Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Battlefield 2

Skrivet av: Captian Price   2010-12-22

Dice har verkligen gjort det igen, med deras helskojiga Onlineröj i Battlefield 2. En riktigt stor vapenarsenal, och en hel bunt med olika fordorn som du får styra i flera realistiska miljöer.

Dice som är skaparna av Battlefield spelen är verkligen proffs när det kommer till Onlinespel. Deras Battlefield 2 blev riktigt populär bland allmänheten, och förövrigt hyllad av kritiker. Och det är ju inte alls konstigt. Eftersom Battlefield 2 verkligen är ett topp spel skulle man kunna säga. Det ända spelet lider av är ynka småbrister, som dock bara kör ner betyget ett snäpp. Annars, så är Battlefield 2 helt makalöst!

Jovisst är det här ett Onlinespel som verkligen imponerade. Och vad som verkligen fick mig att tappa hakan var hur fantastiska miljöerna var. Stora, nej. Enorma miljöer med småstäder, sjöar och fodorn. Vad som fattades, var varierat väder. För övrigt, så var det nästan löjligt hur spelets innehållsrika spelmiljöer kunde vara så allmänt enastående.

Nog snackat om det. Du kör med den vanliga stilen när du väl finner en serv som du är väl anpassad till. Du kommer automatiskt att välja lag, som består av lite olika. Kineser, Amerikaner etc. Du väljer en klass som du tycker verkar bäst, eller vant dig vid. Sedan så är det bara att starta vart du vill i de platser som dina kompisar tagit över. Det här var en liten negativ upplysning faktiskt. Spellägerna är så pass små, att det blir lite väl uttjatat efter ett tag.

Battlefield 2 är verkligen inte som andra FPS- spel. Och nu syftar jag på storsäljeren Call of Duty som inte är idendisk till Battlefield överhuvudtaget. Förutom genren då. Battlefield är mer realistiskt och välgjordare, och det märker man när man spelar Battlefield 2. Grafiken är bra, men lite ojämn, då miljötexturerna kan se riktigt risiga ut. Annars så märks det ganska tydligt att spelets grafikmotor är välarbetad. Fräsha animationer, och rörelser.

Tro inte att fodornen är något så vänder kinden till. Fodornen har en riktigt stor roll i Battlefield 2, och det kan då och då faktiskt bli din räddning under ett kritiskt läge. Något Battlefield 2 tyvärr lider av är de långa sträkorna med Jeeps, eller lastbilar. Det tar dock sin tid, men en lång tid sådan. Och om du har hamnat i vattnet, pågrund av att din helikopter blivit nerskjuten så får du antingen ta livet av dig, eller simma hela vägen till stranden.

Då och då, så kan man skapa enorma strider om fienderna och ni är ute efter en och samma plats. Det kan bli lika episkt och kul och det är kan bli lite intressant, om vem som ska få platsen. Nu när båda lagen har en massa fodorn så kan det bli jämn emellan det. Spelet kräver att man ska vara taktisk, och smart. Annars så kan du glömma första platsen.

Oftast så har Amerikanerna stora militära fartyg som de allra först börjar på. Där så är det bara att ta en båt eller ett flygplan och sedan ta sig bakom fiendernas linjer. Även helikopter är ett bra val, men det är oftast dem som blir denskjutna allra först. Så jag rekommenderar att du tar ett jetplan. En bra grej som du kan göra när ditt plan har krashat och du är på väg neråt, är att du snabbt utlöser din fallskärm, och sedan leder du dig neråt mot marken.

Spelets Onlinestöd är riktigt jämn och fin, men det finns ett fåtal problem som träffarna du får på dina fiender. Oftast så träffar du inte alls när du är en meter bort från en snubbe som är på marken. Du går fram till honom och pepprar på, men han skadas inte alls.

Vapenarsenalen är så pass stor att du lätt hittar ett favoritvapen. Men om du inte är nöjd med de vapen du har, så kan du alltid försöka låsa upp vapen, ju högre rank du blir. Under ett kritiskt läge så kan det vara bra att dra fram sin pistol och göra ditt bästa, och det har faktiskt hjälpt mig ett antal gånger. Den målsökande pansarskottet hat gett mig ett gått skratt en del gånger när jag skjutit efter missilen på infanterister och Jeeps. Explosionerna som du utger mot dina motståndare brukar se rätt snyggt ut, och själva sprängningen är ju helt underbar. Det grymma ljudet är så klockren, när ekot av dina skott avlåssas i ett tomt hus så ekar hela huset, och då kan fienderna få möjligheten att ha ihjäl dig.

