Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Call of Duty: Black Ops

Skrivet av: Tuffestrider   2010-12-26

Då va första omgången av spelet avklarad och jag känner mig ganska kluven. Spelet har helt klart atmosfären och handlingen för att få mig att komma in i den rätta kalla kriget känslan. Sättet Treyarch lagt upp berättandet i mellansekvenserna sådär härligt filmretro och jag sitter på helspänn såfort elshockerna kommer.

Tyvärr håller inte spelsekvenserna måttet när det gäller storyn. Det går på tok för snabbt och man hinner knappt höra vart man ska eller vad man ska göra. Jag springer efter resten av soldaterna och hoppas på det bästa. Detta tycker jag förstör spelkänslan ganska rejält. Speciellt när man blivit bortskämd med modern warfare spelen. På tal om soldaterna så är fienden ganska korkad. Fast vi sitter 4 man och pepprar så kommer kamikaze-ryssar och stormar oss. Jag skulle önska att fienden va mer taktisk. Detsamma gäller ens egna kamrater. Dom sitter på samma plats hela tiden och rör sig inte ur fläcken förän jag går tillräckligt långt fram. Visst.. man ska inte kunna mygla sig genom spelet och låta kamraterna sköta allt men detta är nästan löjligt. Även om alla fiender i rummet är döda så sitter dom ändå kvar tills jag går in i nästa rum. Jag saknar Kapten Price.

Förutom ovanstående så finns det fortfarande störningsmoment kvar. Att flyga helikopter är ju ganska häftigt.. men inte när man möter en annan och en luftstrid utbryter. Det kan vara jag som är ofantligt dålig på att flyga helikopter men det går fan inte att träffa med missilerna. Det finns några störningsmoment till men jag känner att det är dags att fokusera på det positiva.

Call of Duty är ett riktigt bra spel. Det är hög fart hela tiden och storyn är riktigt bra även om den är ganska svår att förstå i början. Jag älskar verkligen miljövariationen och man får kriga på allt från isflak till översvämmad djungel. Vietnam-banan där man äntligen får smyga runt lite är helt fantastiskt snygg och är ett välbehövligt avbrott från den höga farten. Sen måste man ju nämna hur underbart det är att dom lagt till den klassiska vietnam musiken i spelet.. well done.

Varför inte bättre än en sjua?
Jo för AI'n är för dåligt, för många störningsmoment och för hög fart emellanåt så man inte hinner njuta av miljöerna samt att det är svårt att hänga med på vart man ska. Man skjuter lite här.. springer en bit och sen skjuter man lite där med.. men man hänger inte med på varför eller var man är.


Det blev ett lyckat spel av Treyarch men inte lika bra som modern warfare spelen. Men nästa tror jag kommer bli kanon. Förhoppningsvis fixar dom till dom viktigaste bitarna som t ex AI'n.

Gör om, gör lite bättre.

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
  • Skrivet av: jpkillah
    2010-12-26 23:22
    Detta var Treyarchs tredje cod spel, hyffsad rec annars
     
  • Skrivet av: Tuffestrider
    2010-12-27 20:02
    Ahh. Får ändra det
     
  • Skrivet av: special ops
    2010-12-31 17:52
    Sätt på Subtititles på Options om du inte fattar engelska,Hyfsad rec.Bättre än många andras.
     
  • Skrivet av: Tuffestrider
    2010-12-31 23:43
    Skrivet av: special ops
    2010-12-31 17:52
    Sätt på Subtititles på Options om du inte fattar engelska,Hyfsad rec.Bättre än många andras.


    Haha
    Inga problem med engelskan utan menar mer farten i spelsekvenserna. man springer rakt fram, plötsligt smäller något och sen är man plötsligt påväg någon annanstans.
    Ta lavinsekvensen t ex. plötsligt kommer en jäkla massa snö och du måste börja springa direkt för om du väntar 2 sekunder så dör man. Den typen av stress förstör upplevelsen då man hinner dö 2-3 gånger innan man är med på vad man ska göra.

    Det förstör ju dock inte hela upplevelsen men det tillsammans med den dåliga AI'n drar ner betyget.
     
  • Skrivet av: memorycard
    2011-01-18 18:36
    Håller med dig i det mesta. Jag tröttnade på singleplayern så till den milda grad att jag sket i att köra ut den, trots att brorsan säger att det bara är en timmes speltid kvar ungefär.

    Precis som du fattar jag inte mycket av storyn eftersom allt går så fort och det är en massa konstiga namn jag aldrig lägger på minnet. Men det värsta är att själva gameplayet är urtråkigt helt enkelt. Orkar inte skriva allt jag stör mig på men låt mig säga att det är ungefär det du tagit upp som det negativa. Jag skulle ge singleplayern en svag sexa.

    Mutiplayern är dock grym! Dock inte liiika bra som Modern warfare 1 och 2.

    Trevlig recension annars!
     
 
Mitt betyg:7/10
39 medlemsrecensioner
Samlat betyg:7.7/10
Info
  • Format:
    PC, PS3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, Mac
  • Genre:
    Action
  • Utvecklare:
    Treyarch
  • Utgivare:
    Activision
  • Antal spelare:
    1-4
  • Premiär:
    09 november 2010
Omröstning Hur intresserad är du av Esport?
  • 5% Väldigt mycket
  • 12% Ganska mycket
  • 35% Kan kolla i brist på annat
  • 42% Helt ointresserad
  • 7% Vad är Esport?
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade
0
Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

My entry for the Gamereactor Gamescom competition. All clips were captured over three days of playing FFA in Black Ops 2. To, hopefully, stand out, I decided to add a bit of editing and music (which is copyright free btw). Hope you enjoy :)


0
Shinobi | ARVOSTELU?

Shinobi | ARVOSTELU?

Yksi oudoin reboot suositulle pelisarjalle? ?((???))? Join Maker Studios: http://awe.sm/gKMwD ?((???))? Shinobi thumbnail art: http://pertheseus.deviantart.com/ ---------------------------------------------------------------------- Kiitos jos pidit! Jaa ihmeessä tätä videota kavereillesi ja tuttavillesi! Paina tykkää nappia! Se auttaa, oikeasti ja arvostan sitä paljon! Tilaa - nappulaa saa myös hyödyntää jotta näet milloin minulla tulee uusia videoita! Kiitokset tuesta! ---------------------------------------------------------------------- ?((???))? Kotisivu: http://imaschichan.wordpress.com/ ?((???))? Twitter: http://twitter.com/imaschi ?((???))? Striimi: http://twitch.tv/imaschi ?((???))? Facebook: https://www.facebook.com/imaschichan ?((???))? Tumblr: http://imaschichan.tumblr.com ?((???))? deviantArt: http://imaschi.deviantart.com


0
Nordschleife / AC Cobra

Nordschleife / AC Cobra

Fenomenala moddar till Assetto Corsa: Nordschleife: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/wip-nordschleife-by-snoopy.9846/ Shelby Cobra: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/shelby-cobra-released-v0-1.955/ Real Head Motion: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/ VisorXForce: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/update-visorx-v2-4-and-visorxforce-v1-0-5-real-helmet-visor-app-internal-driver-view.8115/










0
Call of duty black ops 2 gameplay

Call of duty black ops 2 gameplay

Team Deathmatch on Slums, I managed to get 35-1 game Lyckades få en grym match på Slums i black ops 2. Matchen avslutades med 35-1


0
Battlefield 4

Battlefield 4

Lidlin räkäpää ammukset ja Lidlin riot shields :D








0
Sniper ProPain

Sniper ProPain

här är ett litet klipp med ett par sniper kills Search and Destroy

BETA +