Svenska
MEDLEMSRECENSION

Split/Second: Velocity

Skrivet av: Bambul   2010-05-23

Jag såg fram emot Split/Second oerhört mycket. Tyckte det verkade skithäftigt med den nya idéen om explosiva banor med hög action. Detta vore ett perfekt spel att spela med kompisar i LAN.
När jag väl hade installerat det märkte jag snabbt hur överhypat det hade varit. Bilfysiken är pinsamt dålig, spelet är fullt med irriterande buggar och efter bara någon timme hade man lärt sig vilka zoner man ska undvika. Inget spel har gjort mig så irriterad förutom bortsett från Skate. Men då anledningen till min irritation i detta fallet ofta är buggar så gör det saken så mycket värre. De slow-motion replays som kommer när man demoliserar någon av motståndarna är även en sak som inte alls fungerar som den ska. Visst, det är rätt tufft att i slow-motion få se bilarna trasas sönder men då detta visas under racet så kan du inte styra samtidigt vilket kan leda till att du själv kraschar.


Trots spelets alla nackdelar så skänker det dock mycket underhållning när man spelar det online eller med kompisar. Utbudet av banor är ganska stort och varierat. Även om man snabbt lär sig var alla explosiva tunnor står och liknande så är det fortfarande spännande.
Grafiken är riktigt snygg utan att det kräver speciellt mycket av datorn.
Jag skulle inte rekommendera att köpa det nu, men när priset har sjunkit lite så är det helt klart värt att testas.

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10