Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed: Brotherhood

Ubisoft är redan tillbaka med ett nytt spel i Creed serien, är detta ett välgjort äventyr eller kommer vi få säga farväl till Ezio och Desmond förgott?

Denna gång startar man ej upp som en ny karaktär utan man fortsätter nere i katakomberna där 2an slutade. Ezio är nöjd med hur allt blivit och bestämmer sig att flytta tillbaka till sin stad och sin familj, men allt går fel och Ezio måste fly och blir av med Edens äpple på samma gång.
Så nu måste han kämpa stenhårt för att utkräva hämnd på Cesare och hans mannar.

Man flyr till Rom, påvens tillhåll. Väl framme möts man av en magnifik stad i förfall så du tar på dig att börja återuppbyggnaden och föra in staden i Renässansen. Rom är 3 gånger större än någon annan stad i de föregående spelen, så det blir en väldiga stora ytor att förflytta sig på, men det finns även mycket att se och imponeras över. Vatikanen, Colosseum, St Peterskyrkan mm, de är alla storslagna på sitt egna sätt och känns väldigt naturtrogna.

Desto längre Storyn fortgår ju fler saker lyckas man låsa upp, vapen som har unika attacker, men det nya som tillkommit är möjligheten att rekrytera assassiner till ditt skrå vilket gör att du kan skicka iväg dessa på uppdrag runt i europa och tjäna pengar åt dig, de kan även strida vid din sida på uppdrag vilket känns väldigt häftigt!

Kontrollen då?
Den känns väldigt bra oftast, förutom de gånger man lyckas hoppa till helt fel ställen tack vare lite autostyrning från spelet vilket kan få en att mista tio minuters klättrande till den punkten och även få en att mista kontrollen över sig självt och detta resulterade två gånger för mig att dosan åkte hårt i backen (inga synliga skador på dosan dock).
Sedan har jag lyckats blivit irriterad på att kameran kan leva sitt eget liv ibland och gömma sig bakom träd och hus mitt i fighter vilket gör det ganska svårt att få till en bra combo.

Rent grafiskt är detta ett snyggt spel, snygga miljöer, detaljrika personer och bra animerade mellansekvenser. Dock så finns det några grafiska buggar som upptäcks ibland, och vid ett par tillfällen har jag ramlat igenom golv och tak vid lönnmordsförsök för att sedan fastna 50m under mark bevakandes skeenden underifrån.

Jag har inte så mycket att säga om ljudet, det är välgjort och det är bra musik men det saknar lite tyngd.

Sedan har det även tillkommit multiplayer för ett spel som egentligen kan stå på sina egna fötter utan det. jag var lite orolig att det skulle kännas lite påtvingat och inte funka särskilt bra. Men tack Ubisoft, ni förvånade mig!
Det finns några stycken olika spelsätt, Jakt, Allians och efterlyst. Av dessa tre är jakt min favorit, man delas upp i två lag, ena laget skall gömma sig medans det andra laget ska försöka förhindra dom från att få behålla livhanken. Tyvärr så blir jag ofta disconnectad från spel och detta drar ned helhetsintrycket på multiplayern avsevärt.

Som avslutning, detta är ett väldigt bra spel men som tyvärr släppts ett par månader för tidigt, lite extra polering och detta hade aspirerat på en stark 9/10

-Grafiska buggar, hackigt onlineläge, alldeles för ofta som det blir kamerastrul

+Vackra miljöer, rolig story, bra idéer för multiplayer

Grafik 8/10
Ljud 8/10
Spelbarhet 7/10
hållbarhet 8/10

8/10 i betyg

Medlemsrecensioner20
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10