Svenska
MEDLEMSRECENSION

Limbo

Skrivet av: felixen   2010-07-28

En pojke på jakt att rädda sin syster i LIMBO.

LIMBO är gränsen där man ska bli dömd till vilket av ringarna i helvetet man ska hamna i.

LIMBO är ett plattformsspel/pussel som är väldigt atmosfäriskt och kusligt där det är en djup story och riktigt bra spelkontroll och fantastiskt ljud och en helt makalös grafik / art style.

pojken du är ska ta sig genom massor av olika faror du inte kan föreställa dig. Jätte spindlar, dödsfällor.

Att hoppa och utlösa olika prylar för att komma vidare är väldigt smidigt och blir aldrig frustrerande på den svin tighta spelkontrollen. Men inte bara det utan den helt otroliga grafiken LIMBO har är helt sjukt, den svartvita art-stylen, med dem fantastiskt vackra miljöerna som finns i omgivningen. Det är bara ett 2D men man kan bara stanna upp och titta på den fantastiska svartvita grafiken man aldrig kan tröttna på även om det är mörkt och gråt och hemskt men helt underbart.

Men man kan inte glömma det fantastiska ljudet i spelet, repen som drar ut sig, metall som böjer sig, sina fot steg som tassar fram i mörkret på gräsplättar, brickor, broar metall plattformar. Man hör en vatten droppe plaska till i vattnet och man hör ekot längre och längre bort.

Allt det för 1200 microsoft points är helt otroligt värt och ett måste även om spelet är kort är det helt klart ett mästerverk

Utvecklare: Playdead

Grafik: 10/10

Ljud: 10/10

Spelbarhet: 9/10

Hållbarhet: 7/10

+ Grafiken, ljudet, spelkontrollen, atmosfären, karaktären.

- Svårt på sina ställen, kort spel.

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10