Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Red Dead Redemption

Skrivet av: arvidd   2010-06-10

Red Dead Redemption (RDR) är ett spel som är en korsning av Vilda Västern genren och GTA. Precis som GTA innehåller det en lång och ambitiös single player story med videosnuttar emellan, massor av sidouppdrag och en multiplayerdel. Single player-storyn är rätt så lång, ca 20 timmar tar den att spela sig igenom och innehåller många olika uppdrag. Det kan röra sig om allt från att plocka blommor och valla kossor till att råna ett tåg eller anfalla ett fort. Den som spelat GTA kommer genast känna igen sig, det börjar med små obetydliga uppdrag men blir större och aningen svårare efter hand.

Rent tekniskt är detta ett mycket bra spel. Det har suverän ljud, musik och grafik är väldigt stämningsskapande, det känns ibland som om man var i Vilda Västern på riktigt. En del av karaktärerna är mycket sympatiska och man blir engagerad för dem, men själva huvudpersonen känns ofta "platt" och lite förutsägbar.

Det verkar som om många tycker detta spelet är nåt helt ofantligt bra och bättre än GTA, och det har ju fått 10/10 i gamereactors officiella recension. Så bra tycker jag inte att det här spelet är, även om det är på många sätt är bra. Single-player storyn är för lätt, den känns aldrig speciellt utmanande. Den är betydligt lättare än GTA4, så har du klarat det spelat kommer detta gå som en dans. Tyvärr gör det att själva single player känns mycket som en transportsträcka, även om det hela tiden är kul att meja ner motståndarna.

Sen är det väl frågon om GTA-upplägget egentligen passar så bra i vilda västern? GTA är ofta kul för det finns alla möjliga fordon: MC, massor av bilar, helikopter, båt, pansarvagn m m. I RDR finns tre: åsna, häst eller häst o vagn. De lite galnare uppdragen som ibland finns i GTA lyser här helt med sin frånvaro. Å andra sidan finns uppdragen där man kan plocka blommor :).

Visst är det här kul och värt att prova. Men det är inte i samma klass som de allra bästa spelen som GTA, Fallout 3, m m.

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
 • Skrivet av: coknut
  2010-06-11 12:54
  Jag tycker att du har fel. Spelet har en underbar handling, perfekta karaktärer, bra skådespelare. En enorm och otroligt livlig miljö som jag gillar mer än Liberty City.

  Tekniskt slår det också Gta, med tanke på gta's jävligt irriterande fps problem (rdr har också problem, dock inte lika mycket som gta).

  Min enda hake till rdr är då buggarna, som finns även i gta.

  Jag anser att det är dumt att gämnföra rdr med gta med tanke på dom egentligen är väldigt olika spel. Men jag förstår dig med att man känner igen sig, med kontrollen och sådant.

  Jag tycker inte heller att ditt betyg sitter där det ska: 10/10 ska det vara
   
 • Skrivet av: nikivab
  2010-06-11 16:19
  GTA IV är såklart i helhet bättre men gameplayet funkar bättre i rdr men annars en bra rec.
   
 • Skrivet av: rasse97
  2010-06-12 17:36
  Kommentar borttagen. /Moderator
   
 • Skrivet av: Gazoza
  2010-06-15 12:28
  SPOILA INTE SLUTET FÖR FAEN!!! BORT MED rasses KOMMENTAR!
   
 
Mitt betyg:8/10
47 medlemsrecensioner
Samlat betyg:9.3/10
Info
Omröstning Laddar du ner gratisspelen man får via PS Plus och Xbox Live Guld?
 • 12% Ja, alla
 • 27% De flesta
 • 25% Bara de jag vill spela
 • 8% Nej, sällan/aldrig
 • 27% Har inte dessa tjänster
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade
0
Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

Er specielt tilfreds med den flotte opstilling nazisterne til sidst i videoen har øvet sig på i ugevis. 5 på stribe - ikke dårlig. ...Er lidt i tvivl om at videoen overtræder copyrights med musikken. Så må en Mod lige skrive. :)

0
P.T

P.T

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy


0
P.T Gameplay

P.T Gameplay

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy!
0
CSGO - Hyggen i beat mode

CSGO - Hyggen i beat mode

Jeg er virkelig i beast mode i det her game, for jeg får da et par kills :-D Den er renderet i 720p, da det er min første videoher på siden, så ville jeg lige se hvordan det fungerede :-D


0
The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

Den første bloateren i spillet, har spillt gjennom før på på PS3, men dette første møtet på PS4 ble ganske interessant. Var i photo mode for å ta et kult bilde, men var ganske dust gjort fant jeg ut, fikk sinnsykt lav health under hele fighten og er egentlig et mirakel at jeg klarte meg så lenge...

0
Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

My entry for the Gamereactor Gamescom competition. All clips were captured over three days of playing FFA in Black Ops 2. To, hopefully, stand out, I decided to add a bit of editing and music (which is copyright free btw). Hope you enjoy :)


0
Shinobi | ARVOSTELU?

Shinobi | ARVOSTELU?

Yksi oudoin reboot suositulle pelisarjalle? ?((???))? Join Maker Studios: http://awe.sm/gKMwD ?((???))? Shinobi thumbnail art: http://pertheseus.deviantart.com/ ---------------------------------------------------------------------- Kiitos jos pidit! Jaa ihmeessä tätä videota kavereillesi ja tuttavillesi! Paina tykkää nappia! Se auttaa, oikeasti ja arvostan sitä paljon! Tilaa - nappulaa saa myös hyödyntää jotta näet milloin minulla tulee uusia videoita! Kiitokset tuesta! ---------------------------------------------------------------------- ?((???))? Kotisivu: http://imaschichan.wordpress.com/ ?((???))? Twitter: http://twitter.com/imaschi ?((???))? Striimi: http://twitch.tv/imaschi ?((???))? Facebook: https://www.facebook.com/imaschichan ?((???))? Tumblr: http://imaschichan.tumblr.com ?((???))? deviantArt: http://imaschi.deviantart.com


1
Nordschleife / AC Cobra

Nordschleife / AC Cobra

Fenomenala moddar till Assetto Corsa: Nordschleife: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/wip-nordschleife-by-snoopy.9846/ Shelby Cobra: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/shelby-cobra-released-v0-1.955/ Real Head Motion: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/ VisorXForce: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/update-visorx-v2-4-and-visorxforce-v1-0-5-real-helmet-visor-app-internal-driver-view.8115/

BETA +