Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars: The Force Unleashed II

Skrivet av: Zantix   2010-10-31

Efter cirka 7 timmar var Star Wars: The Force Unleashed 2 avklarat, på Hard. Sen var det slut. GR recension var det inga fel på, Jonas slog huvudet på spiken - spelet är helt OK, men för kort. Det är även ganska så repetetivt, och variationen i både banor och fiender saknas. Plus och minus:

Banorna - För få! Att återanvända är helt OK, men när 3 banor är på Malastare, 2 banor utspelar sig på samma skepp och 3 banor på Kamino så blir man lite besviken. Ja, och så 1 bana på Dagobah, men den räknar jag inte ens in...

Fienderna - Stormtroopers i alla dess former - använd knapparna X X X, och så Y på flygarna, inget märkvärdigt. 1 specialare som var 'resistent' mot kraften och så 1 som var 'resistent' mot ljussabeln. Samt 2 variationer av samma droid, en med eld attack och en med is/carbonite attack.

Svårighet/Utmaning - Ingen alls... Alla force powers finns tillgängliga ganska så omgående och kan uppgraderas. Hard var inte svårt, enda motståndet jag möttes av var från kameran.

Bossfighter - Bara 3 st, inkluderat slutbossen.

Holocrons - Alla fanns mitt framför näsan på dig, förutom 3-4 st som var gömda under eller bakom saker.

Achievements - Helt OK. Varje bana fick ett par exklusiva.

"WOW" upplevelser - Ett par. Det är alltid kul att mosa Tie Fighters och att göra våghalsiga strider fallandes!

Challenges - Roliga och varierade, bjuder på ett par timmars underhållning.

Slutet - Buttonmashing och repetetiva quick-time events (som jag vanligtvis inte har ngt emot). Cliffhanger, förvänta er Force Unleashed 3 inom 2 år, och DLC så klart. 2 olika slut dock, det är alltid kul.

Första Force Unleashed var ett bra spel! Man fick utforska många olika världar, var och en med lite nya fiender. Kraft-förmågorna låstes upp efter hand och kunde uppgraderas. Bossarna var varierade och roliga, och bjöd ofta på utmaning. En rolig blandning av mindre 'mini-bossar' fanns också, såsom t.ex. Rancors. Holocrons fick man söka med ljus och lykta efter, själv tog jag använding av en guide för att ens hitta dom sista. Svårighetsgraden var balanserad, hard var sådär lagom utmanande och svåraste bjöd på en del svordommar. Achievements á la ta kål på 500 fiender med var och en av krafterna bjöd på omspelningsvärde som heter duga! 2 slut även här, och båda var utmanande och roliga - man var nöjd när man lyckats besegra Kejsaren eller Vader!

Sammanfattning: Allt som fanns i första spelet har överförts till 2:an, men man har fuskat och dragit ner på det som gjorde det så bra. Spelet kunde släppts som en kvalitativ DLC till det första, men som separat spel är det tamt... Jag betalade själv inte mer än 150 kr för mitt exemplar, och det är jag glad för. Jag kommer definitivt spela om spelet dock, för det VAR roligt! Snygg grafik var det också.

6/10, men med mer material hade det tveklöst varit iaf en 8:a.

Medlemsrecensioner6
Samlat betyg: 6.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10