Svenska
MEDLEMSRECENSION

Transformers: War for Cybertron

Skrivet av: maakasu   2010-10-04

Transformers är en av de få populära 80-tals franchisen som fortfarande lever än idag...

Storyn i Transformers War for Cybertron berättar oss om den tiden innan Transformers kom till jorden. Det hela utspelar sig på Transformernas hemplanet Cybertron och där pågår de inbördeskrig mellan de goda Autobots och de onda Decepticons, då Decepticons ledare Megatron har gjort uppror och vill själv erövra Cybertron, då det är upp till Autobots arméer att stoppa Decepticons.

Spelet sträcker sig över 10 banor, då de 5 första spelar du som Decepticons och de 5 andra som Autobots. Vilket gör att du får ett bra perspektiv ifrån båda lagen. I början på varje bana får du välja mellan 3 Transformers vilken du vill spela som. Alla robotar har en egen spelstil så det ger stor variation till vilken robot du väljer att spela som. Exempelvis: De finns de som är stora och starka som tål mycket stryk och delar minst ut lika mycket. Sen finns det de som är mindre och inte alls tål mycket stryk men är istället smidiga och snabba. Och alla dessa robotar har olika talanger/specialiteter som ex: osynlighet, life-drain, sköld osv.

Som vi vet så kan alla Transformers transformera sig till ett fordon, i War for Cybertron kan du ge dig på att det är en av de grejerna som gör spelet till vad det är. Att kunna transformera dig in till en bil och fly fältet illakvickt eller att bli en pansarvagn och pulverisera dina fiender. Att kunna göra detta när som helst under spelets gång, ger dig en större variation till hur man spelar.

Om du tror att High Moon Studios har glömt bort de Transformers som kan flyga så tror du fel! Du kommer nämligen få spela igenom någon enstaka bana som bla de populära karaktärerna Starscream och Jetfire, då du kommer få uppleva lite rymdstrider osv. Något som är bland de häftigaste är de gigantiska boss fighterna, då du kommer få möta Omega Supreme och Trypticon som är hundratal gånger större än vad en vanlig Transformer är (och dom är ju inte små).

Att multiplayer är standard i spel nuförtiden är inget nytt, men High Moon Studios har inte lagt in det bara för att. I Transformers: War for Cybertron är multiplayern superb, inte nog med att du kan spela igenom hela äventyret Co-Op med 2 andra, utan de finns även x antal andra spel lägen som är oftast med i alla multiplayer spel nu för tiden; Team Deathmatch, Deathmatch, CTF, Plant the Bomb, Conquest finns även med, och fungerar riktigt bra. Du får även modifiera din egna Transformer vad den skall ha för vapen, skills och specialiteter (precis som i Call of Duty spelen), vilket gör att de blir mer personligt och större variation i online delen. Det finns 4a olika klasser att välja mellan och alla är de olika som i Storyläget. Du har Soldier som är som en tank han tål mest och ger nog mest skada därav transformeras han till en pansarvagn, men han är även slöast och inte någon vidare smidig. Sen har vi Leader som är ganska lik Soldier med annorlunda arsenal av vapen och specieliter tål dock lite mindre och är lite smidigare, Leaders blir större bilar som liknar truckar och jeepar. Sen har vi Scout och Scientist de båda är väldigt snabba och smidiga, dessvärre tål de väldigt lite stryk. Skillnaden mellan dessa två är att Scout transformerar sig till en mindre bil och Scientist blir flygplan. I multiplayer delen får du antal experience points efter varje match beroende på hur bra du presterade och går upp i level och på så vis låser du upp nya skills och specialiteter.

Det finns även ett slags mode som heter Escalation som fungerar så att du och 3 andra spelare skall överleva horder av fiender. När man dödar fiender så får man poäng som du sedan kan spendera på att få mer liv, ammunition eller låsa upp nya vapen. I början på en runda Escalation så får man se om man är Autobots eller Decepticons, då man får välja en Transformer från det laget man är (ungefär som i Story läget fast med fler att välja mellan), för att nämna några spelbara karaktärer: Optimus Prime, Bumbelbee, Jetfire, Megatron, Starscream, Soundwave.

Spelet ser grafiskt riktigt läckert ut, om man bortser ifrån några få texturbuggar i cutscenes. Något som kommer glädja fan av Transformer franchisen är röstskådespelarna, speciellt att Peter Cullen dvs mannen bakom rösten till Optimus Prime i den gamla 80-tals serien och Michael Bay filmerna är tillbaka och har även rösten till Optimus i War for Cybertron. Ljudeffekterna i spelet känns som de ska göra i Transformers, ljudet när de transformeras är välbekant. Och efter som Cybertron är en mekanisk planet så är de mycket mekaniska ljudeffekter, och de hör hemma där. Storyn berättas bra i spelets cutscenes och mellan banorna. Så kort och gott är detta spelet alla Transformer fans har väntat på hela sitt liv, och i överlag ett väldigt bra action spel. Det innehåller allt för att glädja den lila barndomen du har kvar i dig, massiva explosioner, gigantiska robotar, fordon, häftiga vapen, häftiga repliker osv. Därför ger jag Transformers: War for Cybertron 9/10

+: hela spelet!
-: någon enstaka texturbugg här och där, och saknaden av en episk fight mellan Megatron och Optimus.

Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10