite irriterande och roligt. Till det kan jag lägga till att replikerna är väldigt underhållande.

Grafik: 8/10. Väldigt bra med detaljerade omgivningar, men som i många andra sandlådespel kan närbilderna på till exempel Leonardo Da vinci vara en aning kantiga. Dessutom har grafiken inte förbättrats radikalt mycket jämfört mot föregångarna

Spelbarhet: 8/10 mycket bra spelkontrol, kan gräla lite ibland, men förstör inte helhetsupplevelsen. Fighterna för lätta.

Hållbarhet: 9/10 Väldigt lång hållbarhet. Bara storyn tar cirka 10 h att klara av och plus alla sidouppdrag kan det leda det till runt 17 h
Sedan kan man ju alltid ströva runt på egna rövartåg om man har lust, som då kan föra dig på över 20 h.

Assassin's Creed II är i grund och botten ett underhållande spel, men som inte riktigt får maxpoäng pga av brister i fightingsystem och halvuppfyllda löften från Ubisoft. Dessutom saknar jag smygarkänslan när jag sprang runt på Jerusalems tak, en begränsad arsenal och känslan av att var en riktig lönnmördare som fanns i Assassin's Creed, men inte i uppföljaren.

Ubisoft har ju gjort Splinter cell, kunde de då inte föra lite stealth i Assassin's Creed II? Se bara på Splinter cell: Conviction, av demot att döma har de blandat action och stealth väl. Förhoppningsvis lägger de lite mer stealth i Assassin's Creed III istället, för då kan de räkna med att jag köper det.

Medlemsrecensioner24
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10