Trots de småtöntiga låtarna som uppstår under laddningstiden, så är själva Soundtracket episkt. Och man får den helt rätta Battlefield känsla av den.

Spelet lider dock av en del
frustrationsmoment, där du helt plötsligt byter sida mitt under matchen. Då kan man bli riktigt förbannad, eftersom man kämpat så mycket och sedan har allt varit förgäves. Det här kan både döda spelglädjen, och förhoppningarna för sitt lag.

Trots den riktigt ljuvliga tekninken, så finns det ett små och få antal buggar som spelet råkat ut för. Tanks välts av någon anledning, bilar fastnar, osynliga tak och lite sånt. Annars så är spelet helt fläckfritt!

Spelkontrollen är så pass simpel att vem som helst skulle kunna styra ett Jetplan redan på dag ett. Och det känns skönt att det finns ett realistiskt krigsspel, där kontrollen måste vara tillkrånglad för att det ska kännas mer avancerat. Enligt mig, så är det roligast att styra en tvåmans helikopter tillsammans med en kamrat som hjälper till att skjuta ner fiender med hjälp av en manueltstyrd raket, och en Nose cannon.

Efter en hel match, som tar runt 1- 2 timmar att klara (!) så känner man sig verkligen utmattad. Efter att ha kämpat mot sina fiender i en enorm miljö så vill man helst ta det lungt. Men kort därefter så startar nästa nivå, och du är redo för plikten.

I helhet så är Battefield 2 en makalös upplevelse som Onlinetokar måste verkligen ta och testa. Sinnessjukt underhållande!_Cpt. Price

Sammanfattning: Ett proffsigt och väljort Onlinespel som är skapade av självaste Dice. Battlefield 2 utklassar alla andra FPS- spel som får ställa sig åt sidan och låta Battlefield 2 träda fram. Ett givet köp, som är omöjligt att motstå.

Testad version: PC

Slutbetyg: 8,5

Grafik: 8
Ljud: 9
Spelbarhet: 9
Hållbarhet: 10

Plus: Makalöst Onlineröj, ljuvliga miljöer, fantastiskt ljud, fränt innehåll, härliga effekter, snygg grafik.

Minus: Lite ovarierat, små grafiska buggar, ibland frustrerande.

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
 • Skrivet av: Snipershooter
  2010-12-22 06:59
  Riktigt bra recension, det baesta spelet i serien enligt mig!
   
 • Skrivet av: Imperial scout
  2010-12-22 10:05
  Bra recension!

  Har själv inte lyckats spela så mycket online eftersom punkbuster kickar mig ifrån varenda match. Måste fan lösa det på något sätt. Så än så länge så får jag nöja mig med att spela mot bottarna, och det är väl inte så pjåkigt.
   
 • Skrivet av: Schmackadoodle
  2010-12-22 12:28
  Deras Battlefield 2 blev allt annat än populär bland allmänheten

  Vänta, nu fattar jag inte riktigt...
   
 • Skrivet av: Captian Price
  2010-12-22 13:33
  Fan, tänkte att det var något som inte var helt rätt där.

  Tack till er andra!
   
 • Skrivet av: Threedrake
  2010-12-22 17:32
  En nedrans bra recension!
   
 • Skrivet av: Sonicman
  2010-12-22 17:41
  Bra recension!
   
 • Skrivet av: -blunda-
  2010-12-22 22:57
  Skitbra recension!

  Jag spelar bad company 2 ständigt och är rätt grafik-kåt, men tror du ändå det här skulle kunna vara något för mig?

  strid i 1-2 timmar låter bara
   
 • Skrivet av: Schmackadoodle
  2010-12-22 23:16
  Jag spelar bad company 2 ständigt och är rätt grafik-kåt, men tror du ändå det här skulle kunna vara något för mig?

  Om du ser något du tycker är allt för fult kan du ju bara -blunda-. Tihi.
   
 • Skrivet av: -blunda-
  2010-12-22 23:32
  haha, aa får la göra det
   
 • Skrivet av: Captian Price
  2010-12-23 00:32
  Tack till er!

  -Blunda- Om du älskar Bad Company 2, så är det här något för dig.
   
 • Skrivet av: -blunda-
  2010-12-23 00:40
  Okej, tack för svaret Ska lätt köpa det!
   
