Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed: Brotherhood

Assassin's Creed Brotherhood, det tredje spelet i serien, plockar upp storyn där 2:an lämnade oss. Efter att ha fått meddelandet i valvet under Rom, bestämmer sig Ezio och Mario för att återvända till Monterigioni, och Ezio ser fram emot ett lugnt liv nu.

Dock hade det inte blivit ett spel om så var fallet, och redan dagen efter ankomsten hem blir staden anfallen av Rodrigo Borgia's son, som själv är ute efter Edens äpplet. Så återigen måste Ezio spänna på sig rustningen och lönnmördarkniven!
Alla som spelat tvåan vet vad som kan förväntas av AC: Brotherhood, men där är ett par nyheter.
Det första, som dem flesta nog vet, är förmågan att rekrytera andra lönnmördare. Dessa kan sedan skickas på oanade fiender, hjälpa till i strider, eller (om man har tillräckligt många rekryter) användas som en special attack som dödar alla fiender i närheten.
Andra nyheter är nya vapen, som exempelvis armborsten, förmågan att kunna bära tunga vapen och att kunna rida inne i staden. Där är även för första gången ett multiplayer - läge, som jag inte kan säga särkilt mycket om då jag inte har testat det än.

Förutom nyheterna är det inte mycket att säga. Spelet fungerar in princip som Assassin's Creed II. Grafiken är imponerande, musiken är riktigt bra, och röstskådespelarna ger sina repliker med trovärdighet!

Men spelet har vissa brister. Bildupppdateringen på PS3 - versionen är ibland riktigt illa (det händer att bilden fryser helt i en sekund), och kontrollen kan ibland kännas väldigt frustrerande, framförallt när man framför en häst på dem smala gatorna i Rom.

I slutändan vill jag nog dock påstå att Assassin's Creed Brotherhood är det bästa spelet i hela serien. Det har tagit alla aspekter som utvecklarna lovade ha med i första spelet, och gjort det bra. Ett måste för alla som spelat de andra spelen i serien, eller för dig som vill kasta ett 25 kg svärd rakt i huvudet på en oanande vakt!

+: Snygg grafik, bra musik, intressanta karaktärer, bra story, underhållande.
-: Dålig bilduppdatering, aningen oprecis spelkontroll.

Medlemsrecensioner20
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10