Svenska
MEDLEMSRECENSION

Limbo

Skrivet av: Adum   2010-08-02

Limbo är svart-vitt, tyst, läskigt, svårt, belönande, intelligent, vrickat, panikframkallande, klurigt och lite äckligt. I alla fall om man tycker spindelben är äckliga.

Jag köpte Limbo i morse. Ingen blev förvånad. Spelet har tagit emot bra recensioner både här och där och jag hade redan sett en del klipp så hade i princip redan bestämt mig för att älska Limbo innan jag började spela.

Att flytta sig sidled från vänster till höger i en 2D-värld är ungefär som att andas för vanliga människor så det krävs ingen story i detta spel. Börja röra på dig. I ungefär en och en halv minut myser man runt i den stora läskiga skogen, och sen bryter helvetet lös. Stenar rullar mot dig, kugghjul vill mosa dig, skogens inneboende vill sätta spjut i dig. Det är extremt mycket trial and error vilket gör spelets svåraste achievement till ett riktigt monster, nämligen att klara hela spelet utan att dö mer än fem gånger. Fem extraliv kanske låter helt ok, men det finns ungefär 2000 sätt att dö på och det tog mig cirka tre timmar att klara spelet första gången. Jag skulle uppskatta min dödssiffra till 297, plus minus 100. Troligen plus.

Tre timmar kan kännas lite snålt för 1200 MP, men det är kvalitet hela tiden, och jag har faktiskt inte klarat djävulens achievement än vilket känns tungt för jag har försökt. Tro mig.

Limbo är sjukt stiligt på sitt eget speciella sätt. Inga färger, ingen musik, ingen nåd. Kreativa lösningar krävs för att ta sig fram och om du gilar Portal och Braid kommer du gilla Limbo, no doubt.


-----
Recensionen publicerades först på www.s44d3.blogspot.com
där jag och Victoria bloggar om spel.

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10