Svenska
MEDLEMSRECENSION

Plants vs Zombies

Världens sjuhundraåttionde zombieutbrott har ägt rum. De odöda står nu frustande utanför din tomt och vill inget hellre än att käka upp din hjärna. Du har inte en enda hagelsprakare eller motorsåg i sikte så det borde vara fullständigt kört. Men icke, istället har du en sanslöst aggressiv flora på gräsmattan...

Plants Vs Zombies hette egentligen från början "Lawn of the Dead" men på grund av rättighetsproblem så var de tvungna att byta. Precis som filmen med det fantastiskt övertydliga namnet "Snakes on a Plane" så är titeln "Plants vs Zombies" exakt vad allting handlar om. Zombies vill ta sig till ditt hus för att äta upp din hjärna och du ska med hjälp av militanta plantor göra allt i din makt för att stoppa dem. Det här är ett spel som påminner om towerdefence-genren väldigt mycket. Du placerar ut växter med sina egna unika egenskaper i din trädgård för att stoppa dem. Ärtplantorna skjuter ärtor på fienden som finns i flera varianter. Wall-nuts är valnötter som används som murar mot fienderna, Cherry Bombs är högexplosiva körsbär, Potatisminor och taggskjutande kaktusar. Resurserna är solljus som samlas med hjälp av solrosor. Bara som exempel. På natten använts de mer energisnåla svamparna som försvar istället. När Zombierna försöker ta sig ner via skorstenen på taket istället så måste du sätta ut krukor på taket för att kunna plantera. Ibland krävs även växter som klarar vattenanfall.

Zombierna har dock en lika imponerande uppsättning av olika soldater. De kan vara skyddade med vägkoner eller hinkar på huvudet för extra skydd. Några kan hoppa stavhopp över dina Wall-nötter. Thriller-Zombies som dansar in i grupper. Vissa Zombies tar sig in via din pool med hjälp av zombie-delfiner. Andra har fäst ballonger i sina byxor och svävar över ditt försvar. Man har verkligen ansträngt sig för att skapa variation mellan både plantor och zombies- de har också lyckats fenomenalt bra med det.

Hela spelet är som sagt inte mer komplicerat än att hålla borta zombies från ditt hus. Når de fram första gången så blir de överkörda av en gräsklippare som är ditt sista försvar men andra gången så blir du uppäten. Enkelt koncept. Eftersom varje vinst kan leda till en ny spännande planta så är det vansinnigt beroendeframkallande att spela med. Vidare så har man slängt in lite extra uppdrag, utmaningar och din alldeles egna trädgård som kan ge lite extra resurser som du kan använda för att köpa ännu mer plantor från din galna granne som säljer prylar från bakluckan på sin bil.

Charmigare och fantasifullare zombieslakt finns inte! Roligt och ibland ganska utmanande- men inte omöjligt- tidsfördiv! Rekommenderas starkt!

Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10