Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars: The Force Unleashed

Star Wars, Star Wars och ännu mer Star Wars... Lucasarts har gjort det igen! Kan man säga... att leka med krafter och annat är som sagt underhållande. Så varför bara en åtta?

Jo, för det första, så är det här Star Wars, och det är ju bra. Men på något sätt så har dom inte lagt så väldigt mycket tid på det här, då grafiken ser lite risig ut och att spelets story är enormt kort. Så då får vi lugna ner oss nu, och ta allt från början...

Inledningen är självklart episk, då texten rullar uppåt precis som på filmerna och dom andra Star Wars spelen, inget fel med det. Men sen kommer det. Den onde Darth Vader kommer ut ur sitt skepp och traskar framåt medans Stormtroopers hastigt men inte säkert, kutar här och där och skjuter omkring sig. En Officer dyker upp, och jag ser problemet. Ansiktet. Ansikts animationerna är bedrövliga på det här Star Wars spelet. Jag är ledsen. Men den här Officeraren ser riktigt blek ut av sig. Men i alla fall, man får först spela som den ståtlige Darth Vader, och det är ju ruskigt kul att gå omkring med ett lasersvärd och slår ihjäl Wookies med den. Men det är inte det som gör spelet speciellet. Utan det speciella är att man får använda kraften på ett maffigt sätt. Man tar till exempel upp en Wookie, och slänger iväg lasersvärdet som fastnar på djuret och sedan så är det bara att slänga i väg honom.

Efter prologen, så får huvudrollen sitt första uppdrag. Huvudrollen heter nämligen Star Killer och är Vaders lärljunge. Han får uppdrag av Vader att förinta nuvarande Jedi riddare som fortarande springer omkring löst. Eftersom det bara finns en handfull Jedis kvar, så blir alltså inte storyn mycket lång. Vilket är riktigt synd.

Inge problem med musiken här i alla fall, då det är en ny theme vilket är bra naturligtvis, men under spelets gång, så är det klassik Star Wars musik, vilket också är bra. Men i framtida Star Wars spel så får faktiskt dom komma på med någonting nytt. Kom igen Lucas, jag vet att du kan bättre.

Grafiken har lite problem, då som jag sa, så är ansiktsanimationerna ett stort problem i detta fall. Människornas munnar rör sig i otakt och deras rörellser är nästan skrattretande. Men annars så är det riktigt snyggt.

Att leka med kraften har många Star Wars fans alltid velat göra i ett spel. Det som är extremt roligt, är att ta upp en Stormtrooper, lägga till lite el, samt slänga in ett lasersvärd igenom magen, och sen är det bara att skjuta iväg honom med force push. Skojigt. Med andra ord.

Att använda sina fiender som vapen är också en sorts nyhet kan man säga. Man tar upp en Stormtrooper igen då. ( Mycket "ta upp" i det här spelet måste jag säga.) Och sedan förvandla honom till ett el klot och sedan kasta iväg honom mot några fiender som då sprängs litegrann. Men tillräckligt som får fienderna att falla omkring, dö eller få dom att bli skadade.

Alla såna här liknande spel, har såklart boss fighter, men det borde dom gjort bättre i Force Unleashed. Det är extremt enormigt och väldigt enkla bosser, vilket är mycket synd för ett så bra spel. Efter bossen, så får man göra en sorts Kombo attack genom att trycka på olika knappar så man tillslut vinner. Detta kan man också göra med AT-ST:s och med Rancors.

Påtal om "enkelt", spelet är faktiskt extremt enkelt, och inte så brutalt som Pegi sa. Som då gav åldersgräns 16+. Okej, det brutalaste är att en Stormtrooper dör okej? Inte mycket annat. man dör inte så ofta heller, den ända gången jag dog, var när jag föll ner från ett stup. Lite tragiskt, men jag var bara tvungen. Annars så får man ständigt liv av att man dödar någon fiender.

När man nu håller på att slakta och röja undan, så får man mycket poäng. Och med dom här poängen så kan man köpa nya krafter. Man kan också hitta lite annat, som olika färger till ett lasersvärd. Jag gillar den guldiga kristallen mest, eftersom det ser proffsigt och snyggt ut.

Huvudkaraktären Starkiller är lite tråkig faktiskt. Han är lite småtöntig och lite skum. Han ska föreställa ond, och farlig. Men i själva verket så är han snäll, och vill inte skada någon. Men Vader tvingar ju såklart honom, då Vader växte upp honom. Och lärde honom den onda sidan av kraften.

Det finns såklart andra lite fräckare karaktärer, som till exempel Proxy, Starkillers robot, som tar emot meddelanden som han då "förvandlas" till. Han kan alltså bli olika figurer och sedan låtsas att vara dom. Sedan så försöker Proxy döda Starkiller, då han nämner det ganska ofta. Det kanske låter lite skumt, men Starkiller går med på det och säger att han får sin chans någon gång.

Den andra huvudrollen är en tjej och är Starkillers pilot. Hon hamnar någon gång i trubbel och man måste rädda henne då. Tjejen i nöd kan man säga. Men hon kan också ge tips, och annat under spelets gång.

Personligen så gillar jag The Force Unleashed väldigt mycket. Det är ju trots allt ett bra spel. Storyn är spännande, men ändå väligt kort. Det är kul att kasta runt folk, och det finns mycket att förstöra. Så det är ett tips på ett bra spel köp. Riktigt kul. _Captian Price

Sammanfattning: Ett bra Star Wars spel, med bra story och varierade miljöer. Men det tråkiga är antagligen den ojämna grafiken, samt sömniga boss fighter.

Testad version: PlayStation 3, Xbox 360.

Slutbetyg: 8/10

Grafik: 7/10 Ljud: 8/10 Spelbarhet: 8/10 Hållbarhet: 7/10

Plus: Bra och spännande story, Bitvis riktigt snyggt, Bra musik, Varierade miljöer, Bra design.

Minus: Fula animationer samt lite ojämnt, Kort story, enformiga uppdrag, Trista boss fighter, Tråkig huvudkaraktär.

Medlemsrecensioner35
Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10