 • Skrivet av: -blunda-
  2010-12-29 18:56
  Var och köpte det idag och håller på att installera nu

  Men vilken tid det tog. Fast det gör inget egentligen, men ändå.

  Nu får vi hoppas för din skull att jag inte blir besviken
   
 • Skrivet av: Captian Price
  2010-12-29 19:31
  Du bör inte bli besviken. Jag älskar det spelet. Lite småtrögt i början, men sedan blir det skojigare.
   
 • Skrivet av: nikivab
  2010-12-31 19:27
  Bra recension!
   
 • Skrivet av: Pinkeinke
  2011-02-27 13:45
  bäst spelet någonsin om du frågar mig, aldrig haft så roligt med ett spel som med BF2, har nog 9000 spel timmar eller något, grym rec dock så hade jag gett en tia, men det är ju bara jag
   
 • Skrivet av: Captian Price
  2011-03-29 00:02
  Tack tack.
   
 
Mitt betyg:9/10
32 medlemsrecensioner
Samlat betyg:8.8/10
Info
 • Format:
  PC
 • Genre:
  Action
 • Utvecklare:
  DICE
 • Utgivare:
  EA
 • Antal spelare:
  1-64
 • Premiär:
  januari 2005
Omröstning Vilket av dessa spel ser du mest fram emot i september?
 • 55% Destiny
 • 1% Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
 • 9% FIFA 15
 • 1% Gauntlet
 • 5% Infamous: First Light
 • 13% Hyrule Warriors
 • 8% NHL 15
 • 7% The Sims 4
 • 2% Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade

0
Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

av Emil_Nissen

Er specielt tilfreds med den flotte opstilling nazisterne til sidst i videoen har øvet sig på i ugevis. 5 på stribe - ikke dårlig. ...Er lidt i tvivl om at videoen overtræder copyrights med musikken. Så må en Mod lige skrive. :)

0
P.T

P.T

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy


0
P.T Gameplay

P.T Gameplay

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy!
0
CSGO - Hyggen i beat mode

CSGO - Hyggen i beat mode

av Hyggen76

Jeg er virkelig i beast mode i det her game, for jeg får da et par kills :-D Den er renderet i 720p, da det er min første videoher på siden, så ville jeg lige se hvordan det fungerede :-D


0
The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

av P-Dude

Den første bloateren i spillet, har spillt gjennom før på på PS3, men dette første møtet på PS4 ble ganske interessant. Var i photo mode for å ta et kult bilde, men var ganske dust gjort fant jeg ut, fikk sinnsykt lav health under hele fighten og er egentlig et mirakel at jeg klarte meg så lenge...

0
Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

av JitterEye

My entry for the Gamereactor Gamescom competition. All clips were captured over three days of playing FFA in Black Ops 2. To, hopefully, stand out, I decided to add a bit of editing and music (which is copyright free btw). Hope you enjoy :)


0
Shinobi | ARVOSTELU?

Shinobi | ARVOSTELU?

av tha_imaschi

Yksi oudoin reboot suositulle pelisarjalle? ?((???))? Join Maker Studios: http://awe.sm/gKMwD ?((???))? Shinobi thumbnail art: http://pertheseus.deviantart.com/ ---------------------------------------------------------------------- Kiitos jos pidit! Jaa ihmeessä tätä videota kavereillesi ja tuttavillesi! Paina tykkää nappia! Se auttaa, oikeasti ja arvostan sitä paljon! Tilaa - nappulaa saa myös hyödyntää jotta näet milloin minulla tulee uusia videoita! Kiitokset tuesta! ---------------------------------------------------------------------- ?((???))? Kotisivu: http://imaschichan.wordpress.com/ ?((???))? Twitter: http://twitter.com/imaschi ?((???))? Striimi: http://twitch.tv/imaschi ?((???))? Facebook: https://www.facebook.com/imaschichan ?((???))? Tumblr: http://imaschichan.tumblr.com ?((???))? deviantArt: http://imaschi.deviantart.com


1
Nordschleife / AC Cobra

Nordschleife / AC Cobra

av kalabalik

Fenomenala moddar till Assetto Corsa: Nordschleife: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/wip-nordschleife-by-snoopy.9846/ Shelby Cobra: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/shelby-cobra-released-v0-1.955/ Real Head Motion: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/ VisorXForce: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/update-visorx-v2-4-and-visorxforce-v1-0-5-real-helmet-visor-app-internal-driver-view.8115/
BETA +